Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘melaka’

the sweetest day is a Family Day ;)

1-image207

oklah stop pasal lembu :D…jom kita mendamaikan jiwa pulak…

actually tujuan we all gi Melaka that day was to confirmed dengan
resort yang ada kat kampung halaman my dad…pasal our family
day on this coming May, insyaAllah…;)

nak booking dalam 10 bilik gitu so kenalah chop awal2, rite…?

2-image197

3-image183

and here we are…at Ismah Beach Resort…near Pengkalan Balak
…tmpt asal usul my dad, that’s why dia yang beriya ajak buat kat sini,
and jumpalah resort yang cute ini…hiksss

4-280320093401

walaupun sederhana luas kawasan dia…tapi sangat tenang n nyaman

5-image187

6-image192

posing itu wajib yer…hik hikk

7-image208

8-image223

pool bagi yang nak berendam2…

9-280320093397

10-image234

our spot for the bbq’s nite…just rm25 per head 😉

11-280320093398

anddd…menghadap pantai yang sungguh mengasyikkan!

12-image199

13-image202

14-image204

oh! rather than terjun pool baik terjun laut…!

15-image243

ok sangatlah, the resort ni plus the package yang diorang offer pun
sangat berbaloi…

16-image244

17-image211

dad jadi ‘chief’ for this year punya trip…so kepada keluarga ‘Nona’
( Nona tu nama arwah nenek i ) yang berkenaan, jangan risau yer…
everything will run smoothly…insyaAllah…

18-280320093405

harap maklum yer! mereka hanya menerima pasangan yang dah
bernikah sahaja…cewah…siap letak notis tau…kelas!

19-image196

after dah settle deposit semua…masa untuk baliklah! tak sabar nak
tunjuk the video kat my relatives yang akan join the trip…we had
the ‘meeting’ at my house last weekend…chaotic jadinya…nanti
I story mory yer…hehe

pic atas tu hero kecik takmo balik…dok lari nak gi kat laut…dah
tak hirau nmpak pool dah…dia nampak laut yang lagi besar!

fyi, package bilik diorang from rm110-rm160…murahkan…? and
bbq set rm25 per head…then bleh organize games segala bagai,
oklah untuk family day yang jauh dari hiruk pikuk town…resort
dalam kampung gitu…


*_the sweetest thing_*

Advertisements

Anjung Cafe…again ;)

1-280320093366

presentinggg…nani and cikah gebu…!

2-280320093363

and here we’re…for the 2nd time at nani’s restaurant

we were actually on the way to Melaka, so dropped by for lunchie
…lapar maa 😀

3-280320093364

dad pun ada sekali…but too bad takde rezeki nak meet up abah nani,
dia ada hal kat luar…dah lama diorang tak ketemu, insyaAllah
another one fine day…perhaps

4-280320093367

we’re the first customer untuk merasmikan lauk2 lunch for that day,
hehehee…look at abang, busybody orang bersembang…

5-280320093368

cikah gebu diam jer…layan diri sendiri, hehe…baru bangun tido kott

6-280320093373

ok, perjalanan masih jauh…hero kecik minta diri yer aunty nani, siap
peluk and kiss pipi nani lagi…! wahh…adik ni, nak kiss cikah gebu
segan kot tu yang kiss ibu dia

7-280320093374

tq for entertaining us, nani…;) nasi ayam kat sini memang sedap…!


*_makan time_*

kenduri sambut menantu

lps gi umah hawa we headed to kg. terchenta kat melaka..my uncle
wat kenduri sambut menantu..memandangkan terlupa nak amik pic
tuan umah or pengantin..pic umah pun jadilah yerr..

dok jer kat dlm umah abg nangis..kaki dia lenguh abis sbb tido berlipat
masa kat dlm keta..duhh aku pun tak perasan..aterr aku pun sama lena
..hehe..sian dia..so aku pun urut2 manjalah kaki dia..last2 dia lena blk..

hero kecik gak yg steady jer dgn botol susu dia..hehe..penat sehh
..cewahh mcm jauh jer kajang-melaka..haha..jauh gak kann..

sementara tunggu org masjid smpi..kitorg pun wat lah cam umah sendiri..
haha..gila jahat..aku kan teringin nak baby girl..asal jmpa jer mesti
wat cam anak sendiri..abg suka kat baby..jap2 dia cium..jap2 dia ngekor
jer mana budak tu gi..jgn si hero kecik..langsung taknak pandang..duhh!

camne mama nak bagi adik ni..hahahaa..ok2 lmbt lg lah camni ekk..dia
tak abis manja lagi kot..

wuteva it is..abg n hero kecik akan sentiasa menjadi putera hati mama
..truly deeply..

gambar tu aku tgh cubit blkg abg smbil maintain senyum sbb dia sukerrr
sgt mencacatkan gambar tau! ishk2

me-sista-mom

pas dh abis sesi baca doa..kitorg lepak2 jap lah amik gambar..org
tgh berpusu2 u nak amik mkn!

aku hadiahkan baju kurung kesayanganku since form 4 to my lil’ sis
..still berkilauan baju tu..n still suit my size..once a while kita kena
sedekahkan brg yg paling kita syg to someone else..insyaAllah
lg byk brg yg kita nak sgt org bg pasni..aminn

jam pun dh kul 12tgh mlm..klau dlm citer Cinderella loceng dh bunyi
..hik hikk..

masa nak jln klua umah..i spotted this tiny house..very the unique
kan..so nk blklah..perjalanan masih jauh..cewahh jauh ke melaka-kinrara?
hehe..

anyway,it was a happy day sbb..meraikan kegembiraan org lain..
hawa n her gal and also my cousin..pengantin baru tu..tmpg
berkat kegembiraan org lah kan..


*_cheers_*

2 destinations

aloha! hehe..ni citer hari sabtu lepas..baru harini dpt nak hapdet story
mory nya..

we had 2 destinations yg harus dituju..kajang n melaka! baba tak dpt
follow..dok dediam kat opis tu yer..hik hikk 😀

bkn I yg drive yer..harap maklum..ikut my family daaaa..tu yg baba
trust 150%..huhuhuu..

jom jalan!


*_cheers_*