Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘shirah’

itu boy punya roti!

1-290320093434

rotiboy!

hehe..suka tak? tak suka takpe..sebab my kids n I suka sangat2
rotiboy ni..nyum nyumm

2-290320093435

paperbag comel dia senang dibawa kemana saja..bila tengah panas
dengan bag sekali hangat u..and the smell..euwww..menggoda jiwa!

3-290320093436

tho’ the colour macam patut pakai krim fair n lovely (haha..tetiba),
tapi kegaringan dialah yang menusuk kalbu when u start to bite it!

hehe..i bukan dibayar pun untuk promote rotiboy ni..saja suka suki
nak share with u guys apa yang my kids n I suka…;)

4-290320093437

we were at mamak shop yang wangi sambil makan rotiboy ni..abang
got his new ben 10 puzzle..suka suki jer nak suruh terabur dalam
kedai tu n dia nak pasang baliklah..kang mamak ni tembak dengan
mesin rambut dia kang haa!

5-290320093438

why I said wangi..sebab takde langsung bau hangit tengit like at
barber shop mamak lain yang baba used to go..huhu..yang ni kat
basement parking giant kinrara jer…ok this shop lulus untuk di
regularkan untuk masa2 akan datang..peace!


*_favour_*

eve moment with dad…

1-140420093597

2-140420093596

it’s time to minum petang at Syed Bistro Kelana Jaya…been a while
gak after office hour tak dropped by memana lepaking with dad…
yerlah pagi keluar malam baru dia balik…so kebetulan he was at
Kastam Kelana Jaya n bertemulah kami anak beranak…hik hik

3-140420093580

tosei satu! tak pandang kamera dahh 😀

4-140420093587

these two minah(s) are very good…pause n smile!

seronok hidup shirah ni…pergi balik sekolah kitorang amik…dad tak
bagi naik school bus lah pulak…ooo zaman I dulu…woo wooo wooo!!

5-140420093593

dad : tak abis2 bergambar…pastu gi hantar print ke?

me : haha…3 bulan sekali bolehlah nak print…kalau print every
single thing yang kita captured…pengsan!

dad : patutlah tak semenggah jer gambarnya

me : !@#$%^&&**…abah yang takde semangat seni…kuang kuang!

6-140420093590

oklah amik pic yang semenggah plak…hari pink sedunia…

7-140420093591

just look at the camera yer…bukan susah sangat pun 😛

so…that’s about it lah…chit chat biasa anak beranak jer…there
are certain things yang kadangkala biarlah menjadi rahsia to
our beloved mom…hiks! I mean surprised her on anything ker,
perhaps…hehe…peace 😉


*_moment_*

anak bongsu…

1-170420093612

salam 😉

sepenat mana pun kita lepas balik kerja harus sentiasa maintain
ceria especially bila disuruh berposing (disuruh katanya…!)

yer…that was me yesterday dengan vangganya pose kat entrance
giant kinrara…baba and I kena ‘forced’ dengan my dad suruh
pick up shirah at school and send her here…sabaw jer lah

itu yang kena angkut dengan segala mak nenek lappy…tak sempat
nak hantar balik rumah dehh…

2-170420093613a

hp minah ni dah nazak networknya…tak bisa dibaiki…so sebagai anak
bongsu manja yang mengada2 (ayat jeles) dia bakal dapatlah hp baru…

3-170420093615

sebagai ahkak yang mithali, tolonglah pilih mana yang patutkan…my
dad dah pening jap dia nak ni jap dia nak tu…smash dengan hanger
kang (bak kata hero kecik)

4-170420093618

then, baba pulak masuk port…abang ipar yang mithali…kuang kuang kuang!

5-170420093616

malas nak layan…hahahaa…ayat menjeles lagi 😀

dulu time sekolah takde pun dapat hp gini…gigih cari public phone
masa dok hostel…semata-mata nak tanya khabar FAMILY 😛
masa kat mmu jer baru merasa pakai hp…awal tahun 2000…gila
jakun ok…hahaah

masa zaman abang n hero kecik secondary school esok apa plak
trend diorang dapat…adapt jer lah

6-170420093621

last2 shirah tertawan dengan sony ericsson yang W series tu…tak
kuasa nak ingat nombor siri…hahahaa…lebih kepada walkman punya
features lah…n malas jugak nak capture pic…keskeskes! yang
penting camera dia megapixel hanya 2.0…tak best!

last but not least, have a great day ahead!


*_penangan anak bongsu_*

mag. yezz berulam kfc

1-290120092588

semalam I masuk bilik shirah..fenin kepala sbb penuh dgn posters..
huhu..poster2 artis2 remaja skrg..adehh memacam

then I spot magazine yezz! haha..sabar jerlah tajuk mag. ni..so
I grabbed and bawa turun hall..nak layanlah konon..sesekali
feeling young teen!

2-290120092591

sangatlah berjiwa muda-mudi plus keanakan sket mag. ni..hehe..
ala2 mag. remaja gitu..stylo fashion..tips2 cintan cintun..foto2
artis remaja..haa memacam lagilah yg dah tak baper masuk kat
jiwa acik lily ni haa..ekekekee..tp for fun oklah!

fyi, shirah takyah sesusah gi beli mag. Ni..sbb my dad sendiri
akan gi belikan bila keluaran terbaru dah release..tau2 dia bawa
blk jer n shirah tak payah request2 pun..

3-290120092589

haa..sambil layan mag. kita melantak kfc..haritu sate..ni kfc plak
..camne nak pasang badan?? haha..takpe tak baik membazir…

4-290120092590

ada 2 kotak..satu spicy n satu normal..kfc ni bukan I beli..ada
manusia yg berkunjung ke umah yg bawa..tu pun lps kena perli
dgn i..muahahaa

5-290120092592

taraaa!! haha..dah mcm dugong tersangkut kat jaring jer I tgk my
bro ni..kehkehkehh..makin membulat 😀

actually dia sms I n inform nak dtg..kebetulan dia laki-bini off day
..so buat lawatan muhibbah nak jenguk anak2 buah gamaknya…
then I sms dia suh beli kfc..jgn dtg bawa perut jer..hahahaa..gila
kejam..

tp bila dia smpi..shirah dok kat bilik dgn dunia internet dia..my kids
plak tido..baba kat opis..my bro n his wife dah kenyang..so left me
..duhh siannya tgk ayam2 dlm kotak tu takde berusik..hahahahaa
..i ‘relakan’ diri sedekah my tummy utk diisi lagi dan lagii..:P


*_khasiat protein ayam sgt bagus_*

the nannys’ diaries

1-221120081355

sementara ika ada kat umah..she’s entitled as one of nanny utk my kids
..hik hikk..jgn marah haa kak nor..dia kan suka bebudak..

tp nannys dua org ni asyik melaram jer kejanya..melaram bergambar
bkn melaram cantik..phewww..dh laa my kids dedua hero..hehe

2-221120081353

3-221120081362

diorg lg suka kot I tak jaga sbb..takdelah asyik kena cubit kena babab
..tak bg wat ni tak bg wat tu…hehe…wutevaaa it is I tak mendera ok 😀

4-221120081352

5-221120081363

see..i just came across all these pics bila nak transfer pics from my
hp memory card..oo no wonderlah penuh jer pics..diorg punya keja
rupanya..

6-221120081356

gasaklah aihh…dpt gak I idea nak wat entry..hehe..asal nmpk benda
bleh blog jer bleh jalannn..hehe..as a blogger kan otak kena generate
ideas jer..regardless leh pakai ke tak 😛

7-221120081360

u guys roxxx!! hehehee…lalalaalaaa..i’m happy for no reason..nak
kena ada reason ke baru leh happy?? ehh..sape plak point out pasal
tu..haha sindrom mereng dh tersentap..ahaks!


*_enjoy_*

shirahhh!! ikaaa!! bangunnnn!!

231120081366

maksu..kak ika..bgnn..nenek panggil! (dgn nada lembut)

haa tu dialog abg masa kejutkan diorg berdua pg semlm..hik hikk..
I tgh siap2 nak gi keja masa tu..sekali pas mandi I tgk katil diorg
kosong..aihh dh turun bawah laa ni..bkn pe diorg ni klau bgn pagi
suka turun sendiri..dh laa mamai2 gitu kan..takutlah tersilap langkah
kat tangga tu..ishk2

tetiba I dgr sore dia jerit2 panggil maksu = shirah dgn kak ika = ika
..ler diorg gi kejut budak 2 org tu rupanya..haha..bagus2!

231120081367

tp smpi I dh siap diorg tak buka gak pintu! abg pun naik anginlah
..drpd panggilan terhormat maksu n kak ika…sekali kluaaa

shirahhh!!! ika!!!! bangunnnlaahhhh..

hahahahaa..gelak besar kitorg..adehh bebudak pun leh naik temper
gitu..smpi ilang pangkat nama diorg..ekekekee..mmg tido mati ler
diorg tu..yg hero kecik kat sblh dok suh abg turun..ckp dah laa abg
..jomlah turunnn..hehe..

last2 I suh diorg turun..tgk playhouse disney..hehe..smpi opis I
call my mom..she said dkt 10 kali dh diorg naik turun kejut diorg..
kahkahkahh..i suh my mom call hp diorg guna tepon umah pastu
suh abg n hero kecik jerit kekuat..hahaha..sukses akhirnyaa!


*_enjoy_*

amik shirah blk skolah

1-05112008874

semlm tghari my dad called suh tlg fetch my lil sis shirah from her
school..dad dh stucked kat port sbb 1 lamborghini tak dpt buat
clearance as owner dia tak byr2 tax yg amountnya more than a
million..huhu..gilo! dan kisahnya..owner tu byr tp runner dia songlap
..woww jutawan haram namanya tu!

so I skipped my lunch yesterday..yer2 I berazam nak alas perut
ala kadar jer utk lunch..no more nasi2 :D..for the time being laa 😛

2-05112008865

bosan betul klau amik dia ni blk sekolah..yerlah nak tunggu satu hal
..nak berhimpit2 satu hal..dia nak cari2 kita park kat mana satu hal

..oh tidaklah suka situasi camni :D..but what to do..masa dok nilai
dulu pagi my dad hantar dia gi sekolah n balik naik van..tp dh pindah
kinrara ni..masuk plak dlm bln 6 haritu..ngadelah sket ckp thn dpn
baru nak naik van balik..alang2 lg baper bln dia minta my dad amik
dia blk..sabar jerlah..

so we take turnlah..kekdg my dad..my bro..baba..me..gitulah smpi
abis sekolah thn ni..anddd this week is the last week schoolinggg
..ehhe..

3-05112008870

4-05112008867

muka tensen..bebudak lain dkt ¾ dh klua pagar..dia tak muncul2..
ni mesti kes gi kantin beli airlahhh..grrrr!..dh laa dia blk 2.30pm
..seb baik enchek bos seorg sgt sporting n memahami.. I just sms
dia inform klua jap amik sis..n selalunya dia reply ‘ok..take ur
time’..ngehngehngehh..

5-05112008873

haa..ni muka org kena bebel sbb melambatkan org yg dh sedia
lmbt..huhh! ehh..tetiba rindu plak nak sarung tudung n baju n kain
sekolah..so remaja gitu..takat windu nak pakai baju pregnant ok
lg..tp ilang akalkah gi keja pakai uniform sekolah sbb teringin bangat
nak pakai..haha..oh tidakkk!


*_enjoy_*