Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘PutraJaya’

the excitement on Hot-Air-Ballonn…;)

1-010120063328

Salam and good day all 😉

before I shoot off story pasal the Hot-Air-Balloon yang dah agak basi 😛
…I would like to wish…happy exploring the new month of April!

I know I’d dragged almost a week pasal this story, but can’t help laa
guys…been quite bz lately, bangun pagi gi kerja the kids still
sleeping…balik kerja diorang dah tidur *sigh*

2-220320093257

ok back to the track, memang dah budget nak pergi petang as the
balloon fun fly will only start on that time, pagi pun ada but too
early laa plak 😀

so, bila sampai memang dah ramai gila manusia kat situ, we parked
jauh sikit as senang nak dapat tempat…then kena jalan sikitlah,
which I was looking forward lah kan…nak burnt calories kononnya 😛

3-220320093261

penat jalan, stop a while n pose!

4-220320093268

‘bakul’ hot-air-balloon…

5-220320093271

jenguk dalam pulak…gila kukuh ok pemegang yang ikat benda alah ni

6-220320093272

haa…! kalau takde benda ni tak ber-awangan laa the balloon, ni lah
tempat api bersembur nak naikkan balloon…tarik2 pemegang tu
bersemburlah api klua, huhu!

7-220320093278

dibawah sinaran mentari yg mencucuk2 kehangatan…perghh!

8-220320093287

the crowds yang setia menanti bilalah balloon ni nak bangun…

9-220320093290

10-220320093291

so do the 2 botak-boys…haha! perasan tak diorang dah botak, kerja
baba lah ni…

11-image0071

ok2…jom tengok the balloons dah bangun dari tidur…yokk!

12-220320093312

13-220320093315

14-220320093317

fly..flyyy! gayatnyaaaaa…! but really fun watching it live 😉

15-220320093322

posing itu wajib…

16-image027

mms to my family members…bg jeles siapa suruh taknak ikut 😀

17-image002

18-image028

byeee….!

19-image031

20-image043

21-image051

an elephant flying up the sky…

22-image032

more and moreee…

23-image009

balik ni kompem kulit cam montot kuali 😛

24-image034

just about to fly…orang dalam tu nampak so tiny!

25-image036

26-image039

awesome…! wonderful…! interesting…! exciting…!

27-image048

hehe…tengkuk dah sakit n the show pun was about to end, we all
chow dulu sebelum bersesak2 nak keluar nanti…

and that was the scenery on daytime…let’s take a look at the scenery
on nite time ( credit to nani )

28-hot-air-balloon2

nani went the nite before…and it was tremendously wonderful!

29-hot-air-balloon3

still crowded even the balloon wasn’t flying…

30-hot-air-balloon-1

superb!

ok, end of the story 😛

so, how…? kalau u guys diberi peluang berani tak naik balloon tu,
huhuhu…! then we can talk about the real fear-factor…peace 😉


*_unforgettable moment_*

Advertisements

destinasi beraya : putrajaya

dh nak ujung2 raya ni..pulun lahh org berebut2 nak wat open
house..kitorg pun tergedik2 lahh pegi..ekekekee..

kali ni kat umah member lama baba kat putrajaya..n tema
beraya harini..hijau!

masuk ni kali kedua gi umah mune ..n kali kedua gak ilang
punca cari lorong..hahahaa..gasaklah janji jmpa gak 😀

member lama baba..ida n mune ( tuan tanah 😛 )

happy go lucky..don’t worry be happy!
suka tau tgk mune ni..riang gembira jer dia..hehehee..yerlah
hati senang takkan nak berduka kann mune 😀

ni kisah usahasama 2 beradik yg terkunci pintu dari dlm..haha
..akibat cuak dimarahi..mcm nak gila bukak pintu tak dpt2..

mama dtg selamatkan lahh..sambil jentik sket2 sbb main2 pintu
umah org..tp part amik pic tetap maintain senyum 😛

umah putrajaya yg sgt terbuka luas..sbb takde pagar..hehehee..

sblm blk kita pose dgn tuan umah dulu..tq for the invitation
mune! kawen jgn lupa jemput kayy 😛

ni lah masalahnya org tinggi..kan dh masuk stgh jer kepala
..bkn aku yg rendah yer cuma kurg tinggi..ekekeke..

salam penghujung aidilfitri dari rillys’ family 😉


*_enjoy_*

kenangan @ putrajaya

tgh2 boring relaxkan diri kat opis baru ni tergodeh plak pics kat Putrajaya which
was taken around dec. last year..

ingat2 lupalah masa tu in the middle of nk gi somewhere else..drop by jap kat
sini..bosan btul..dh laa 4 thn dok study kat cyberjaya..berdating dulu pun kat
sini..berjln2 dgn family pun kena singgah sini gak..ihikss

masa thn 2000 dulu 1st time jejak kaki kat sini mcm padang jarak padang
tekukur..org kata tmpt jin bertendang..tp dh rezki dpt blaja kat mmu situ terima
jer lah..

ni lah 3 org anak dara my mom (oppss aku dh kawin ekk..haha) wuteva
laa..kitorg bertiga perempuan & plus my 2 brothers along n angah..

laki bini ni pun nk menyelit..pesal aku rasa mcm pendek sgt plak..baba
jengket kaki ekk..hahaha..dh mcm nk nyanyi lagu negaraku plak..kuikukui

wachaaa..!! 2 hero ni mmg wajib berposing utk blog nihh..berkepit je diorg nih..
takpelah as long as tak gado2..hehe..

^_cheers_^

Alamanda dadaadaa…

imej015.jpg

Balik jer keja semalam sempat lagi kitorg amik bebudak kat umah & gi
Alamanda Putrajaya. Uhuk..uhukk!
Sampai sana 1st thing amik trolley! Lately, the kids punya stroller mmg dok
dediam dlm bilik stor bawah tangga nun..:D..more convenient naik trolley ni..
Bukan pe klau naik stroller kang tau2 je diorg buka buckle sendiri..turun..
& dgn selamba jln sebelah2 dgn kita & sometimes siap berlari2 main
kejar2..tak ke terkujat mak bapak tgk..so risky!

imej016.jpg

Dah nama pun budak lelaki..pantang laa jmpa stereng!! Jenuh laa nunggu..

image1479.jpg

imej020.jpg

Okayy..enuff with the ride thingss..

imej022.jpg

Dh beli2 brg..baba terus gi masukkan dlm keta senang sket kitorg nk jln ke
nk gi mkn ke..
Singgah jap kat centre court ni bebudak nk layan air pancut yg
tak memancut2..hahaha..pity them

imej023.jpg

This is my lil’ sis..penjaga setia anak2 ku..ihiks..gi lah mana pun
dia ngekor je! She’s my sweet sunshine jugakk..i’ll blog ‘bout her later

imej024.jpg

Akhirnya klua jugak air pancut yer dikk!
How he wish he could swim at this point of time..hehe..

^_cheers_^