Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘Midvalley’

raga ayam yang comel

1-210620094571

salam new month guys 😉

time really flies…sekejap jer dah half a year 2009…dah ada tak wishlist
u guys yang dah tercapai…? work harder n pray hard as well…

ok I continue balik story pasal survey2 laptop that day…dah puas hati
baba dok collect semua brochure n flyers, baru dia ajak gi makan…
kijammm…huehuehuee 😛

2-210620094575

we had lunch at The Chicken Rice Shop…

hero kecik dari mula masuk sampai nak balik mengendeng2 minta
permission nak bring back raga ayam comel tu…hahahaa…sabau
jer lah ko ni dik

3-210620094573

alaa…bolehlah mamaaaaa…siap bagi wink2 lagi

4-210620094576

alololooo…sedih sangatlah tu…kat mana plak lah jual menatang tu

5-210620094577

6-210620094578

apa2 hal finish ur meal first yer…

7-Gambo(191)

then, we all melompat gi The Gardens…mahu gegar itu Borders…
hehe…bukan nak cari apepun tapi nak terjah my cousin yang jaga
starbucks dalam tu

9-Gambo(194)

taraaa…!! hehehe…this is my cousin kak mimi…ala2 brutal sket…
she’s asst. manager kat branch sini…pok pek pok pek a bit…takleh
lelama maa dia tengah kerja…plus the kids dok terpekik2 ajak gi
kat kids section dalam Borders tu…uiii korang ni

10-Gambo(195)

11-Gambo(196)

ok2 dah jom…aishhh nak try africa’s flavour baru pun tak sempat
…lain kali lah ekk sis…glad to meet u!

before that dah expose kat the kids pasal the IT thingy kan…so now
kita terjah ke ruangan membaca plak…challoooo 😉


enjoy ur day guys…



*_jalan2 cari macam2_*

Advertisements

ini adalah berjalan2 digital namanya

1-210620094584

salam guys!

euwwww…menggigil satu badan tengok sony vaio ni…main reason
adalah kerana it’s pink!! huaaa…nangis tau tengok harga dia…
hik hik 😛

2-210620094585

see…aduhai manalah hatiku tak cair…very the menyentuh perasaan
…hello baba…ada rasa apa2 tak…hahahaa

3-210620094586

tgklah beg dia plak…adoiii gi skali

hehe…actually last weekend we went to midvalley…baba nak survey
for his new laptop sebelum ke low yat in 2-3 days lagi…
laptop dell lamanya sudah veteran…hik hik

tapi I dah jatuh chenta dgn sony vaio pink itu! lalallaa…takpe
berangan itu free

4-210620094588

then, dengan tak kuasa nak round sana sini ngekor baba…the kids
n I duduk jerk at centre shop ni haa…layan LCD super besar ni
lagi bagus…

5-210620094587

LCD 70’ ada berani?? baper puluh ribu ntah harganya…

6-210620094582

dropped by plak Mac shop…uiii desktop dia bapak mahal harganya
…n sungguh putih lagi suci jer the look

7-210620094583

MacBook pun usha dari jauh jer…haha…kalaulahhh uishh takpe
berangan itu free

8-210620094581

bagpack yg sungguh kalerful…

9-210620094589

cenonet jer mini laptop ni…tabik springlah pada yang boleh guna
gadget ni…kalau I memang juling mata…hehe…hello baba agak2
faham tak 😛

10-210620094592

nampak tak ATX tower yang super besar ni…haha…amboi suka
yang besaq2 jer nooo…hahahaha…

so dah boleh budget baper harga nak diinvest kat low yat sok…

11-210620094590

kalau bab2 survey gadget2 IT ni memang kitorang akan bawa the kids
along…bagi expose apa2 yg patut…kids umur 3-4 tahun mcm abg n
hero kecik sekarangkan sangat cepat pick up kalau kita ajar guna
gadget2 IT ni kan…

skrg ni abg rutinnya on pc…on modem…on speaker…click mozilla…
gi kat bookmarks under folder nama dia n browse website2 kartun n kids
activity untuk dia…n kalau jumpa apa2 yg dia suka dia save kat folder
dia…I ada create satu kat desktop…pastu kalau rasa nak color dia
printout lah…pastu dah letih dia shutdown n off sume…tapi ada limit
lah cannot more than baper hour…baba dok monitor kat log apa
yang dia buat bila on pc…gasak ko lah dapat bapa orang IT

he’s just 4 years old…kalau I dulu masa umur tu tengah gedik2 main
dengan anak patung lah, main masak2 lah, hahaha…itulah penangan
world’s evolution!


enjoy ur day guys…daa 😉



*_think one step forward_*

a day at ‘pondok pizza’ :P

1-170520094440

salam guys 😉

that day masa pergi MV kitorang makan kat ‘pondok pizza’…:P
yerlah hari2 kat frontpage paper dok klua ads pasal pizza…abang
plak kaki tertarik menarik klau bab2 iklan…haa sudahnya bila
nampak meroyanlah…hehe…

2-170520094441

dah masuk dia bleh takde mood plak…nak tau nape…sebab dia tetiba
teringat toy truck dia dah rosak…bila nampak ada sorang budak kecik
lalu depan tu bawa plastic bag…toys r us…wuiii ko ni abang!

3-170520094442

pesal laa menggila orange pic2 ni…blame the nokia N series…bleh??

4-170520094443

the botak man…haha…ntah ape nazar gi cukur abes…geli tau…haha!

5-170520094444

the merajuk boy…ikut sapelah ni…kalau nak tu nak masa tu jugak!

6-170520094445

ada plak sejibi mr. jerawat tumbuh kat pipi…takpelah dia pun ada hak
nak tengok dunia…wakakaka 😛

7-170520094447

pasta

8-170520094448

salad

9-170520094449

soup

10-170520094450

pizza! bertenggek mr. prawnsss…

11-170520094453

abang : cepatlahhh…abiskan2…hurry2!

12-170520094454

taraaa…! clean n clear…

13-170520094455

be patient yer abang…ada 3 mangkuk sup lagi tak habis…haha

14-170520094456

yiciousss! = delicious katanyaaa…

15-170520094457

and abang said tasteless…haha…whatever it is…it’s not good yer
abang…kita kena bersyukur dengan rezeki yang ada depan mata
…dia bengang sebenarnya kaki tak jejak2 lagi toys r us…aishhh…
jom2!

daa all…;)



*_godaan_*

penuhi keperluan bukan kehendak :P

1-170520094419

salam guys 😉

sorry lagging few days tak update the blog…bizibody sket dengan
preparation for our family day this weekend…insyaAllah

anyway anyhow, thanks for all the wishes n prayers for my birthday!
as I said, may all ur kindness return to you…amin…

2-170520094420

ni story masa last 2 weeks kot…we went to MV…to grab few things
for the family day’s trip…

3-170520094425

and also it was the last day for the monster n dino exhibition…

4-170520094439

we didn’t enter pun…hikss…hero kecik baru baik demam gitu…plus
shirah ketakutan dengar the sound effects from outside…hahaha…
good2!

5-170520094427

6-170520094428

jalan2 kat sebelah tu rupanya ada pameran hartanah…masuk yuk!!

7-170520094431

8-170520094432

9-170520094433

wuiii…harga2 rumah sekarang sangat menggoncang iman! hahahaa…
we spotted a few jugak…tapi tengoklah kalau ada rezeki ;)…marilah
muda2 ni kita menambah harta…investment kata orang…

10-170520094434

dah besar jadi architect mau? Interior designer ke?

11-170520094436

tapi yang paling tak tahan tengok replika villa besar gedabak ni…
bukan main telek habis2an u! ntah baper million tak ingat…takut
nak tengok harga…

12-170520094437

kalaulah…dapat dok rumah camtu…wuiii citer seram diharamkan
okeh…hahaha

13-170520094465

dah penat ke metro…ke jusco…kecapekan yer…plus ada blockbuster
sales
plak…haha! ko memang tau angah…engkau bukan taktau masa
tu tengah bulan…

14-170520094467

style bergambar muda-mudi sekarang…seb baik mata tak juling

15-170520094468

anak2 yang tak kenal erti penat…

16-170520094422

besides cari things for family day…haa baik punya promote for father’s
day gift
! ko sajerrr kan metro…! kehkehkehhh…tungguuuuu hasilnya


*_sedekah duit secara paksa-rela_*

ter’dropped-by’ :P

1-090320093165

psstt…nak join tak? hehe..we’re here again..on last weekend..that’s
the final week for metrojaya’s hot sales kot if I’m not mistaken

my bro memang suka kalau I datang masa hot-sales camni..the reason
cos takyah pakai his staff purchase punya discount..the hot sales
dah sampai 70% maa..hehe

2-090320093164

that day dah sambar the kids punya..followed by baba punya and now
my turn lah..so I dah aim kat Laura Ashley ni..boleh baru terperasan
diorang dah buka satu kat sini 😛

3-090320093160

4-090320093163

gi lah berlari2 anak ke sana sini yer..bagi mama freedom a bit

5-090320093161

tapi part gi washroom they insist me jugak to bring them..aishhh very
the chaos jadinya..

6-090320093162

supporter terhormat..

7-090320093167

erkkk…ok ini pun ada hot sales tau 😛

8-090320093170

9-090320093171

put the stuffs aside..and one pose dulu before shoot back home

10-090320093172

11-090320093173

the kids dah kepenatan…mandi pool punya hal

12-090320093174

ini adalah wajib…buy 1 free 1..tak pernah habis promo ni..sukerr!

13-090320093175

kira masuk kategori mengidam sepanjang hayat boleh?? hahahaa…!


Note: to those yang kenal hawa let’s pray for her to recover soon…
she had just undergo an operation..appendiks pecah..the operation
went well and she still been warded..only god knows how she feels
sebab her only lil princess kena tidur nursery for few days without
knowing the reason why the mother tak balik2 ambil dia…hope she
will be strong n her beloved mia will always be fine 😉


*_can’t sleept tight without the lil sunshine of mine_*

MV’s christmas deco

1-051220081763

2-051220081759

3-051220081760

cantikkan!!..mcm bermandikan sinaran cahaya..ecehh :P..naik juling
mata bila lalu kat centre court MV (betul tak tipu)..klau abg n hero
kecik mesti diorg suka sgt..hik hikk..ginilah naluri seorg ibu..klau
happened to be kat sesuatu tmpt yg kids-would-love-to-be-at..mesti
syahdu teringat kat anak..hehe..takpe nnti bawa diorg dtg..tetiba
sentimental plak 😀

4-051220081757

5-051220081754

6-051220081758

7-051220081755

see..ada kuda..ada gajah..hehe..rasanya klau tgh mlm tgk mesti rasa benda
tu mcm ‘alive’..wahh gitu! tak abes dgn imaginasi ‘fairytale’ ku itu 😛

8-051220081756

ni kat blkg stage..at certain time ada show stage..on weekends kot or
maybe at nite ke..ontahlaa 😀

9-051220081761

this kind of pose harusss!

10-051220081764

klako laa mamat customer service ni dok sarung topi santa claus tu…
baik sarung uniform santa skali..wkakaak..berlari2 budak2 kejar dia
nak gifts!

11-051220081765

again..cantikkan?? sgtlah meriah..tambah plak megasales ni..apelagi
jomlah terjah MV! korg byk dpt bonuskan..muahahaha :P..syukran2
rezeki..thn dpn kerja kekuat lagi kay 😉

12-051220081768

kahkahkahh..pesal muka baba camtu..mcm tertelan rokok..hahaha!!
as usual..abg n hero kecik keep on wat video call..pepahamlah gi blk
anak dh mcm hulk..haha 😛


*_amalkan dating berdua dgn hubby selalu_*

my lil’ world with the kids…

smbg story pasal gi midvalley tu ekk..hehe..saja nak expose kat
baba yg mama berjaya handle 2 heroes dgn jaya nyaa 😛

bkn apa..luckily ada ‘lego’ table ni..leka diorg main..n again my
bro tolong keep an eye kat diorg..i dh tergatal biji mata nak
look around..

dh nama pun tergatal..terembat lah sepasang mainan utk abg
n hero kecik..mainan biasa2 jer..takde lahh smpi ratus2 yer
baba..puluh2 hengget jer..see mama can control the nafsu
shopping tanpa baba..wahh again!!

so mainan tu nak kena buh bateri lah pulak..nak kena test
power dulu sblm byr..the two heroes membontoti jer lah my bro
..kemana jerlah dia bawa the thing..ekekeke

hehe..pesal rasa comel jer pic abg n hero kecik ni bawa mainan
masing2..hik hikk..diorg tak kasi I hold the thing..kelakarlah
pulak tgk diorg bawa mcm school beg

dok jap lah..mama kepenatan..n hero kecik tak minta dukung
langsung..diorg dok ralit main tu lah yg beli kat metro tadi
..tekan2 klua music..tekan2 klua suara..adehh..asal budak kecik lain
lalu diorg stopped by..haha..tergelak aku

dh nak blk tu surrender..diorg jln smbil pegang benda tu all the
way..mcm nak gila pimpin diorg sambil main benda tu..last2 amik
trolley..sumbat lam tu..smpi car park..at last!

klau ada para ibu yg suka tgk mainan tu..sbb diorg akan leka yg amat
sgt..mainan tu keluaran Disney..satu harga rm39.90..like my case kena
amik 2 lah..byk lagi yg lain..tp I terberkenan yg tu..

dh smpi umah asyik berjoget jer..haha..tadi hati remaja kan tgk high
school musical..skrg hati kanak2 ribena plak..lets dance!


*_enjoy_*