Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘the kids’

breathe in their imagination…gitu :P

1-100420093490

salam and good day all 😉

hari ni kita mula dengan aksi abang yang merajuk dan taknak dipujuk
…bak kata hero kecik  ‘…nak kena smash dengan hanger…??!’

2-100420093473

entah apa yang direbutnya budak berdua ni…yang tak dapat merajuk,
yang dapat mengajuk orang yang merajuk, nak kena babab dedua ni…

3-100420093481

nak taknak I keluarkanlah stok coloring book yang baru…yang lama2
ada lagi tapi budakkan…kalau dapat yang baru semangat lain sikit…

4-100420093474

tak senang duduk jadinya…rambang mata semua nak color!

5-100420093485

6-100420093482

…mama, see…abang draw cat!

…napelah so small gitu?

…ini kitten lah yang dalam tummy mummy dia! mama takde baby
so abang takleh draw baby dalam tummy mama…

…ohh?! menusuk kalbu gitu 😀

8-100420093487

7-100420093479

…adik draw apa tu?

…ini ghost yang tengah diri kat gate depan rumah!

…wahlaaaaaaa! (sambil kaki tendang daun pintu rumah…bagi tutup)

moral of the story, mental anda harus sentiasa bersedia kalau nak
bermain dengan imagination your kids…peace!


*_stranded!_*

rumah usang

1-271120081475

2-271120081476

hari ni I bg entry yg light2 jerlah ekk 😀
…kepenatan n kemalasan nak menaip..kehkehkehh

storynya pasal rumah lembik mainan abg n hero kecik ni..dh lama i
beli rumah ni..since hero kecik blm ada..masa tu tgh trend parents
belikan anak2 umah cenggini..tahan gak smpi skrg

3-271120081477

cumanya dh usang..hahahaa..dh lembik sana sini..klau dtg angin ntah
ape2 hero kecik dia suh I dok dlm umah tu skali suap dia mkn…yg
abg plak dari luar dok seret..adehhh

4-271120081478a

see..kan roboh umah usang ni..hehe..pastu siap seret umah tu keliling
umah sambil jerit..jual umahh..jual umahh..hahahaa..wahh ada ciri2
agen hartanah ni..wahh gitu! wenggg 😛

*_rumahku syurgaku_*

misi: baju melayu abg n hero kecik

aii..wahh harini dh khamis..satu hari jer lagi pastu cutiii!

ok..misi shopping kalini nak beli baju melayu utk abg n hero kecik
..stlh puas survey n tanya mereka2 yg berkenaan we went again
to alamanda n terus serbu butik omar ali!

butik ni mmg jual baju melayu jer..sekecik2 manusia smpi kebesar2
manusia punya size ada jual kat sini!

sekali selongkar punya selongkar dh abislah plak size utk abg n hero
kecik..then salesman dia bgtau ada lg satu booth diorg bukak kat dpn
McD n sana byk lagi size..wahh pecut seribulah 😛

dah nama pun tak bawa empunya badan..kenalah bawa tali tip 😛
mengikut pengalaman lps my kids takleh beli baju ikut umur diorg
..mesti lari tune..so pjg seluar abg 24 inci n hero kecik 20 inci..
fuhh..seb baik ada..sukaaa!!

cepat dik cepat..dh nak berbuka ni..hahahaa..saja jer provoke budak
tu..hehe..minta gak sampul raya..dia kata diorg tak hantar kat
cawangan sini..bleh plak?? apepun I like the bag..hehe

kepada yg blm ada baju melayu anak marilah mari ke butik omar
ali..cawangan tmpt lain aku taktau..yg tau kat alamanda ni jer..

harga dia pun ok..siap ada diskaun 20%..2 helai baju budak kecik
tu dlm rm112..n plus butang baju melayu abg 15 hengget..so klau
rasa nak silalah terjah yer!

haa..ni baju melayu hero kecik..i belikan dia jenis teluk belanga
..sesuai sbb dia ni jenis badan montok n leher kembang n cekak
musang sgtlah tidak sesuai

n ni baju abg..i belikan jenis cekak musang sbb abg ni tinggi n
leher jinjang sket..so sgt sesuailah..ensem anak2 mama pagi
raya nanti..cewahh

oo sampin kitorg tak penah bagi diorg pakai lagi..menyemak
jer berselirat..maybe dh sekolah nnti kot baru sesuai..hehe


*_enjoy_*

layankan jerlah bebudak ni


sian my kids..bosan kot asyik ngekor jer mama n baba kesana sini
..bila ‘ter’lalu kat tmpt ni..panaslah montot diorg..hehe

ok2 kasi chance lah..kitorg pun lenguh gak kaki ni..so take a rest
kejap..pesal laa diorg wat sunway pyramid besar2..hahahaa 😛

tp sinilah tmpt persinggahan aku masa kat mmu dulu..kat area
kedai blkg sunway pyramid tu ada satu kedai utk print artwork
advertising..student price so murahlah n yet quality dia sgt marbeles
..so tiap kali gi print artwork kaki pun gatallah panjat sini 😀

then bg diorg naik menatang ni..tawaflah ko satu level ni..hiksss
..kitorg usha jer dari jauh..manalah tau tgh syok camtu dtg org gila
rembat anak ko..meraung tak sudah..hehe

oklah dh jom blk..kitorg tak berbuka kat luar sbb my mom tinggal
sorg kat umah..my dad blk lmbt laa pulak..so sblm blk we dropped
by kat pasar ramadhan SS15..

haa..dia taknak blk..ok bye..kang blk naik komuter ekk! bawaklah
duck tu skali..mama tak kisah..huhh


*_enjoy_*

teman mama jap ekk

good boys! nnti mama up sket duit raya ekk 😀
hehe..they temankan me kat opis masa weekend haritu..we were
on our way to somewhere else..n terpaksa dropped by jap kat opis
..ada kerja tergendala plak

so..seated them kat tmpt yg meja mmg totally empty..mmg tak penah
org dok kesimpulannya..jgn cari nahas ok letak kat tmpt mereka2
yg byk brg..

bg diorg pen n paper..n pandai2 lah ekk..jgn kaco mama..

15 mins later they saw me talking on the phone..pas jer hang up they
insisted plak nak fon jugak..adoiii..ok then I unplugged 2 phones n
bg diorg..takpelah asalkan senyap ok..

dh dpt fon mestilah berckp kan..adoiii lg skali..pot pet pot pet..ekeke
..gelihati plak dgr diorg ckp kat fon..imaginasi bebudak skrg kan..
mcm2..

bila hari keja masuk ofis n terpndg tmpt empty tu mesti teringat blk
diorg punya hal kat situ..senyum jerlah sorg2 😉


*_enjoy_*