Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘Balik’

time to send along back

cak! hehehee..pada yg tak kenal..ni lah along saya..my big bro 😀
sejak bln 4 lps kitorg hantar dia kat pusat jagaan swasta kat perak
..seminggu sblm raya haritu kitorg amik dia bercuti raya..so ckp
seminggu lps raya kena hantar dia blk..sbb nak smbg mcm2
training n doctor treatment kat sana 😦

masa nak hantar blk tu dh sound dia awal2 kata nak gi umah mama n
papa..panggilan utk penjaga kat sana..so dia angguk2 ckp nak2..
legalah kan takut dia takmo turun keta plak kang..

alhamdulillah..kitorg sgt berpuashati cara jagaan diorg kat along..worth
it lah kena byr rm400 sebln..n dia dh pndi serba sikit urus diri sendiri 😉
insyaAllah ada rezeki nnti kami amik dia bawa blk bercuti lagi..take care
along!


*_enjoy_*

cousins kechik nak balik

byeee..hehe..ni story pasal sabtu lps..cousins to abg n hero kecik
dh nak balik..bkn blk umah tp headed to Pahang..sedara belah
hubby ziah..adik baba..

org lain yg nak balik org lain yg meraung..ekekekee..apelah hero
kecik ni ilang macho tau 😛

dia mmg ngam abis dgn cousin no. 2 dia ni..izan..a very protective
bro alike..hehe..klau hero kecik bergusti dgn sesapa..dia dulu dtg
tolong..so sweet..

bila dh pujuk hero kecik..i asked him to wait outside bleh babai2..
cousin dia ni dh tak hengat punya suka nak blk..haha..siap cium
duit raya..sabar jerlah..dak kecik kan

and abg..ngam abis dgn cucu pertama mertua aku ni..kerol..dh darjah
2 tp kepala budak umur bawah 6 thn..ekekekee..sama jer dedua..
kememeh..pantang kena tegur cpt jer nangis..same like abg..

ni saja candid atas frontier apak diorg..gilo po nak bawa diorg camtu
kat jln..ekekeke..ada yg jadi superhero kang..

gambar utk sesi babai2 tak dpt diambik sbb aku dgn gigihnya gi
kejar hero kecik yg berlariiiii kejar keta diorg yg dh slmt beredar
..huhh!


*_enjoy_*

masa untuk pulang…

bila perut dah kenyang, gambar2 pun dh amik, sembang2 pun dh
puas..tibalah masa utk balik..hehe..selamat memandu yer baba..he
drove from tg. karang to kinrara puchong..bkn jauh pun 😛

tapikann..aku paling seriau part dok sebelah lori balak ni..aduhhh..traffic
light merah lak tu..tawakal jer lah jgn jatuh lak menda2 tu..ada gak dgr
a few cases keta sblh kena hujan balak ni..ishk2

ni keja hero keciklah nii..dh takde keja dia susun kasut pastu pakai pastu
buka pastu susun..adoii..rasa nak masukkan dia dlm perut balik 😀

pastu dpt idea lain plak..gi sarung kasut aku kat tgn dia..pastu buh kat
air-cond..wahh..mmg harumlah kitorg sedut bau kasut 😀

dh camtu kenalah marahkan..sian dia..nangis bagai nak rak..hiksss

alalalaa..dah2 time to tido ekk


*_cheers_*

Balik kampung oo..OO..oo..balik kampung

image1506.jpg

pejam celik pejam celik..tdo bgn tdo bgn..dh selamat smpi kg.
mertuaku! Hero kecik terus gi join adik kembar baba lepak
depan TV..windulah tuuu..

dulu aku bercinta 2 thn + bertunang 2 thn + kawin dh 3 thn = 7 thn
laa kenal family baba..
tp smpi kesudah aku taktau beza mana satu ana / ain..:D

image1520.jpg

adalah sekor kucing ni ‘prown’ namanya..jd mangsa hero kecik yg
mmg ‘suka giler’ dgn kucing..tp bila nk capture pic dia control
baik ok! Sian kucing tu dh dpt peluang lpskan diri kena kepit plak

image1525.jpg

alahaii..sejuk perut ibu mengandung..rajin tlg conteng buku
acik2 kembar tu yer..takpe practice makes perfect!

image1532.jpg

image1530.jpg

image1533.jpg

nyum nyumm..sedapnya minum air kelapa dibawah pokok..haha
..dgn tiupan angin sepoi2 bahasa tu..cewahh!

image1541.jpg

image1543.jpg

haa..sapelah mak bapak bebudak nih..dok biar anak2 main
kat kebun atoknya..dh abih pikior ke?? Huhu…

image1542.jpg

image1539.jpg

1..2..3..4….ok jln lek lok yer abg..mama & baba still need u!!

image1545.jpg

ptg b4 blk tu sempatlah gi umah tok baba..selang baper lorong
je dari umah mertuaku..

image1551.jpg

syyyy..hero kecik ketiduran..layan laa swing2 dgn abg hero jap

image1552.jpg

okayy!! Time’s up..jom balikkk..! hehehheee…’m pretty relieved dpt blk
kg kejap hirup udara segar2 ayam..:D

^_cheers_^