Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘lover’

things I like to do…boleh??

1-020720094798

salam friday 😉

it’s been a while tak gi visit ‘uncle A&W’ ni..hik hik..balik kerja semalam
we all terjah ioi mall and zassss to here…

2-020720094806

wah…why lah I nampak tembam in this pic..just like the fried chicken
posted on the wall belakang tu 😛

3-020720094804

we had the new meal in town…Volcano Burger namanya..haha..berapi
lah lps ko makan ni..oklah not bad maa the taste

4-020720094802

and ini adalah wajib yer…floatttt! sorry baba..ur pic terrrlupa nak
snap!

5-020720094800

then ada plak jual sekali ‘Beary Bottle’ ni haa..bought for abang and
hero kecik…baper hari ntah bertahan nyawanya

6-020720094805

fantastic! cantikkan abstract ni..kalau buh kat bilik the kids kompem
tak tidur 24 jam..ater aura hyperactive tak hilang2

7-020720094809

next! we went to Tesco..nak gi try kiosk self-print HP kat situ..

8-020720094810

u can insert ur thumbdrive, memory card, cd…semua boleh baca…
harap2 lah kan 😛

9-020720094813

10-020720094814

ni antara contoh2 pics yang dah print…so u can choose the frame,
layout, edit title, then can print on calendar, diary cover, poster…
aishhh macam2 bolehlah…semua dihujung jari anda!

11-020720094812

taraaa!! dah siap…ni pic 8R masa family day haritu…we actually ada
gathering lagi so I nak pass kat setiap family buat kenangan 😉

12-020720094815

13-020720094816

the pic printed out so fast…and the quality pun sangat ok…worth it
lah…they provide dalam 3-4 kiosk machine kat situ so takdelah
rebut2 orang nak print…hehe…so happy trying!

14-020720094807

last but not least…happy weekend dearies!!
take care, jangan notty2…yang penting kita happy 😉



*_things I love to do_*

Advertisements

The Mines…which is not mine :P

1-010720094735

salam dah-nak-weekend guys 😉

pernah nampak tak outlet ni? Pet Lovers Centre kat The Mines shopping
mall…mcm2 ada untuk pampered kan ur pet…for those yang adalah…
I takde 😛

2-010720094738

petang lepas balik kerja..baba call kata nak terjah The
Mines…mahu serbu itu kedai software cetakan rompak..huahuahua

so baba balik rumah dulu amik the kids n amik I kat office n terus
zasss gi sana

kemain khusyuk hero berdua ni tgk hamster2 tu…

3-010720094742

uii..memula rasa geli geleman gak, tapi lelama nmpk cute sangat
..tapi takdelah kuasa nak membela..tak smpi sejam mahu kena bunuh
tanpa niat oleh abang n hero kecik…huhuhuu

4-010720094741

lama sangat dok tinggung kat situ, sesi ajak gi tempat lain pun bermula

5-010720094745

muka tak puashati takmo berangkat…sighhh

6-010720094746

muka double triple bengang kena paksa bangun

7-010720094739

muka maintain tahan kesabaran..hahaha

8-010720094778

pas dah hantar baba kat kedai software tu ( wah hantar katanya )
..I bawa the kids minum kat tempat bowling..nak tercabut kepala lutut
kalau tunggu baba abis belek software2 yg dia nak..yg penting adobe
suite tu full pack yer…hiksss

9-010720094753

alolooo…ngadanya diaaa

10-010720094756

selagi ada masa terluang…pendekkan kuku abang yang panjang

11-010720094759

then, dropped by plak kat playing centre ni..layannn

12-010720094766

13-010720094769

ok, that’s it!  ur dad dah bercelaru cari kita tak jumpa..hahahah

14-010720094785

skrg ni amik pic kat cermin ( especially toilet ) adalah wajib yer..
si shirah lah mengajar ni..orang tengah betulkan baju pun jadiii!

ok..ahkak dah penatlah..nak balik kebabommm…selalu balik kerja
klau nak gi shopping mall pun just with baba..ni angkut dedua hero
kecik tu..haa rasakanlah tempias notty2 ayam mereka…well, bukan
mengeluh tapi nak luahkan the happiness of being a mom 😉


enjoy ur sweet day…daaaa!



*_motherly_*

Dell bermadu dengan Compaq

1-290620094697

salam all 😉

haritu ( kes tak ingat exact day ) lepas balik kerja, baba ajak gi Plaza
Low Yat..tangan dah menggigil2 nak beli laptop baru..laptop lamanya
dah masuk phase nyanyuk..haha ampunn baba 😛

2-290620094699

pandai dia ekk dah siap2 bawa baju n seluar nak tukar..I gak yang
dok berlengas dengan baju kerja..aishhh

sah2 namanya Low Yat kan..bersedia jer lah dengan shops yang super
duper banyak untuk diexplore..and kita as a customer kenalah pandai
menilai yang mana salesperson yang kaki pusing, kaki ilmu tak cukup,
kaki cakap byk habuk pun tarak..hik hikk

3-290620094700

I cakap camtu sebab, penatsss giler ikut baba keluar masuk kedai
yang tak terbilang dek akal..dehh..semuanya tak berjaya meyakinkan
baba

4-290620094704

sampai I cakap kat baba yang I’m too hungry, barang2 pc semua
ni I nampak macam Kenny rogers..hahahahaa

5-290620094705

and at last..syukurlah hatinya berjaya dicairkan juga oleh laptop ni..

6-290620094707

apa yang penting…?? kerjasama..!!

haha..dah oklah ni spec nya..kena dengan budget..and baba amik
kosong je..tak install apa2..sume nak pakai sendiri punya installation
..gasaklah kan asal dia reti, so lps rebate dptlah rm1,699..siap tolak
rebate student lagi..hehe

7-290620094708

jap bagi bini try test cuba dulu..ohh I still pencinta setia sony Vaio
yer..lalalaaa

8-290620094711

lapar dong! abang n hero kecik dah start video call tanya ada kat mana
segala..tengah2 keletihan gini dapat tgk muka anak n keletah diorang
dah cukup bagi I energy to walk back to the car 😉

9-290620094715

muka ngantuk plus muka puashati

10-290620094717

11-290620094719

waiting for jockey amik our car..kalau datang sini memang tak sanggup
nak cari parking sendiri..pass to the jockey settle problem..bayar dalam
rm12-rm15..dependslah baper hourskan..tapi tiap kali datang mmg tu
rate yang kitorg kena..

12-290620094720

taraa…! hitam itu menawan..tapi my pink sony vaio lagi menawan..
hahahaa..nak jugak tu 😛

13-290620094722

so laptop dell baba dah dapat madu..kuang kuang kuanggg

14-290620094721

cak! hehe..ginilah rupanya..dah 2 months in the market..
so selamat bersengkang mata menginstall memacam yer..nak sangat
pakai 2 operating system kan..vista pro n ubuntu..haa mama kebabom
dululah…daaaa 😉



*_IT  world_*

penangan Borders

1-Gambo(192)

salam thursday guys…

uiii manyaknya robottt…hero kecik menjerit…haha…dia peduli apa
gamaknya…janji dia jumpa benda yang dia super-excited nak
tengok

2-Gambo(198)

we’re still in Borders…saja dok melayan the kids reading plus we’re
not rushing to anywhere else…so lepaking here is a great idea

3-Gambo(203)

huargghhh!! gilo lah ehh kalau preggy mom tengok ni…mahu kembang
kecut perut…haha…ni lah kerja baba…dok cari buku yang ada ala2
collage timbul gini pastu sergah kat I…apa kes laa laki aku ni 😀

4-Gambo(204)

mama nya yang terlebih pok pek…hik hik…haaaa take another book
lah abang…this one tak interesting….no no nooo adikk…take that
one…this one not suit for u…blablablaaa…

5-Gambo(205)

till this sweet lady…shop assistant I guess…came towards us n
approach suruh buat puzzle bee ni haa…looks like interesting so I
follow jer lah

6-Gambo(206)

kononnya bagi abang buat…mama assist jer lah yer…take out satu2
anggota bee tu n match ikut number…gitu…

ok2 mama…I know…

7-Gambo(208)

8-Gambo(209)

like this lah abang…then combine camni…haaaa

yer mama…I know…mama do jer lah

uikkkk…?


10-Gambo(215)

taraaaa!! ok mama…done! iyo lah…tu ko yang buatkan…hehehhe
…abang adalah tolong buat sekali jugak tapi hero kecik??

9-Gambo(214)

taknakkk! hahaha…dia tengok bee tu lelama jadi besau dia plak naik
cuak…aisehhh tak rock lah adik ni

11-Gambo(216)

cehh…muka puashati dapat nyakat adiknya…siap buat bunyi lagi

12-Gambo(217)

sampai ke sudah ditutupnya mata…hehe…memula sebelum siap dia
suka sebab dia dok jerit kata yeahhh…nak buat……………

‘blalerfly’…kata hero kecik which means butterfly…sigh

hehe…funny kejap disitu…so the shop girl said abang can take the
bee home…for free…ouhh many thanks then, erkk…lupalah nak
tanya her name…but she’s so sweet…


have a wonderful day dearies!



*_new lesson_*

ini adalah berjalan2 digital namanya

1-210620094584

salam guys!

euwwww…menggigil satu badan tengok sony vaio ni…main reason
adalah kerana it’s pink!! huaaa…nangis tau tengok harga dia…
hik hik 😛

2-210620094585

see…aduhai manalah hatiku tak cair…very the menyentuh perasaan
…hello baba…ada rasa apa2 tak…hahahaa

3-210620094586

tgklah beg dia plak…adoiii gi skali

hehe…actually last weekend we went to midvalley…baba nak survey
for his new laptop sebelum ke low yat in 2-3 days lagi…
laptop dell lamanya sudah veteran…hik hik

tapi I dah jatuh chenta dgn sony vaio pink itu! lalallaa…takpe
berangan itu free

4-210620094588

then, dengan tak kuasa nak round sana sini ngekor baba…the kids
n I duduk jerk at centre shop ni haa…layan LCD super besar ni
lagi bagus…

5-210620094587

LCD 70’ ada berani?? baper puluh ribu ntah harganya…

6-210620094582

dropped by plak Mac shop…uiii desktop dia bapak mahal harganya
…n sungguh putih lagi suci jer the look

7-210620094583

MacBook pun usha dari jauh jer…haha…kalaulahhh uishh takpe
berangan itu free

8-210620094581

bagpack yg sungguh kalerful…

9-210620094589

cenonet jer mini laptop ni…tabik springlah pada yang boleh guna
gadget ni…kalau I memang juling mata…hehe…hello baba agak2
faham tak 😛

10-210620094592

nampak tak ATX tower yang super besar ni…haha…amboi suka
yang besaq2 jer nooo…hahahaha…

so dah boleh budget baper harga nak diinvest kat low yat sok…

11-210620094590

kalau bab2 survey gadget2 IT ni memang kitorang akan bawa the kids
along…bagi expose apa2 yg patut…kids umur 3-4 tahun mcm abg n
hero kecik sekarangkan sangat cepat pick up kalau kita ajar guna
gadget2 IT ni kan…

skrg ni abg rutinnya on pc…on modem…on speaker…click mozilla…
gi kat bookmarks under folder nama dia n browse website2 kartun n kids
activity untuk dia…n kalau jumpa apa2 yg dia suka dia save kat folder
dia…I ada create satu kat desktop…pastu kalau rasa nak color dia
printout lah…pastu dah letih dia shutdown n off sume…tapi ada limit
lah cannot more than baper hour…baba dok monitor kat log apa
yang dia buat bila on pc…gasak ko lah dapat bapa orang IT

he’s just 4 years old…kalau I dulu masa umur tu tengah gedik2 main
dengan anak patung lah, main masak2 lah, hahaha…itulah penangan
world’s evolution!


enjoy ur day guys…daa 😉



*_think one step forward_*

our day at MIHAS

1-090520094250

salam weds guys ;)…tq for all the birthday wishes for baba…!
(counting for my day pulak in 10 days times…hehe)

ok, I nak story pasal our day at MIHAS exhibition on last weekend
…a very hot n spicy day! luckily diorang buat dalam khemah
besar yang ber-aircond…hehe…kalau tak banjir peluhlah kat situ

2-090520094249

3-090520094248

we parked at Masjid Wilayah and hop-in to the free shuttle yang
disediakan…jauh gila ko kalau nak menapak…agak2 lah kalau nak
bakar kalorikan…sian the kids…cewahhh

4-090520094251

register dulu cik kak!

5-090520094313

and u’ll get this entrance sticker…masuk yuk!

6-010120064264

7-010120064260

8-010120064265

jalan…jalan dan jalan…setiap booth kitorang stop…mostly nak merasa
makanan yang diorang promote…pastu gi cari booth air…free maa
nak merasa segala dalam ni…hehe…pastu kepala pusing dah
memacam rasa ditelan…haha

9-010120064280

stop jap kat café…ada 4-5 big halls kat situ…menapak habis…hik hik
…tak sangka abang n hero kecik pun maintain stamina diorang…
saja test tahun ni boleh bawa tak pergi to this kind of exhibition…
book fair at pwtc lulus…homedec at klcc pun lulus…mihas pun lulus!
good boys…

10-010120064266

kambing halal…segedabak gitu dipamerkan

11-010120064267

12-010120064295

13-010120064268

bir halal yang dikatakan menkonpiuskan umat Islam…

14-010120064271

mari2…rempah turki…

15-010120064299

minyak2 segala angin pun ada…mari2

16-010120064275

seni khat…agak2 kalau sergah dia terkejut tak?? haha

17-090520094258

chef competition pun ada…ambil bau jer lah yer

18-010120064274

we don’t have maid…but she rela…haha

19-010120064294

sila buat macam rumah sendiri yer!

20-010120064287

the only car yang dipamerkan…

21-010120064277

22-010120064304

muka2 menahan kepanasan yang teramat sangat…

baju esprit belang2 yang I pakai tu ada banyak kenangan…masa
zaman bercintan cintun dengan baba dulu…baba jadi members
kelab kereta mazda killerbees…so gath ke konvoi ke mana ke
mesti pakai baju ala2 belang bees gitu…oh rindunya nak layan
drag n drift dgn baba…haha…dah2 insaf yer dah ada anak ni!

…tapi macam ada bau2 enjin turbo jer kat hidung ni…makin lama
makin dekat baunya…hik hik…mama nak bawalah baba…haha
…tunggu2 dengan penuh kesabaran…

23-010120064290

back to the track! we really enjoyed our day at MIHAS…adalah
beli sesket…mana yang tak pernah rasa ditekak kan…so tahun
depan kita jumpa lagi…

24-010120064307

till then, take care guys…from rillys 😉


*_hot n spicy_*

the beach is ours :P

1-image263

(irama lagu XPDC) ditepi pantai yang indah…kami duduk 4 beranak…!

hehe…on the way back to KL we dropped by kat PD, lama tak nampak
lautkan, tapi tak berendamlah just hirup udara n snap few photos…

2-010120063430

3-010120063423

and also melayan baba n the kids main bola…the weather pulak was
so bright n sunny gitu…I like 😉 and really enjoy the moment we had
together…alhamdulillah

4-010120063428

5-010120063429

6-image267

can I sayyy…I love u baba…hehe…sogan lak aih dok confess2 gitu
kat sini :P…but I really do love him laa ( peringatan : elakkan beramah
mesra terlampau dgn laki sendiri depan org ramai…tak malu ke??
rimas ok! u guys pernah tengok live tak gelagat gini…? )

7-image270

luas pemandangan…cantik pandangan

8-image272

yes…menyelit itu wajib ;)…and I do love my kids too ( peringatan :
beramah mesra terlampau dengan anak depan orang ramai takpe
…tak merimaskan pandangan…in fact u’ll look cool! )

9-image276

pic minah ni pun wajib…

10-image280

and yang pasti dan sesungguhnya…I do love my parents toooo…!
( takde peringatan apa2…lu pikir sendiri 😛 )

11-image264

so, kesimpulannya…hargailah kasih sayang yang kita nikmati dan
jangan disia2 kan

I nak wish my 2 bff yang bakal dianugerahkan ‘cahaya kasih’ yang
baru…tahniah n semoga hidup kita semua diberkati olehNya..

note: sorrylah teremosi plak…masa buat entry ni I tengah layan
lagu ‘Jangan Ada Benci – Casey’…huhuhu!


*_sweet n sour_*