Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

today is the day ;)

salam all…

today is the day I’m gonna end my one and a half year entry here…
it’s the day I’m gonna start my new entry in….MYRILLYS.COM!!

banner1

yes guys! I’ve a new mansion a.k.a blog…officially launched today😉

banner2 copy

so… dengan besar hati I would like to invite all of u guys ke sana
…my life journey continues there…

banner3

anyway anyhow I tetap sayangkan this precious old blog…thousands
of sweet memories terpahat kat sini…everything…especially about
my 2 heroes…

and most important, without u guys…rillys will not as alive as today😉



so all dearies! see u there…at MYRILLYS.COM!




*_new hope_*

1-ScreenShot001

today is hero kecik’s birthday! the day he turns 3…

2-ScreenShot002

happy beloved birthday sayang😉

may all the best be with you all the way…amin!



Love,
mama – baba – abang



*_special day_*

1-020720094798

salam friday😉

it’s been a while tak gi visit ‘uncle A&W’ ni..hik hik..balik kerja semalam
we all terjah ioi mall and zassss to here…

2-020720094806

wah…why lah I nampak tembam in this pic..just like the fried chicken
posted on the wall belakang tu😛

3-020720094804

we had the new meal in town…Volcano Burger namanya..haha..berapi
lah lps ko makan ni..oklah not bad maa the taste

4-020720094802

and ini adalah wajib yer…floatttt! sorry baba..ur pic terrrlupa nak
snap!

5-020720094800

then ada plak jual sekali ‘Beary Bottle’ ni haa..bought for abang and
hero kecik…baper hari ntah bertahan nyawanya

6-020720094805

fantastic! cantikkan abstract ni..kalau buh kat bilik the kids kompem
tak tidur 24 jam..ater aura hyperactive tak hilang2

7-020720094809

next! we went to Tesco..nak gi try kiosk self-print HP kat situ..

8-020720094810

u can insert ur thumbdrive, memory card, cd…semua boleh baca…
harap2 lah kan😛

9-020720094813

10-020720094814

ni antara contoh2 pics yang dah print…so u can choose the frame,
layout, edit title, then can print on calendar, diary cover, poster…
aishhh macam2 bolehlah…semua dihujung jari anda!

11-020720094812

taraaa!! dah siap…ni pic 8R masa family day haritu…we actually ada
gathering lagi so I nak pass kat setiap family buat kenangan😉

12-020720094815

13-020720094816

the pic printed out so fast…and the quality pun sangat ok…worth it
lah…they provide dalam 3-4 kiosk machine kat situ so takdelah
rebut2 orang nak print…hehe…so happy trying!

14-020720094807

last but not least…happy weekend dearies!!
take care, jangan notty2…yang penting kita happy😉



*_things I love to do_*

1-010720094735

salam dah-nak-weekend guys😉

pernah nampak tak outlet ni? Pet Lovers Centre kat The Mines shopping
mall…mcm2 ada untuk pampered kan ur pet…for those yang adalah…
I takde😛

2-010720094738

petang lepas balik kerja..baba call kata nak terjah The
Mines…mahu serbu itu kedai software cetakan rompak..huahuahua

so baba balik rumah dulu amik the kids n amik I kat office n terus
zasss gi sana

kemain khusyuk hero berdua ni tgk hamster2 tu…

3-010720094742

uii..memula rasa geli geleman gak, tapi lelama nmpk cute sangat
..tapi takdelah kuasa nak membela..tak smpi sejam mahu kena bunuh
tanpa niat oleh abang n hero kecik…huhuhuu

4-010720094741

lama sangat dok tinggung kat situ, sesi ajak gi tempat lain pun bermula

5-010720094745

muka tak puashati takmo berangkat…sighhh

6-010720094746

muka double triple bengang kena paksa bangun

7-010720094739

muka maintain tahan kesabaran..hahaha

8-010720094778

pas dah hantar baba kat kedai software tu ( wah hantar katanya )
..I bawa the kids minum kat tempat bowling..nak tercabut kepala lutut
kalau tunggu baba abis belek software2 yg dia nak..yg penting adobe
suite tu full pack yer…hiksss

9-010720094753

alolooo…ngadanya diaaa

10-010720094756

selagi ada masa terluang…pendekkan kuku abang yang panjang

11-010720094759

then, dropped by plak kat playing centre ni..layannn

12-010720094766

13-010720094769

ok, that’s it!  ur dad dah bercelaru cari kita tak jumpa..hahahah

14-010720094785

skrg ni amik pic kat cermin ( especially toilet ) adalah wajib yer..
si shirah lah mengajar ni..orang tengah betulkan baju pun jadiii!

ok..ahkak dah penatlah..nak balik kebabommm…selalu balik kerja
klau nak gi shopping mall pun just with baba..ni angkut dedua hero
kecik tu..haa rasakanlah tempias notty2 ayam mereka…well, bukan
mengeluh tapi nak luahkan the happiness of being a mom😉


enjoy ur sweet day…daaaa!



*_motherly_*

1-080720095035

salam middle week😉

recognize tak this place? it’s staples centre..tempat berlangsungnya
Michael Jackson The Memorial at 1am (waktu mesia) semalam…

2-080720094976

3-080720094977

and yeah! I layan tengok the memorial dari mula 1am sampai abis
around 4am..and baba stay up sekali tapi dok layan kerja dia…takpe
janji ada peneman setia😉

4-080720094992

kudap2 yang menaikkan kalori..kerepek ubi pedas n murukku…

5-080720094983

and also light on the diffuser..kasi aroma wangi satu bilik..hik hik

6-080720094979

the kids? dah selamat kowtim..dh elok baring kat katil memasing bleh
gak melekat berdua naik atas my bed..takpelah janji lena

7-080720094987

so here it is..in the auditorium..ramai gila manusia!

8-080720094984

9-080720094995

10-080720095004

MJ’s coffin…covered by beautiful flowers

11-080720094989

Mariah Carey & Trey Lorenz

12-080720094991

Queen Latifah

13-080720094994

Lionel Richie

14-080720094998

Stevie Wonder

15-080720095001

John Mayer

16-080720095002

Brooke Shields

17-080720095005

MJ during his young age

18-080720095013

ending of the show..meremang ok bulu roma nyanyi2 ‘we’re the world’

all performances adalah super duper great!

19-080720095014

MJ’s siblings

20-080720095016

MJ’s lil princess..paris..at last dapat gak tgk muka his 3 kids…
heartbreak betul tgk paris ni sebak2 bagi ucapan…

eversince I was born..he’s the best daddy that you could ever imagine
..i just wanna say..i love himm’
a
nd she turned..cried..n hug janet😦

21-080720095017

22-080720095022

23-080720095028

MJ never dies in his fans heart…

dimana MJ dikebumikan tak pulak ditunjukkan..upacara hanya milik
keluarga sahaja..yang penting dia selamat dikebumikan..seksa mayat
tu kemain lama tak tanam2…

24-080720095018

I’m alive n I’m here forever…

so to those yang missed out this slot can watch 8TV tonite..ada siaran
ulangan..


have a nice day ahead…daa😉



*_king of pop_*

1-290620094697

salam all 😉

haritu ( kes tak ingat exact day ) lepas balik kerja, baba ajak gi Plaza
Low Yat..tangan dah menggigil2 nak beli laptop baru..laptop lamanya
dah masuk phase nyanyuk..haha ampunn baba😛

2-290620094699

pandai dia ekk dah siap2 bawa baju n seluar nak tukar..I gak yang
dok berlengas dengan baju kerja..aishhh

sah2 namanya Low Yat kan..bersedia jer lah dengan shops yang super
duper banyak untuk diexplore..and kita as a customer kenalah pandai
menilai yang mana salesperson yang kaki pusing, kaki ilmu tak cukup,
kaki cakap byk habuk pun tarak..hik hikk

3-290620094700

I cakap camtu sebab, penatsss giler ikut baba keluar masuk kedai
yang tak terbilang dek akal..dehh..semuanya tak berjaya meyakinkan
baba

4-290620094704

sampai I cakap kat baba yang I’m too hungry, barang2 pc semua
ni I nampak macam Kenny rogers..hahahahaa

5-290620094705

and at last..syukurlah hatinya berjaya dicairkan juga oleh laptop ni..

6-290620094707

apa yang penting…?? kerjasama..!!

haha..dah oklah ni spec nya..kena dengan budget..and baba amik
kosong je..tak install apa2..sume nak pakai sendiri punya installation
..gasaklah kan asal dia reti, so lps rebate dptlah rm1,699..siap tolak
rebate student lagi..hehe

7-290620094708

jap bagi bini try test cuba dulu..ohh I still pencinta setia sony Vaio
yer..lalalaaa

8-290620094711

lapar dong! abang n hero kecik dah start video call tanya ada kat mana
segala..tengah2 keletihan gini dapat tgk muka anak n keletah diorang
dah cukup bagi I energy to walk back to the car😉

9-290620094715

muka ngantuk plus muka puashati

10-290620094717

11-290620094719

waiting for jockey amik our car..kalau datang sini memang tak sanggup
nak cari parking sendiri..pass to the jockey settle problem..bayar dalam
rm12-rm15..dependslah baper hourskan..tapi tiap kali datang mmg tu
rate yang kitorg kena..

12-290620094720

taraa…! hitam itu menawan..tapi my pink sony vaio lagi menawan..
hahahaa..nak jugak tu😛

13-290620094722

so laptop dell baba dah dapat madu..kuang kuang kuanggg

14-290620094721

cak! hehe..ginilah rupanya..dah 2 months in the market..
so selamat bersengkang mata menginstall memacam yer..nak sangat
pakai 2 operating system kan..vista pro n ubuntu..haa mama kebabom
dululah…daaaa😉



*_IT  world_*

rezeki terindah…

1-nani1

salam monday ;)…how’s ur weekend? hope u guys enjoy yer…

kenal lagi tak with this lil girl…? it’s cikah gebu! dah besar anak dara
nani ni..ohh windunya aunty kat cikah..bila lagi mau ketemu ekk

2-nani5

dah cut hair ekk..budak kalau tengah lasak gini memang sangat
patut dipendekkan rambutkan..cute jer!

3-nani2

4-nani3

anddd…I wanna wish…congratesss to nani n hubby…cikah akan dapat
adik baru hujung tahun ni…ahaks ( jeles..jelesss😛 )

5-1_183026465l

next! this lil girl plak..still remember her? it’s mia cute! anak dara
cik puan hawa…and aunty rindu juga sama mia…that day she siap
buat video call to me..haha terkezut aunty tau!

6-DSC01756

due to keramahan percakapan..ibunya gi selotep mulut si mia ni..haha
..like mother like doter laa kan..kuat bercakap..ater dah mak nya
marketing exec.

7-1_901643538l

8-DSC01740

anddd alsooo…I wanna wish…congratessss to hawa n hubby cos
mia pun akan dapat adik baru awal tahun depan! wahhhh..( double
jeles..jelesss😛 )

9-140320093211

lagiii next! lama tak buka citer pasal pengantin baru tak baru ni…
hikss…lps kawen haritu langsung takde jumpa..just contact thru
phone n ym jer…miss u lah dear

10-IMG_0553

anddddddd…I nak wish lagiii…utk apan n hubby…mereka bakal
menimang cahayamata sulung hujung tahun ni…huhuhuuu
( double triple jeles ni😛 )

kuang kuangg…baguslah korang bertiga ni..elok2 jer timing memasing
..hehe..apepun alhamdulillah rezeki memasingkan..i’m happy for u
guys!

11-IMG_0554

and for puan ayang…kita 2 jer belum ada rezeki nak dapat babykan…
hehe…apepun we all akan sentiasa doakan ayang utk dapat
anugerah tak ternilai tu…insyaAllah😉

kepada ibu2 mengandung di atas..hehe..jaga diri bebaik yer..
semoga semuanya selamat dan baik2 jer sepanjang tempoh
pregnant ni yer…sampai deliver…aminnn



*_pray for the best_*