Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘along’

along! rindu sehh…

1-140220092913

cak! hehe..ingat lagi tak my big bro a.k.a along ni??..pada
yg blm kenal u can read these entries…

entry 1
entry 2
entry 3

2-140220092901a

bila balik hometown baba that day jadi lawatan wajib for us utk pergi
jenguk along..rindu sehh lama tak jumpa 😦

he was very excited bila nmpk we all dari pagar depan..super duper
excited! alhamdulillah..he seems very happy n healthy..sesungguhnya
Allah mendengar doa seorang ibu utk anaknya disini..amin

3-140220092906

my MIL pun ikut sekali..memandangkan umah my in-laws dekat dgn
tmpt jagaan along ni..diorg selalu jugak jenguk along bila kebetulan
pergi visit adik kembar baba kat hostel nearby…

4-140220092903

see..his happy face..i terus mms this pic to mom kat rumah..nak wat
3G call takde coverage..so just buat voice call..sedih syahdu kejap
dgr my mom nangis dgr suara along..ok I taknak sedih2 buat entry
ni! I shud be happy cos he’s happy there 😉

5-140220092904

6-140220092905

jeans yg dipakai terbalik! hehe..jgn terkejut yer..mengikut penjaga
tmpt along ni..taktaulah apa ‘virus’ melanda diorg ni..semua geng2
along suka buka seluar n salin seluar lain every 30 minutes gitu!

pengsan dehh diorg nak kena basuh..hahahaa! aduhai..sabar jerlah
dgn kerenah diorg ni..mmg penjaga kat sini sgt penyabar n penyayang
..mmg worth it kena bayar few hundres kat sini tiap bln..

7-140220092907

masa my mom tanya along I bawa makanan apa utk dia..dia leh jawab
I bawa kuih raya! hahahaa..i bagi dia chipsmore sebenarnya..mmg tak
kering gusi klau layan gelagat along ni…

8-140220092910

murah rezeki diorg sbb selalu jugak dpt invitation…

9-140220092915

deretan botol2 ubat yg disusun according to their names n time to feed
them up with meds..

10-140220092911

11-140220092914

ni salah seorg penjaga kat sini..very penyayang..mcm2 ragam org2
OKU yg diorg jaga kat sini..kebanyakannya kelakar n menghiburkan
..tp yg mengamuk pun ada juga!

12-140220092916

ok! last pose with along..nnti kita jmpa kita lagi yer..bila blk kg.
mertua barulah dpt jenguk along..my parents selalu gak dtg tp diorg
tak amik pic n I takleh nak blog kan..hehe..

13-140220092917

14-140220092918

bye along…semoga sentiasa happy n sihat selalu yer 😉
kami semua sayang along!!


*_kasih sayang yang tak pernah putus_*

Advertisements

time to send along back

cak! hehehee..pada yg tak kenal..ni lah along saya..my big bro 😀
sejak bln 4 lps kitorg hantar dia kat pusat jagaan swasta kat perak
..seminggu sblm raya haritu kitorg amik dia bercuti raya..so ckp
seminggu lps raya kena hantar dia blk..sbb nak smbg mcm2
training n doctor treatment kat sana 😦

masa nak hantar blk tu dh sound dia awal2 kata nak gi umah mama n
papa..panggilan utk penjaga kat sana..so dia angguk2 ckp nak2..
legalah kan takut dia takmo turun keta plak kang..

alhamdulillah..kitorg sgt berpuashati cara jagaan diorg kat along..worth
it lah kena byr rm400 sebln..n dia dh pndi serba sikit urus diri sendiri 😉
insyaAllah ada rezeki nnti kami amik dia bawa blk bercuti lagi..take care
along!


*_enjoy_*

time to visit along..

taraaa..haa..inilah dia tmpt jagaan along..fyi along is my big bro n
he’s down sindrom a.k.a hilang keupayaan akal

since last april we started to send him here sbb umur dia pun dh 30++
n my mom dh tak berapa sihat nak jaga dia..but that doesn’t mean
we don’t love him..we do love him so much..in fact since he was
born mmg kitorg sekeluarga jaga dia 😉

we sent him here pun bkn free..we’ve to pay rm400 per month sbb
tmpt jagaan ni a.k.a Rumah Titian Ashraful Rohaniah bkn under govt.

my dad yg selalu tgk dia bila gi outstation..so terubatlah rindu kann..
klau kitorg blk kg. baba pun ini tmpt wajib yg we shud go first..

punyalah dia melonjak kegirangan masa nmpk kitorg dtg..hehe..
bergenang ok airmataku..hik hikk..yerlah klau kat umah mmg dia yg
suka buat kelakar..duhh masa tulis entry ni pun nak meleleh airmata 😦

he looks so happy..indeed! lega tgk perubahan dia..nmpk mcm dh
mmg bleh sesuaikan diri kat sini..tp yg sedihnya dia asyik tanya
mak aner??..duhh..my mom lagilah tak smpi hati nak tgk tinggalkan
dia kat sini..aku dh menangis ok skrg ni 😦

selalunya kitorg akan wat video call bg kat my mom sembang dgn
dia..n sgtlah touching moment..huhuu..emo dah ni 😛

n the gud news is..kitorg akan amik dia blk utk beraya..yeahh!
tp kena hantar blk..sbb kat sini dia dh terikat dgn jadual latihan
intensif utk dia..n rawatan doctor as well..

so..to u guys yg sgt baik hati..tlg lah doakan semoga along akan terus
sihat n hepi tinggal kat tmpt jagaan tu..tq 😉

we miss u along..miss u badly 😦

p/s: klau ada sesapa yg sudi nak hulurkan derma utk Rumah Titian
Ashraful Rohaniah ni..bleh laa contact me..i’ll give the acc. no.
..kena minta from my dad..