Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘nani’

Anjung Cafe…yokk!

1-070320093118

salam and good day all 😉

sorry I ter’delay’ 2 days to update the blog..urat bz tercuit itu yang
terbuat kerja non-stop (tolonglah percaya)..hahahaa 😛

ok2…today I nak promote sikit my bff’s restaurant..cik puan nani!
at last sampai juga jejak kaki ke sini..lepas frust dengan pakcik
cendol leman dawi tu..i dropped by kat restoran nani in Nilai

2-070320093119

taraaa…! blur lah..(blame shirah)..haha..takpe yang penting
signboard tu nampak

3-070320093114

ketibaan kami disambut hubby nani..kira tokey kedailah..YB hazlim!
nani was at home lah plak..itu cikah gebu ketiduran..we all pun
datang main terjah jer

4-070320093115

nyum nyumm! the food was so fineee..nak pulak tengah kelaparan 😛
cuma cendol jer takde..haha..still craving for it

5-070320093116

mom and shirah..supporter tambahan

6-imagem

7-imagep

tokey YB hazlim yang sentiasa bz..hehe

8-imagen

nani’s parents..i called them abah and mama..since schooling time
dok bermanja2 ( hak hak ) tu yang melekat panggil camtu..and
among us memang dah anggap macam family sendiri 😉

9-070320093123

jom kita terjah nani kat rumah dia! belakang restoran dia jer..hehe
..mana boleh dah sampai tak jumpa dia..merajuk setahun nanti 😛

10-070320093122

tuan rumah kemas rumah jap..biasalah ada anak kecikkan..kalau
rumah kemas sentiasa curious juga..hik hikk

11-070320093126

cikah gebu yang baru bangun tidur..moody sekejap yer..angin kus2
tengah menguasai diri..tapi tetap maintain cute!!!

12-070320093127

all the best for your business my dear nani! oh..by the time I post this
entry nani said restoran dia dah berubah image..huhu..nanti i
datang buat new promotion yer 😉

so, I would like to invite all of you..yes u and u and u..u u!!
hehe..her restaurant located at Desa Kasia, Bandar Baru Nilai
( near USIM )..so let’s terjah ‘Anjung Café’!


*_may the prosperity be with u_*

Happy Birthday NaNi Dearie!

1

Happy birthday to you…

2

Happy birthday to you…

3

Happy birthday to NaNi!

4

Happy birthday to you…

1-a

Birthday-mummy and beloved lil girl…

5

Happy beloved birthday yang ke-27 to NaNi!…yeah nani mengetuai hari2
tua geng kita..hikss 😛

6

Semoga hidup lebih diberkati…bisnes makin maju…and happy selalu…aminnn!

7

ingatan tulus mulus yang terikhlas dari lubuk sanubari kami (perghh ayat)
…lily-apan-ayang-nani…

and yang paling penting…!

8

semoga bahagiaaa selalu dan dilimpahkan kasih sayang dari insan2 tersayang 😉


happy birthday dear!


truly..deeply,
-lily-


*_have a wonderful birthday_*

my beloved girlsss…

image023_2

mia yg sweet

tetiba rasa rindu plak kat lil princess2 my bff..nani n hawa! miss u guys too..
dah lama aunty tak jumpa mia kan..gigi pun dah byk tu..how I wish I could
hug n kiss2 u now :D..tq hawa sbb mms latest pic of mia utk ubat kerinduan..

dah pandai apa dia skrg ni ekk!

image294

cikah yg cute versi ustazah 😀

image302

versi sexy marmalade 😀

same goes to lil’ girl nani ni..miss u too dear! sejak2 mommy n daddy
dia dah buka restoran..duhh susah nak gatherkan..sorry nani..blm
sempat terjah ur restaurant..insyaAllah dlm masa terdekat ni yer..
bleh tlg promote..to technorian brash ipoh yg kenal nani..marilah
terjah beramai2..oh gosh! camne leh lupa nama restoran nani??..
if u’re reading this pls respond yer :P..yg kompem dkt desa akasia, nilai..

can’t wait to meet u guys!

and tak lupa juga to apan n ayg..windu korg jugak..huhuhuu
..to ayg..jgnlah bz jer semedang..tak lari kpj tu :P..bila nak tmbh koleksi
anak2 kita..hehe..n to apan..i’m hepi for u..all the best for the preparation!


*_most memorable moment_*

kunjungan hot-momma’s’

last few nites..ecehhh..rakan2 ku terchenta dtg umah..pn. hawa
n pn. nani..

cik puan hawa smpi dulu..berseri2 muka dpt hp baru..huhuhuu!
wahh tetiba jer nak citer pasal hp baru dia..ekekekee 😛

n dh tentulah dia dtg dgn suami terchenta n their lil’ princess
..mia cute! rindunya aunty kat mia..haritu cikah gebu wat besday
tak dtp jmpa..

few minutes later..ecehh again..nani pun smpi..n kali ni tak sesat
seteruk masa first time dtg dulu..kehkehkehh..next time ingat
landmark golf club kinrara tu yer..especially bola golf gergasi
yg enterframe kat tepi jln tu 😀

sesi menayang perut..sape menang?? dh tentulah YB Hazlim!!

makan2..kejap jer diorg makan..then turn ‘girls’ plak..wahh ‘girls’ gitu..

mmg smpi sudah tak abis2 bergosip..including my mom! ekekee..
hawa n nani mmg dh rapat dgn my mom since sekolah kat ipoh
dulu..dari citer hantu smpi citer sakit beranak..hahahahaa 😛

laki skrg pun pandai gossip tau..bila tanya kata hal lelaki
lahh..blah laaaa :P..sambil isap rokok yg korok..

tq dear for coming..sorry takde apa special..penat balik beraya
tak ilang lagi :D..nnti I story pasal gelagat cikah gebu n mia cute!


*_enjoy_*

dropped by umah cikah gebu!

lps beli baju melayu abg n hero kecik kitorg berbuka dgn rotiboy
n blackcurrent freeze..duhh! sgtlah tak kenyang..bkn pe sumeeee
tmpt full house ok..adehh..tu lah dh kul 7pm baru nak tergedik2
cari tmpt mkn 😛

pastu kitorg gi kfc jap tapaukan cik puan nani yg kepingin bangat
meal tu :P..oo lupa nk bgtau..we headed to her house lps bermaghrib
kat alamanda

yeah yeahh! aunty lily dtg..haha tu aku tlg translate ayat cikah gebu
..dia dh pandai jln..so happy n ceria jer dia!

tak kira anak org ke..aku wat cam anak sendiri gak..haha..sabar
ekk nani 😛 sian 2 beranak tunggu laki yg ala2 YB tak blk2 lagi
..hehe..

tujuan aku dtg nak hantar sampul raya metrojaya kat nani n kad
raya utk dia sekali..special delivery lagi..hehe..

aii uncle..hehe..cikah gebu main agah2 plak dgn baba yg dh mantomm!

layan2 jap..mkn2 jap..n nmpknya kena baliklah..my lil’ sis dh sms
ckp..wahh mmg byk duit raya aku thn ni..haha..gilosss

sblm blk kita posing kat motor baru ayah cikah gebu..kawasaki
ninja..sukalah warna dia..very the outstanding 😉

nani..ko penah naik tak motor tu? rasa tertonggeng tak..haha
..ngeri siutt..


*_enjoy_*

cikah gebu a.k.a nani jr. ;)

asyik citer pasal my kids jer kan..kali ni kita story pasal my besfren’s
lil’ princess..nur asyiqah hani a.k.a cikah gebu 😉

mau nya tak story pasal dia sbb I’ve loads of her pics..hik hikk..
mommy dia rajin mms to me pic cikah gebu ni..upon my request gak
..hehe..so do to mia kiut a.k.a hawa jr gak..nnti story pasal dia plak
ekk..to hawa mms lagi pic mia yerr

pic kat atas tu masa gi kenduri ayg kat subang..berseri2 ngalahkan
pengantin..hehe

eeeee..geramm gilerr ok tgk dia senyum camtu! the pic was taken at
langkawi airport..they went there for a very short hols 😉

sama comel jer dia dgn ayah dia..mesti nani wat tido pic ni 😛

n this is the latest pic..masa berbuka poser umah hawa haritu..badan
dh susut sket due to demam seminggu n lps jer baik demam mcm2
skill dia ada..hik hikk..betul lah org kata demam nak dpt skill baru
tu..

skill yg paling I like..skill nak masuk dlm walker dgn cara panjat
ala2 stunt girl..u go girl!

sgt gigih ok..hehe..last2 pic dia dh masuk walker tak smpt nak amik sbb
dia terus masuk gear..:P

so..sekian utk kali ni..to nani mms lg pic cikah yer especially masa dia
tgh tunjuk skill..or tgh notty ke..be a good girl yer cikah!


*_enjoy_*

keta control from aunty nani

tarraaa..! masa berbuka kat umah hawa that day abg n hero kecik
dpt hadiah from nani n family..tq dear!

tak sempat2 nak suh buka..asyik2 dok belek kotak dlm plastic tu then
jeling2 aku minta greenlight nak buka..memula no! lah sbb pk kang
mmg susah nak ajak blk..duhh!

sekali tu bleh plak..cik puan-cik puan yg lain bagi ‘hasutan’ baik punya
suh kluakan keta tu..duhh..hehe..

ok tp just the car..remote tu simpan dulu..ada yg anak2 gadis hawa n
nani tetiba bleh bgn berlari lak kena kejar dgn keta tu..hikss 😛

blk tu tak dan nak buat apa eh..terus bukak blk..aiyohh!

seb baik my bro ada..baba tak blk lg..kul 12tgh mlm kang baru abis
shift..klau tak akulah jadi mangsa..hehe..by the way hero kecik dh
slmt tido drpd dlm keta tadi..so kurg sket havocnya 😉

so..inilah keta ‘skyline’ yg berjaya membingitkan umah for the past
few days :P..baba sgt suka ok..aterr dia punya dulu dh slmt aku
letupkan sbb masuk longkang kat putrajaya..hik hikk

to nani: setakat harini..aerial remote tu dedua dh patah..then satu
tayar dh patah..takpe hairil tau nak cari sparepart kat mana..haha

..then cover battery tu pun dh patah..tu pun hairil dh fixed ganti dgn
besi punya..klau patah lagi taktau lah..so any kepatahan n kerosakan
akan diupdate lagi from time to time..:P

yg bestnya ko langgarlah keta tu kat tmpt yg paling degil kekerasannya
tetap macho camtu gak bodynya ;)..fuhh mmg superb!


*_enjoy_*