Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘Tesco’

mari mengenal buah dan sayur..

191120081256

wahh..beratnya!! hik hikk..seronok tgk gelagat abg n hero kecik masa
kitorg gi tesco last few days..selalunya klau I gi pilih ikan sayur or brg
dapur lelain..baba tukang melayan the kids 😉

sambil2 tu ajar diorg jenis sayuran n buah2…

bab sebutanlah yg paling kelakar..klau baba sebut ‘papaya…’
..hero kecik sebut ‘papa..aya..’ same goes to ‘banana..’ dia gi sebut
‘bana..ana..’ ekekekee..n paling payah sebut ‘watermelon..’ dia gi
sebut ‘water..lemon..’ adoiii..ok2 takpe masih byk masa utk betulkan
sebutan tu 😉

191120081257

asyik tak betul jer sebutan hero kecik..last2 dia merajuk taknak sebut
apa2..hehe..dia kepit jer air nutrigen dia..selalunya air tu klau smpi kat
kaunter mesti tinggal sebotol dua sbb diorg dh slmt ngappp…!

191120081258

ok..pd parents sume..marilah bawa anak2 gi pasaraya dan ajar mereka
secara praktikal jenis2 sayuran dan buah..asyik tunjuk kat buku jer…
klau nak lagi havoc bawalah gi bhg toys..haha..kompem terer abis
sebutan diorg! sebutan paling jelas ialah..nak nii..nak tuu..huhuhu!!


*_enjoy_*

Advertisements

kidszone abg yg punya

last sunday gila babas punya awal pagi we went to tesco..diorg
buka kul 8am..and we arrived there around 7.45am..ahaks!

pas rembat sana sini..bayarrr..ohh kali ni I suka part bayar sbb
byk dpt voucher from tesco..my mom ada member card tu kann
..every month stok susu n pampers my 2 heroes mmg kat tesco
jer..huggies mmg selalu murah kat sini..so mmg byk spend kat
sini..tu yg untung ada member card..

by the way abg dh tak pakai pampers langsung skrg ni..huhuhuu!!
ahkak sukerrr..so skrg nak train hero kecik plak..

1-01112008717

dpn kaunter byr tu ada kidszone..baru punya ni..tu siap
berkunci bagai..meraunglah abg tgk kunci lagi kann..masa ni
hero kecik tak ikut..tinggal dgn atok nyaa ;)..sblm gi tesco tu
aku siap pesan dgn abah..jgn ‘gado’ dgn hero kecik..hahahaa..pasal
abah aku suka sgt sakat dia..adoiii

2-01112008716

tanya kat minah yg dok café dpn tu kidszone bukak kul baper..dia
kata 10.00am..tgk jam baru 8.45am..hik hikk..gila lama nak tunggu..dgn
muka tak malunya aku lompatkan abg masuk dlm kidszone tu..and
suka sukilah dia sesorg dlm tu..

3-01112008718

pastu ajak blk dia taknak..adehhh dh laa dia lari gi kat belah jauh ke
dlm..ilanglah vogue aku nak panjat masukkan..kehkehkehh..so aku
pujuk dia kata baba nak bawa gi kedai mainan beli keta..melompat
dia nak klua..

on the way blk tu he keeps on asking lah kan mana
kedai mainan..aku ckp dlm umah..hik hikk ngamuk sakan dia..
takpelah janji tak ngamuk kat tesco :P..lalalalaa

sometimes dlm situasi camni kita kena bohong sunat kat anak
..tp bebila klau happen to ‘ternampak’ kedai mainan keta dropped
by lah..and ckp blk haritu mama dh janji nak bawa kann..takde
lah dia rasa ‘tipah tertipu’


*_enjoy_*

@ tesco with hero kecik

blk keja dropped by ofis baba to pass him something..dia blk tgh mlm
kang..then gi tesco dgn hero kecik..

top up sket brg2 dapur..nak redah pasar mlm malas…so sini jer lah
tmptnya..lg pun bawang, telur n seangkatan dgnnya murah compared
to pasar mlm

haaaa..ni dh mai perangai dia..kot ada barcode kat punggung tu bleh
gak aku letak atas kaunter kan..sabar jer lah..

dia takmo dok atas trolley..insist to push the trolley..ok fine then we
push together..tetiba rasa mcm berat plak trolley tu..ater tolak 2 org
patutnya ringanlah kan..rupanya dia dh baik punya landing tepi troli,
siap suh aku tgk betapa selesanya dia berbaringan kat situ..duhh!

ok that’s it..jom blk! babab 2-3 das kat punggung dia..baru on enjin
jalan dia..huhh! that’s my lil’ one

*_cheers_*

groceries @ tesco

stok dapur dh hampir lupus..ekekekee bleh ke buat ayat camtu..jadi
mari terjah ke tesco! selalu nya tesco n giant lah jadi tmpt terjahan
kami utk beli brg dapur..

tp slalu nya sblm gi survey dulu kat site diorg apa yg diorg tgh offer
..sbb diorg kan suka ada kempen2 for certain period but continuously
lah..i like! so depends lah sape yg tgh offer brg yg kita nak..so we
go for it! camtu lah hidup nak bajet skrg ni..dgn stok anak2 lg kan..

cik abg tolak jer trolley tu yer..i’ll pick up the things..wahhh!

gedebak gedebuk..tak smpi 15 minit memcm brg aku terambik..
ekekekee..takde ape pun brg dapur biasa jer..kitorg jarang mkn kat
luar for dinner on weekdays..tu yg kena beli stok biar cukup..

bila part beras jer mesti round dkt 10 kali nak tgk mana yg harga sgt
berpatutan..kannn..tp yg capture attention aku mamat2 bangla ni..
diorg beli beras ‘royal umbrella’ yg 10kg harga rm61.00 tu..astaga..
kitorg pun cekau yg rm40.00 jer..dulu beras 10kg mostly
rm20-rm30++..but nowww..hmmm

tgh syok belek brg tetiba ada org panggil nama baba..erksss..rupanya
junior skolah dia dulu..ekekekee..terkejut tau..mamat tu keja kat
tesco..taktau lah sbg apa siap pakai tie bagai..bkn main dia kenal
baba..dulu baba ketua asrama kat skolah dia..kekonon lah org kenal
kan..

tp baba tak ingatlah pulak..sian mamat tu..smpi ke mlm baba dok pk
sape mamat tu..hahahaa..takpe lah sok2 blk kg gi selongkar majalah
skolah lelama..tp wujud kah lg..awal thn 90-an tu..huhuhu

byr jgn tak byr..eh pakcik yg tukang byr ni amik gambar plak..
hahahaa..aku tlg bg tesco card jer ok..dh cpt2 org blkg sondol kang
..hahaha

smpi jer umah hero kecik minta dukung..siap pegang tudung saji
kecik tu..hai perli mama tak masak ekk..hehehee..notty ek!

ok lah izinkan saya nak singsing lengan baju..daa!


*_cheers_*

tesco @ 10.45pm

the tesco closed at 11.00pm n we arrived there at 10.45pm..! hahahaa..
ape ade hal..ikan sume dh nk pack masuk blkg balik n yet mom smpt lg
cekau 4-5kg ikan..

pandai si abg jaga adik yg suka lari sana sini..dikepitnya hero kecik
kuat2..hahahaa..adik tu jerit2 tp bila amik gambar terus buat2 baik
senyap je gitu nmpk mcm abg laa beriya nk kepit tanpa sebab..pandai ekk!

ok that’s it..last2 abg suh letak hero kecik in the trolley..senang sket dia nk jaga gamaknya..hahaha..whatever..

actually we’re going to pick up baba yg abis shift at 12am..he’s not driving to
work today as ada hal sket..so got another half an hour we all lepaking at on
the run station..very the mengantuklah drive tgh2 mlm camni..seb baik ada the
kids yg tlg cergaskan..

^_cheers_^

men’tesco’kan diri

sk-2.jpg

cam biasalah blk je keja terus angkut bebudak 2 org tu yg dh sedia
menanti kat dpn pagar umah..gi tesco seremban plak laa

terteleng plak kat jj sebelah..hehe..ada sales smpi awal bln
April ni..takpe2 itu weekend punya citer..but as usual laa
kena check schedule baba balik..

sk-1.jpg

haa..ni 2 tokey mmg pantang nmpk katalog barang..cam yer yer
jer dia milih barang..hiksss..baguss..warisi gen mama ni..
hantu shopping..hahahaaa..

dh nak maghrib kitorg balik umah terus..
smpi je kat umah tak kusangka yg anak2 ku kelaparan
yg amat..

sk-3.jpg

they prefer to eat on the floor..ko hiaslah meja tu cantik mana
pun..dia angkat gak pinggan letak kat bwh..gasaklahh

sk-4.jpg

^_cheers_^