Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘bff’

Happy Birthday to a Gem of a fren ;)

1-screenshot002-copy

to my dearest friend…puan ayang…!

happy wonderful birthday,
…semoga kekal bahagia
…semoga dimurahkan rezeki untuk menimang cahayamata
…semoga terus suksesss

and this song is for you…

2-180120092495

happy birthday to you…

3-dsc01582

happy birthday to you…

4-image000

happy birthday to…aunty ayang!

5-image025

happy birthday to you…dear!


semoga persahabatan kita kekal ceria selamanya…aminnn


loves n hugs,
…lily-hawa-apan-nani…
…and our lil’ precious…zarif-hasif-cikah-mia…


*_have a blessed n wonderful birthday_*

Advertisements

selamat melayari bahtera ;)

1-img_05521

selamat pengantin baru to my bff…nurfarhana a.k.a apan!

sorry for the delay nak update pasal this entry…pengantin baru pun
dah tak dapat dihubungi, tengah ber-honeymoon perhaps

2-1403200931861

sungguh cantik ‘singgahsana’ ini ditatarias…

3-1403200931871

ni masa malam apan nikah..by the time I sampai semua dah berangkat
gi masjid, so I just waited kat rumah dia…dah laa taktau kat mana
masjid tu, ada yg sesat balik rumah terus kang 😛

4-1403200931881

dah penat dok dalam..dok kat luar plak tunggu pengantin

5-140320093195

6-140320093196

and…taraaa! semuanya dah selamat…pengantin dok tgk persembahan
silat jap

7-140320093197

I dok layan gak silat tu..pehtu kelenguhan plak..surrender dok dalam
..abang n hero kecik dok layan sampai abis…abislah diorang tengah
observed seni silat tu..sapelah mangsa

8-140320093211

one pose please…apan! baju nikah dia sangat cantik…

9-img_0543

pn. ayang n pn. hawa sempat gi masjid…ishk2 rugi tak ikut

10-140320093218

pn. nani adalah yang paling last tiba…maklumlah banyak bisnes nak
disettlekan…huehuehue

11-img_0551

12-140320093221

pasangan romantis abad ini…

13-apan-weds-022

sian pengantin kehausan kat atas pelamin…pose sikit!

14-apan-weds-023

15-apan-weds-025

16-img_0554

pics with pengantin adalah wajib! pengantin lama vs pengantin baru…

17-140320093224

ok! pandang kamera semua…!

18-140320093226

ok! buat aksi sendiri semua…! kenapa mata ku nak pandang kamera
jugak?? hahahaa…(nak tgk shirah dah captured ke belum 😛 )

19-150320093232

hari dah lewatlah dear, pengantin dok bz layan tetamu dah nak balik

20-150320093231

pn. hawa lepas kat masjid terus balik, pn. ayang pun baru jer balik…
so kami pun nak undur diri…

21-150320093233

tahniah yer pn. apan, jaga laki bebaik…jangan notty2 😛

22-150320093235

big congrates from us!

23-img_0557

esoknya majlis diadakan di Dewan Masjid Sri Gombak…and
unfortunately I tak dapat datang…ada aral mendatang, tu yang
gigih datang the nite apan nikah

24-img_0560

so, alhamdulillah semuanya went well…selamat melayari bahtera
rumahtangga…semoga kekal bahagia selamanya


Love,
Lily-ayang-hawa-nani


*_dua hati bersatu_*

ter’dropped-by’ :P

1-090320093165

psstt…nak join tak? hehe..we’re here again..on last weekend..that’s
the final week for metrojaya’s hot sales kot if I’m not mistaken

my bro memang suka kalau I datang masa hot-sales camni..the reason
cos takyah pakai his staff purchase punya discount..the hot sales
dah sampai 70% maa..hehe

2-090320093164

that day dah sambar the kids punya..followed by baba punya and now
my turn lah..so I dah aim kat Laura Ashley ni..boleh baru terperasan
diorang dah buka satu kat sini 😛

3-090320093160

4-090320093163

gi lah berlari2 anak ke sana sini yer..bagi mama freedom a bit

5-090320093161

tapi part gi washroom they insist me jugak to bring them..aishhh very
the chaos jadinya..

6-090320093162

supporter terhormat..

7-090320093167

erkkk…ok ini pun ada hot sales tau 😛

8-090320093170

9-090320093171

put the stuffs aside..and one pose dulu before shoot back home

10-090320093172

11-090320093173

the kids dah kepenatan…mandi pool punya hal

12-090320093174

ini adalah wajib…buy 1 free 1..tak pernah habis promo ni..sukerr!

13-090320093175

kira masuk kategori mengidam sepanjang hayat boleh?? hahahaa…!


Note: to those yang kenal hawa let’s pray for her to recover soon…
she had just undergo an operation..appendiks pecah..the operation
went well and she still been warded..only god knows how she feels
sebab her only lil princess kena tidur nursery for few days without
knowing the reason why the mother tak balik2 ambil dia…hope she
will be strong n her beloved mia will always be fine 😉


*_can’t sleept tight without the lil sunshine of mine_*

Anjung Cafe…yokk!

1-070320093118

salam and good day all 😉

sorry I ter’delay’ 2 days to update the blog..urat bz tercuit itu yang
terbuat kerja non-stop (tolonglah percaya)..hahahaa 😛

ok2…today I nak promote sikit my bff’s restaurant..cik puan nani!
at last sampai juga jejak kaki ke sini..lepas frust dengan pakcik
cendol leman dawi tu..i dropped by kat restoran nani in Nilai

2-070320093119

taraaa…! blur lah..(blame shirah)..haha..takpe yang penting
signboard tu nampak

3-070320093114

ketibaan kami disambut hubby nani..kira tokey kedailah..YB hazlim!
nani was at home lah plak..itu cikah gebu ketiduran..we all pun
datang main terjah jer

4-070320093115

nyum nyumm! the food was so fineee..nak pulak tengah kelaparan 😛
cuma cendol jer takde..haha..still craving for it

5-070320093116

mom and shirah..supporter tambahan

6-imagem

7-imagep

tokey YB hazlim yang sentiasa bz..hehe

8-imagen

nani’s parents..i called them abah and mama..since schooling time
dok bermanja2 ( hak hak ) tu yang melekat panggil camtu..and
among us memang dah anggap macam family sendiri 😉

9-070320093123

jom kita terjah nani kat rumah dia! belakang restoran dia jer..hehe
..mana boleh dah sampai tak jumpa dia..merajuk setahun nanti 😛

10-070320093122

tuan rumah kemas rumah jap..biasalah ada anak kecikkan..kalau
rumah kemas sentiasa curious juga..hik hikk

11-070320093126

cikah gebu yang baru bangun tidur..moody sekejap yer..angin kus2
tengah menguasai diri..tapi tetap maintain cute!!!

12-070320093127

all the best for your business my dear nani! oh..by the time I post this
entry nani said restoran dia dah berubah image..huhu..nanti i
datang buat new promotion yer 😉

so, I would like to invite all of you..yes u and u and u..u u!!
hehe..her restaurant located at Desa Kasia, Bandar Baru Nilai
( near USIM )..so let’s terjah ‘Anjung Café’!


*_may the prosperity be with u_*

Happy Birthday NaNi Dearie!

1

Happy birthday to you…

2

Happy birthday to you…

3

Happy birthday to NaNi!

4

Happy birthday to you…

1-a

Birthday-mummy and beloved lil girl…

5

Happy beloved birthday yang ke-27 to NaNi!…yeah nani mengetuai hari2
tua geng kita..hikss 😛

6

Semoga hidup lebih diberkati…bisnes makin maju…and happy selalu…aminnn!

7

ingatan tulus mulus yang terikhlas dari lubuk sanubari kami (perghh ayat)
…lily-apan-ayang-nani…

and yang paling penting…!

8

semoga bahagiaaa selalu dan dilimpahkan kasih sayang dari insan2 tersayang 😉


happy birthday dear!


truly..deeply,
-lily-


*_have a wonderful birthday_*

gathering hubby-wife-kids and brides-to-be

1-010320093010

salam guys 😉

at last dapat juga gather dengan nani-hawa-ayg-apan..my bff back at
smti..cuma apan jer belum sampai by the time I arrived..tunggu bakal
pengantin katanya..yesss apan is getting married!

2-010320093003

mama hawa n mia cute!

3-010320093004

mama nani n cikah gebu! (sorry pic terblur plak)

eh..tetiba macam baru perasan terlupa nak captured pics para
suami..huhu..sorry lim-zul-aza-baba..nantilah kat next gath kita masa
kenduri apan ekk 😀

4-010320093009

tak puas ni nak tatap pic the two lil’ girls…makin cute laa both of
them..makin naik saham..susah laa nak jadi besan..muahahahaa 😛

5-image026

and mia zulaikha lagi! sweet sangat siap nyanyi lagi kat aunty ekk 😉

6-image031

next..cikah gebu yang makin gebusss! geram jer taknak org dukung
..wat muka selamba jer berlalu pergi..ekekekee!

7-image028

see..muka tercengang dia..eee geramm!!

8-image020

yang ni siapa tak kenal..pengikut setiaku..shirah 😉

9-010320093006

abang..yang lately melekat jer dengan buku A-B-C dia..in process
tgh ajar dia spelling..insyaAllah aim nak dia pandai baca before
masuk kindie…

10-image015

abang..tolong ajar cikah ekk..hehe..sweetlah pic ni..kan nani?? 😀

11-image016

when it comes to hero kecik..dedua buat tak layan..haha..yerlah
memain jer dia cakap..

12-image033

cikah posing lepas lari bila I nak dukung dia..nanti kau..hik hikk

13-image029

see..nasib baik dapat ambil berkat mia juga..berangan untuk dapatkan
baby girl itukan free..hehe

14-010320093012

taraaa!! sampai juga bakal pengantin ni..hehe..main reason we all
gathered ni sebab apan nak pass her wedding card..nanti I publish
kay..apan jemput semua yang kenal dia kat sek. men. teknik persiaran
brash, ipoh..

15-image025

last pose for apan sebelum bergelar isteri orang..seri dah nampak u!

16-image036

last but not least..us with the kiddos! eh..abang takde..takpelah diakan
dah agak bujang..hehe..

to apan-nani-hawa-ayg…seronok dapat gather camni selalukan..tak
pernahnya tak seronok..so kita jumpa kat wedding apan nanti kay…

17-image037

tq to tuan rumah..ayg n aza..couple yg sokmo honeymoon..bila nak
keluar juniornya..kang apan potong jalan dulu..haha..apepun
kami semua doakan semoga korang berdua cepat dikurniakan
cahayamata ok! To nani n hawa..bagilah ur lil’ girls adik..sian diorg
kat rumah main sesorang..wahh tetiba 😛

sorry guys balik awal sikit..kena headed to office and midvalley..terasa
macam megasales kat metrojaya tu memanggil..haha 😛


*_precious moment_*

my beloved girlsss…

image023_2

mia yg sweet

tetiba rasa rindu plak kat lil princess2 my bff..nani n hawa! miss u guys too..
dah lama aunty tak jumpa mia kan..gigi pun dah byk tu..how I wish I could
hug n kiss2 u now :D..tq hawa sbb mms latest pic of mia utk ubat kerinduan..

dah pandai apa dia skrg ni ekk!

image294

cikah yg cute versi ustazah 😀

image302

versi sexy marmalade 😀

same goes to lil’ girl nani ni..miss u too dear! sejak2 mommy n daddy
dia dah buka restoran..duhh susah nak gatherkan..sorry nani..blm
sempat terjah ur restaurant..insyaAllah dlm masa terdekat ni yer..
bleh tlg promote..to technorian brash ipoh yg kenal nani..marilah
terjah beramai2..oh gosh! camne leh lupa nama restoran nani??..
if u’re reading this pls respond yer :P..yg kompem dkt desa akasia, nilai..

can’t wait to meet u guys!

and tak lupa juga to apan n ayg..windu korg jugak..huhuhuu
..to ayg..jgnlah bz jer semedang..tak lari kpj tu :P..bila nak tmbh koleksi
anak2 kita..hehe..n to apan..i’m hepi for u..all the best for the preparation!


*_most memorable moment_*