Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘abang’

cik puan ekin dan butiknya…sila jeles :P

1butik

taraaa…!

murah rezeki pengantin baru tak baru ni…hik hikk…cik puan ekin
dah buka butik kat Danga Bay…(pic kredit to artismelayu.net)

2butik

not bad kan…so sesapa yang stay kat that area or jalan2 cuci mata
kat situ bolehlah share about her butik ni…nampak macam grand jer
…huhuhuu…ehh helloooo…ini bini mawi ok! huahuahuaa…ada aku
kesah…lalalaaa 😛

3butik

oklah stop jeles2 ni…hahahaa tetiba jer…apepun semoga butik ME World
collections ini maju jaya dan sukses! fullstop.


*****************************


4penat

rindu sama abang n hero kecik? hehehee…sorry I termungkir janji
nak expose their latest pic…ampunnn still dlm tempurung kelapa…
hik hikk 😛

pic ni masa gi bercuti kat everly resort…2-3 years ago…kecapekan
yg teramat sangat dong!

5bp1

last but not least! salam berhujung minggu to all of u…!

enjoy ur weekend…and…ohh…I nak buat entry to wish father’s
day plak lah…huehuehuee…daaaa 😉



*_doakan kejayaan orang lain dengan tulus ikhlas_*

Advertisements

kliwon punya pasal…

1-300420094130

salam guys 😉

eh, korang tengok tak citer kliwon yang episode mak dia jadi pocong
tu? gila scary kan…bravo sebab berjaya buat kami yang menonton
jadi takut nak naik bilik (tengah2 klimaks boleh plak hero kecik
tertinggal botol susu kat katil dia…mak aihh)

2-230420093974a

mula2 kita tengok gelagat abang ekk…dia leh gi cilok slide kat luar
n landing baik punya atas benda dengan gaya gini…pastu bukan
pandang tv pun…dok menakutkan orang dengan bunyi2an hantu!

3-230420093972

takde yang melayan dia…sampai tertido!

4-230420093975

oh! lena sungguh dia…hahahaa!

5-300420094132

next, kita tengok gelagat hero kecik pulak! (abaikan atuknya yang
keseksian)
…asal keluar jer pocong tu dia serkup dengan paperbag

6-300420094131

7-300420094129

hero kecik : mama…dah takde ke ghost tu?

me : jangan bukak lagi dik, tak hilang lagi tu…still ada

hero kecik : huaaa…nafas dah tinggal sikit ni!

me : uishhh…ko ni dik bukaklah cepat aihhh…ghost dah takde!

8-300420094133

hero kecik : hueeeee…mama lagi takut kat adik dari ghost tu!

me : uikkk…salah faham yang melampau ni…hahha 😛


kesimpulannya, kalau nak feel lebih jangan nonton citer hantu
dengan anak2 yer…dia punya psycho kacau lagi hebat dari
watak hantu tu…jap2 ajak naik biliklahajak gi toiletlah…ajak
ajak
susun selipar kat luarlah
bagi kucing makan kat belakang
rumahlah
…wahhhhh boleh ko tak psycho gini???



*_hantu notty_*

kiddos at MIHAS

1-010120064286

salam guys 😉

kita bukak harini dengan pic abang n hero kecik laa ekk…kenapalah
rasa kerinduan teramat kat diorang harini…( kena tempias rindu
kat baba yang gi outstation tak balik2 lagi kot )
…hik hik 😛

2-010120064272

entry ni pasal gelagat both heroes during MIHAS that day…tengah
jalan2 ada mamat turki tahan the kids…nak bagi puzzle rupanya…
tq dude!

3-010120064283

masa rehat kat café dalam tu, abang suruh keluarkan puzzle dia…
nak main katanya…uii baper jam plak nak tunggu abang solvekan
the puzzle!

4-010120064284

lalu sedihlah abang bila kemahuan tak dituruti…hehe

5-010120064285

kid is always a kid…makin dipujuk makin mengaum tangisannya…

6-010120064292

kita sambung jalan yuk! pujuk dengan banyak candies kat belakang
dia tu pun masam jer mukanya…hehe…

7-010120064306

yang sorang lagi ni…tidur ke apa tu…hik hik…sian dia kepenatan

8-010120064278

tapi semua tu kejap jer! tak sampai 5 minit ketat muka…boleh
start balik enjin diorang…hahaha…wonder kalau anak perempuan
camne ekk…lalalaaa…



*_lakonan mantop_*

bateri tak kong-kalikong

020520094229

ni kes dah kepenatan tapi mind still nak wrestling!

hero kecik ni memang…takleh tengok abang relax jap…tapi same
goes to abang gak lah…takleh tengok hero kecik relax…but in this
case abang dah tak larat sungguh…so kenalah dengan hero kecik!

020520094230

see, dah di-gripnya abang, dia tolak pulak member tu…abang diam tak
bersuara langsung…sian anak mama…I thought dia nak lawan balik
ke…

020520094231

sampai tahap abang dah tertonggeng pun dia nak push lagi…haha…
terlebih sudah hero kecik ni…abang bukan tersungkur kat lantai
tapi atas baba…so takdelah sakit pun kan…cuma hero keciklah
sakit sikit sebab I babab dia buat abang camtu…not good dear!


*_mind set_*

hari2 cuti santai…ahead ;)

1-image014

abang : adik fikir pasal apa?

hero kecik : apa nak buat long weekend?

2-image01312

abang : let’s jalan2 naik kereta sendirilah…wear seatbelt dulu
( that’s the first word kalau abang naik kereta…hehe)

3-image00612

abang : ok! driver…jalannn!

4-image01012

abang : jalannnn lahhh! aduhaiii driver kecik ni…

5-image005005

hero kecik : jap lah tengah bayangkan drive kereta betul…ishkk!

6-image019

abang : dah takyah…kita duduk rehat jer kat sini…way better dari
dok daydreaming…hik hik

hero kecik : oklah…let’s wish mama’s readers happy wonderful
weekend!

abang : kenapa taknak pandang kamera?

hero kecik : once a while biarlah kamera pulak pandang kita…lalalaa

abang : takde spirit blogging langsung…haha 😛


*************************

salam guys 😉

saja bagi selingan abang n hero kecik…lama tak klua entry pasal
gelagat diorang…tapi memanglah kids nowadayskan…kalau
one day tu diorang nampak kita stay at home tak gi work early
morning, diorang dah tau that day is a holiday…so it’s jalan2
day for them!

sometimes siap pergi wardrobe sendiri take out baju nak gi jalan
…and letak baik punya kat ironboard…aduhai…sampai
desperate gitu u!


************************


anyway anyhow…what’s ur planning for this long weekend…
ada homedec exhibition tau kat KL Convention Centre…so kalau
terserempak jangan lupa hi hi bye bye yer 😉


enjoy your moment to the fullest!


note : dah submit income tax? harini last day tau…site e-filing sangat
congested…huhu…siapa suruh buat last minute…hiksss 😛


*_three wonderful days ahead_*

itu boy punya roti!

1-290320093434

rotiboy!

hehe..suka tak? tak suka takpe..sebab my kids n I suka sangat2
rotiboy ni..nyum nyumm

2-290320093435

paperbag comel dia senang dibawa kemana saja..bila tengah panas
dengan bag sekali hangat u..and the smell..euwww..menggoda jiwa!

3-290320093436

tho’ the colour macam patut pakai krim fair n lovely (haha..tetiba),
tapi kegaringan dialah yang menusuk kalbu when u start to bite it!

hehe..i bukan dibayar pun untuk promote rotiboy ni..saja suka suki
nak share with u guys apa yang my kids n I suka…;)

4-290320093437

we were at mamak shop yang wangi sambil makan rotiboy ni..abang
got his new ben 10 puzzle..suka suki jer nak suruh terabur dalam
kedai tu n dia nak pasang baliklah..kang mamak ni tembak dengan
mesin rambut dia kang haa!

5-290320093438

why I said wangi..sebab takde langsung bau hangit tengit like at
barber shop mamak lain yang baba used to go..huhu..yang ni kat
basement parking giant kinrara jer…ok this shop lulus untuk di
regularkan untuk masa2 akan datang..peace!


*_favour_*

terbang yukk..!

image2026

adik jangan sedih2 tau..nanti abang suruh mama bawa kita jalan2 😉
senyumlah sikit…(abang is very good at sesi pujuk memujuk)

image004

okay…kita dah sampai airport ni…mana mama n baba ni…?!
(dahsyat, siap daydreaming dah sampai airport u!)

image005

it’s ok it’s alright…kita tengok pemandangan aircraft tu dulu yer!
mama n baba will come in short while (wahh…terlampau sudah
imaginasi on behalf of abang :P)

ekekeke…best2 😉
and actually I yang dok berangan nak fly-off to somewhere yang
can’t reach with jalan darat or air (huhuhuu…mengada2 ayam itukan
free)

anyway anyhow, tak kira kemana pun destinasi anda on this weekend
…just enjoy ur trip or moment to the fullest!

note: to my colleague Jamuna n Clinton enjoy ur honeymoon trip to Bali!

********************


ok…I nak share dengan u guys link untuk buat semakan nama
blacklist or not kat Imigresen…bolehlah terbang ke mana saja
tanpa gusar!


*_selamat berhujung minggu_*