Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘family day ’09’

lambaian ombak…cewah :P

salam dearies 😉

pagi tadi gilos awal keluar rumah…dah laa dengan cuaca yang enak
bangat kalau tidur kembali…ehehe…bukan mimpi apepun keluar rumah
awal2 pagi…tapi kena send baba to holiday villa subang…ada training
…againnn…dan budget jem gilos lah sebab macam renyai2 gitu n
mesti mostly nak drivekan…from bukit jalil-subang this morning
adalah 50 minit masa perjalanan…uishhh pengsan kalau hari2 gini! tak biasa u…huhu

sebabnya my office dekat2 dgn area midvalley just 15 mins away from
home…n ofis baba plak dekat2 dgn area bandar sunway just 10 mins
from home…cewahhh…dok kat KL bleh plak dkt gitu gi kerja…ikut
jalan potong-memotong maa…klau tak kemsalam lah…ohh n I stay
kat area bukit jalil…ada yg sama route with me??

1Image136

ok semalam dah story pasal mandi pool kan…mari kita tenangkan
fikiran dengan mandi laut plak!

2Image127

lautan yang tak nampak tepiannya diseberang sana…

3Image128

4Image129

few attempts untuk memujuk hero kecik merendamkan diri dalam laut
…dan hasilnya…’taknakkk…takottt’

aishhh…from far my mom dok jerit…janganlah paksa budak tu demam
kang…astaga bukan nak tolong bagi semangat…hahahaa

5Image134

ada yang tak tergoda dengan lambaian ombak yang menderu…just
lepaking sambil hirup udara segar will do…

6Image101

baby muqri yang sedap menghisap gula2…tahun depan boleh join
mandi laut plak ekk!

7Image131

abang yang sekejap berani sekejap kecut dengan ombak yang agak
ganas pukulannya petang tu…no fear dear!

8Image135

sian dia dok cari mama…sebab before that dia dah warned me jangan
‘masuk’ laut…bahaya katanya…

9Image132

haaaa…ni mama nak jadi hulk ni! hahaha…dah dedua plak meraung
tak bagi mama bersendaloka di laut…ekekeke…ada aku kesah??

oklah2 mama main air ujung2 kaki jer…lepas gian…ishk2 kalau
kolam mandi or air terjun koranglah heronya kan…camne tu??



*_couldn’t see daily_*

Advertisements

kolam2 mandi yang comel…

1Image282

salam new week guys 😉

baru jer habis weekend I dah mengidam nak gi bercutilah…in town jer
pun will do…cewahhh 😛

2Image280

pic mandi manda kat pool ni taken during family day haritu…even
packed dengan schedule yang tight somehow sempat lagi terjun dalam
pool…hehehe…lagi2 plak our room just opposite it…lagilah melinjang
the kids nak gi kan

3Image284

beside the pool tu adalah rumah to the resort’s owner…huhuhuuu…
very the biggest (boleh tembak vocab gitu?)…pool2 yang disediakan
adalah tersangat comel…so jangan berani mati nak main terjun2
bagai…asal adakan…for the kids n for the adults yang gian nak
rendam2 kaki…

4Image285

sesi yang paling malas adalah sesi mengajak the kids untuk pulang…
we need to check-out dah masa tu…jenuhlah my sis dok dukung
sorang2 naik atas…dedua dah berat weiii…mau I tergolek dog dalam
pool tu kalau dukung diorang…dah besar rupanya anak2 mama 😉

5Image288

reminder yer! hahahaa…susunan ayat yang sangat2 sungguh orang
betul2 memahami maksudnya

6Image290

melangkah pulang…

bilalah nak gi vacation lg…alooo baba dari dok beli gadget2 yang
memeningkan kepala itu mari kita bercutiii…(sambil hulur voucher2
discount percutian debit card PBB)
…ahaks…ada yang mengidam sama
tak dengan I…lalalaaa…


enjoy ur day guys!


*****************************************


NOTE: terkejut dengar berita ida nerina bakal lumpuh! tulang belakang
dia injured due to terjatuh dari tingkat 4 or jatuh di tingkat 4 rumahnya
…confuse2…harap2 masih ada harapan untuknya kembali sihat
seperti biasa…



*_enjoy dengan batasan seadanya_*

berdansa yuk!

1Image251

salam kerinduan all 😉

yesss…I miss u…u…and u…all of u lah…hehehe…sorry cudn’t update
everyday as it used to be…no other reason…kebizian setill melanda
diriku…

feeling nak relax a bitlah harini…so mari kita poco-poco!

2Image253

seriously this is my first time melenggokkan badan mengikut rentak
tarian poco-poco ni…n it’s so fun n enjoyable!

3Image255

yer…saya budak baru belajar…hehehe…opss terlebih kangkang lah
pulak :P…the steps adalah sangat senang untuk dipelajari…

4Image257

5Image258

tak lama pastu kena bagi laluan plak ada orang nak guna the place…
so we all cabut gi kat port lain…masih semangat untuk poco-poco!

6Image263

baby muqri!

7Image264

let’s poco-poco with aunty! eee gerammm jer semedang tau bila dukung dia ni…

8Image260

9Image259

anak2 kecil tak kuasa melayan poco-poco…sebab uncle jual aiskrim
dah meracuni mereka…hahaha…

tetiba rasa rindu nak story pasal gelagat abang n hero kecik…dah
lama diorang tak enterframe ekk…ada ke yang merindu…??
hehehe…nanti I gi korek their latest pics kay…enjoy ur day!



*_need a quality rest_*

sesi naik pentas :D

salam new week guys 😉

wah…rindunya kat blog…cewahhh…citer2 terbaru semua I tak upload
lagi the pics…kebizian melanda plak! …baba dah balik…but he’ll away
again in this few days…sighhh…

ok, I nak review pasal sesi amik hadiah n sijil on the family day…..
semuaaa dapat gifts…semuaaa adalah pemenang n takde yang
kalah…hehehe…ok I start with the kids dulu yer…

1-abang2-abang2

abang

3-hasif4-qistina2

hero kecik n qistina

5-wakil naqib26-qistina1

abg shahrul (naqib’s sleeping) n qistina again


biasalah budak kecik…dan2 tu jugak nak suruh buka…duhh…
sudahnya dia suruh wrap balik…nak bukak kat bilik plak…sabau
kan lah hatiku ini 😀

next! remaja muda-mudi plak…

7-aiman8-amsyar

aiman n amsyar

9-ika10-shirah

ika n shirah

11-syafiq12-syamim

syafiq n syamim

13-fatin14-nurul

fatin n nurul


diorang ni yang main the games dengan penuh semangat waja…haha
…so memang sangat patut semua dapat gifts!

next! presents for the birthday-girls-n-boys…hahaha 😛

15-Image20516-Image22717-Image22918-Image232

for me…4 kali tu naik pentas…hahaha…kalaulah harijadi tiap2
bulan kan bagus…lalalaaa…anyway thanks to the sponsor!

19-dad20-dad2

for dad…

21-poksu222-poksu3

for my uncle…paksu rahman…

23-kak nor24-kak nor2

for my cousin kak nor…(mc yg versatile)

25-kak nor326-zam

for my cousin abang zam…


eh! baru perasan tiap kali baba naik pentas pic dia wasn’t captured
…huahuahua…siannya…sbb dia dok sibuk amik pics org amik hadiah
…last2 time dia menonong jer pergi amik…I plak bz with the kids…
oh! sorry baba…ishkk…meh kiss sket mehh 😛

next! gifts for the adults plak…nak jugak hadiahhh tu…hehehe

27-bro28-maklang

my bro n my aunty…maklang

29-ila30-mimi

my SIL ila n my cousin kak mimi

31-maklong32-mom

my aunty maklong n my mom

33-paklang34-paklong

my uncle paklang n paklong

35-poji36-sis

my cousin abg fauzi n my sis

37-norli

my cousin kak norli n baby muqri


last but not least! penyerahan sijil bagi wakil keluarga…

38-sijil-paklang39-sijil-poji

family paklang n abg fauzi

40-sijil-shahrul41-sijil-bro

family abg shahrul n bro

42-sijil-poksu43-sijil-dad

family paksu n dad


oppss…pic for wakil family paklong, abg zam, mak uda n baba takde
pic lah…ada tapi tak shantek qualitynya…hehe…so total semua ada
10 familys! round-up jadi one big happy family…..aminn

44-IMG_0876

once again…hooorrrayyy!!!

enjoy ur week everyone…take care…!



*_appreciation_*

a wonderful nite!

salam middle week guys 😉

oh! sleepy sungguh diriku ini…I slept at 3am last nite…dok melayan
abang yang kemaruk nak mengajar hero kecik their new picture
dictionary! dah laa baba takde…huaaa if u only know lah baba…
how bad I really need u…ahaks 😛

1-Image152

oklah sudah2 laa feeling tu…I nak story pasal our dinner nite masa
family day haritu…my sweet cousin…kak nor was the mc on that
nite…wahh very the rambu-ramba look laa u kak! hehehe…

and the backdrop was the last minute punya printout…hahaha…
tak dan nak cut out letter by letter…paste jer dgn A4 paper tu
sekali…kehkehkeh…baik punya 😛

2-Image144

among the gifts…yippie!

3-Image145

the big n small cakes…

4-Image148

kelasss…! siap ada pot yg lip lap kat the food area…juling plak mata
tenung lelama…hahahaha

5-Image149

6-Image150

please have a seat yer..cewahhh

7-Image153

dad kena bagi so-called speech…hehe…he was the president for our
family day this year…

8-Image155

9-Image156

10-Image157

11-Image158

12-Image159

13-Image160

dengar dengan penuh kesabaran menanti masa untuk santapan!

14-Image162

rite after the speech…kita potong kek dulu!

the cake was to celebrate the ‘May-babies’…ada 6 orang in our big
family…me-baba-dad-kak nor-abg zam-paksu rahman

15-Image164

semoga Allah lindungi hidup kita semua…amin!

16-Image165

17-Image167

the small cake was sponsored by my cousin…kak norli…for the kids
…sepatutnya include hero kecik n naqib…but itu dua orang ada urusan
sendiri plak…hahaha…naqib was sleeping n hero kecik was not in the
mood laa kononnya…penat agaknya dok bersukan petang tu

18-Image169

so left qisitna n abang…and kebetulan plak sesame pakai merah…
ada instinctlah gini…abang chose himself what to wear that nite

19-Image171

makan time! eh…I lupa nak captured pic the resort worker tengah
panggang memanggang bbq bagai…duhhh!

20-Image177

21-Image179

the food was awesome!

22-Image237

sambil makan ada sesi penyampaian hadiah n sijil ( wahh…very the
skema plak bunyinya 😛 )
…semua dapat hadiah…so yang tu nanti
I buat entry khas lah…due to demand from my cousins n relatives 😉

23-Image244

us on that nite…tiring tapi maintain happy!

24-Image245

malu2 kucing ekk abang…hehe…cantiklah baju qistina tu kak norli
…ada tak my size…huahuahua

25-Image247

adorable kids…

26-Image249

yang ni…??? hahaha…my sis n my aunty…kena badi spiderman kah!

and last but not least….

27-IMG_0874

smile…!!

28-IMG_0876

hooorrraaayyy!!!!


oh! how I missed the moment damn much…rasa taknak end that nite
…hehe…insyaAllah ada rezeki kita gather lagi camni…daa 😉




*_happy moment_*

belia dan sukan :P

1-Image060

salam jumaat guys 😉

wahh…lagging sungguh diri ini nak update! maklumlah banyak sangat
bulu kambing biri2 yang nak dikira…hahahahaaa 😛

ok, let’s continue dengan games untuk para remaja…plus mereka2
yang dah tak berapa nak remaja iaitu my sis…oklah kasi chance orang
belum kahwin…

2-Image062

first game…sila ikat yer kaki dengan pasangan anda…and jalan
selajunya ke garisan penamat…yang ni takleh counting kiri kanan
kiri kanan…sebab lain maa dengan pasangan…silap2 dua2 tersembam!

3-Image063

just like this! hahahah…!!

4-Image064

and ini pasangan paling sopan…memasing takut jatuh so jalan dengan
begitu sopan ikut step…kehkehkeh…!!

5-Image065

hoi hoiii…gaduh gaduhh…!!

6-Image070

next! kumpulkan semua selipar and kasut yang available…and rojak2
kan selagi boleh…peserta kena berebut amik sepasang selipar/kasut
yang sepadan and cabuttt lari…hehehe

7-Image071

8-Image072

9-Image073

rebut jangan tak rebut…hahaha…!! jangan korang tertelan pasir
udah…ganas betul manusia2 ni…

10-Image079

last! sila kepit bola tennis dicelah kangkang yer…n lompat2 gaya
katak n jangan bagi bola itu jatuh…gasaklah weiii!

11-Image082

makcik2 sila bersabar yer…pasnih ur turn plak 😀

12-Image083

this is my uncle…paklang mael…pak polisi yang paling dikecam hebat
sebab suka main cheating…hahaha…!! camne leh jadi polis ni…
huehuehue…siapa pernah terserempak dia kat IPD Gombak…
say lah hi hi bye bye…cos he’s super duper sporting!

next! riangria with the adult’s games plak…chaos…!


ohh!! and…happy weekend guys ;)…this weekend I really need to
spend my precious moment with baba…he’s gonna be away next
week…the whole week…huaaaa…(kasi chancelah I mengadas
kejap :P)



*_super duper fun_*

riang ria bersama kanak2!

1-Image053

yuhuuu guys!

tak dannn nak panas punggung dalam bilik lepas check-in, dah kena
rush suruh pergi kat tempat games…! so kena tetap semangat!!

start with the game for kids…yang hanya ada 4 orang peserta
…abang, hero kecik, qistina n naqib ;)…kena gigih tambah budak
kecik nampak gaya ni…hahaha 😛

2-Image054

3-Image056

gamat betul keadaan…hahaha…yang ni game kutip seberapa banyak
gula2 dalam baju n bawa lari ke garisan penamat…abis mak bapak
sume tolong….adeh haru jadinya!

4-Image058

haaa…gasaklah kan…juri pun main tipu tolong anak buah!

5-Image066

next! bawa bola guna sudu…eh betul ke? bantai lah…hehe…

6-Image067

7-Image069

terer qistina…bawa maintain tak jatuh…comel jer dgn gown pink dia

8-Image074

9-Image077

last! kutip bola n masukkan dalam lubang…

10-Image075

bleh plak hero kecik wat donno dah half-way…malas nak amik port
gamaknya…siap minta susu lagi…hahaha…macam2 hal…

11-Image081

mom – maklang – nurul (my cousin)

12-Image096

peace yo!

hero kecik leh ajak balik bilik nak tidur…haha…helloooo games
untuk mama belum start okay…

next! games for teens plak yukkk…



*_sihat dan kuat_*