Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘family’

book worms…?

1-260420094057

salam 😉

I intro dengan pic hero kecik and I yer…we’re heading to pwtc for
the international book fair!

2-260420094058

stranded dalam jammed yang tak hengat…nak sangat pergikan…
hadap jer yer 😀

3-260420094059

4-image001

at last we’re here! hehe…jom masuk

5-260420094061

masuk2 dah terpampang si kecik noddy…hehe…memang banyak booth
for kids section…asal melangkah jer kena tahan dengan the
salesperson…suruh participate diorang punya talk…oh tak kuasa!

6-260420094062

berapa banyak entrance daa…penat acik tau

7-260420094064

jom bakar kalori!

8-260420094069

our beloved sasterawan Negara…

9-260420094071

selit sini selit sana with abang…good boy…tak merengek pun 😉

10-260420094073

hero kecik…jalan…dukung…jalan…itu kerja baba 😀

11-260420094075

12-260420094093

creative caricature! teringin tapi the q sangat tidak mengizinkan

13-260420094076

believe it…lelong2 buku rm1…hehe

14-260420094078

15-260420094079

pameran manuskrip melayu…

16-260420094092

man in black…mr. azizi ali…jutawan hartanah…sifu baba 😉

17-260420094080

we borong the kids’ books…sangatlah merambang mata

18-260420094083

hello…? textbook of phsyciatry…? look at the thickness pun dah
psycho…haha 😛

19-260420094085

we need air to breahe…huhu…terbang naik upper floor n pose!

abang ni…spoilt kan our pic lah…ishkk

20-260420094086

ok…stand still laa abang!…kalau dah memang tak reti dok diam
…terima jerlah…n I love both pics 😉

21-260420094087

walk towards the Dewan Merdeka…

22-260420094091

this pic means the kids n I dah penat maaaaa…hahahaa!

23-image002

bye pwtc…bye kalori…ekekekee

24-260420094089

have a great day from us…rillys 😉

(erkk…abang pesal ko pegang ‘disitu’…adeh spoil lagi pic :D)


*_book worms…?_*

Advertisements

Anjung Cafe…again ;)

1-280320093366

presentinggg…nani and cikah gebu…!

2-280320093363

and here we’re…for the 2nd time at nani’s restaurant

we were actually on the way to Melaka, so dropped by for lunchie
…lapar maa 😀

3-280320093364

dad pun ada sekali…but too bad takde rezeki nak meet up abah nani,
dia ada hal kat luar…dah lama diorang tak ketemu, insyaAllah
another one fine day…perhaps

4-280320093367

we’re the first customer untuk merasmikan lauk2 lunch for that day,
hehehee…look at abang, busybody orang bersembang…

5-280320093368

cikah gebu diam jer…layan diri sendiri, hehe…baru bangun tido kott

6-280320093373

ok, perjalanan masih jauh…hero kecik minta diri yer aunty nani, siap
peluk and kiss pipi nani lagi…! wahh…adik ni, nak kiss cikah gebu
segan kot tu yang kiss ibu dia

7-280320093374

tq for entertaining us, nani…;) nasi ayam kat sini memang sedap…!


*_makan time_*

ragam melawat baby baru

1-310120092614

ok..i sambung lagi entry pasal masa I gi visit my cousin n her newborn
baby that day..my aunty adalah buat makan2 sket and baca doa slmt
..walaupun bukit jalil ke bangsar hanya sedepa..hahahaa..tp kami
adalah tetamu terakhir yg sampai..then mcm biasa baik punya perli
kami kena..tapi kami suka..pecah perut gelak!

2-310120092611

3-310120092604

abg n hero kecik kejap jer dok kat I minta makanan..then ilang cari
port tmpt main..i’ve to get used dgn situation camni..they’re no longer
small kids yg I kena kepit sepjg masa..so dlm membebaskan mereka
I still have to alert dimana mereka berada..

4-310120092605

lama tak citer pasal ika kat sini..ok ketinggian dia semakin bertambah
menyebabkan I lebih selesa berckp dgn dia sambil duduk..hahaha..
anyway gudluck for ur PMR this year..

manalah ko dpt patung ala2 mr. bean punya tu..

5-310120092620

next..kita tukar jadi b/w plak ekk..i’m with my beloved cousin jugak
..kak mimi..dia adalah seorg pompuan yer..tp agak brutal sket…hehe
..saja berkongsi duka dgn dia yg baru kehilangan keta n berjaya jmpa
blk tp mcm keta yg dah kena ‘noda’..kurg ajar punya penyangak!

6-image001

shirah cilok my pink scarf..hahahaa..cilok kearah kebaikan takpe..
wah dh macam robinhood plak…

7-image003a

next..beside me tu my mom lah..sblh dia lagi tu my cousin punya wife
..kak mimi juga namanya..dh 5 thn kawen tp blm ada anak..dah ada
sebenarnya tp keguguran 2 kali and sorg lg meninggal sbb lahir
tak cukup bln..sungguh hebat dugaan Allah..semoga rezeki dia akan
tiba juga satu hari nanti..insyaAllah..anak2 yg dah pergi dulu tu
akan menunggu mereka disyurga..aminnn

8-310120092608

9-310120092632

10-310120092633

11-310120092630

dah penat bergossip I baru perasan my kids n baba ilang..skali I masuk
bilik jahit my aunty tgk diorg tgh layan baik punya PS2..sabar jerlah!

12-310120092637

abg yg tetiba lari kat i..windu gamaknya..wahh..hehe..bkn pe I asyik
tanya dia..nak baby baru tak?? dia jawab dgn penuh excited..nak2!
tp lain plak kes hero kecik..geleng2 ckp taknak smpi nangis2!
hahahaa..

13-310120092607

to naqib..jgn notty2 kaco baby yer..tlg ibu selalu tau..good boy!

14-310120092622

to qistina..slmt menjadi akak yg baik to 2 hero yg gagah yer..good girl!


*_sinari hidup dengan cahaya keriangan_*

doakan kejayaan anak2 ;)

1-image009

2-image000

once dah settle hal kat bengkel tu..kitorg pecut gi klang..tak pecut mana
pun..my dad adalah seorg yg sgt penyabar sbb dia leh maintain bawa
60km/j..haha..mmg menguji kesabaran kami para penumpang..kehkehkeh
..i nak drive dia tak bg..baba tak dpt ikut..kena gi opis ada conference

we dropped by kat klinik my dua-pupu..klinik alia..i call her kaklong..
sesapa yg stay kg. raja uda, klang tau kot klinik ni..

3-image001

4-image002

sedara2 jugak..mana leh potong q :P..byk plak patient dia masa tu..
so lepaking laa kejap layan abg n hero kecik..

5-image005

ni lah kaklong..comel n genit jer orgnya..my mom penah citer masa
dia kecik2 dulu idop keluarga dia susah sgt..smpi mak dia iaitu
my mom punya cousin selalu ckp kat kaklong n adik dia kakngah
..nanti dah besar jadi doctor n peguam ekk..alhamdulillah..kaklong
dh jadi pakar sakit puan n kakngah dh jadi peguam..ini citer benar
yer..

and yg syoknya..kaklong ni kawen dgn doctor jugak..pakar tulang
..and kakngah kawen dgn lawyer jugak..dah jodohkan..

6-image003

my mom gi jmpa dia sbb nak cek darah and cek memcm lagilah satu
badan senang citer..klau nak cek masa gi jalan umah dia susah plak
takde brg..hehe

7-image006

see abg punyalah khusyuk dgr kaklong bercerita..abg belajar rajin2
yer..klau minat leh jadi doctor..same goes to hero kecik yer..aminn

8-image007

mama n baba dah tak smpt nak jadi doctor perubatan..hahahaa..
doctor phd tu insyaAllah klau ada rezeki..aminn..


*_marilah mendoakan kejayaan anak2..aminn_*

penyinggahan di bengkel

holaaa! I’m back at work :P..so officially I dah resign jadi temporary
housewife..and back jadi ‘tea-lady’ kat ofis..ahaks..apepun I really
had a wonderful experience even suara dah jadi mcm ella sbb asyik
terpekik2 marahkan abg n hero kecik..wahh gitu! smpi abg tanya..
mama taknak gi work?? abg nak gi worklah..haha..itu kes perli sbb
I lama sgt dok umah…

1-240120092554

ok back to the track..sabtu haritu my dad ajak gi klang..nak dijadikan
citer masa nak start engine keta pagi tu..tgk ada minyak leaking..
aisehh problem lagilah ni..actually our car baru jer klua dari ICU
bengkel after 3-4 days admitted..gearbox rosak dehh..

so berumahtangga laa kejap kat bengkel..dah laa keta byk..en. kereta
kena q up jap kat luar ditemani en. forklift..comel plak tgk dari dekat
forklift ni ekk

2-240120092549

kepanasannya tahap suhu sg. canyon di US yerrr..huhu..takpe2 sabar..
yg penting kaloriku terbakar 😛

3-240120092551

tadi dah kata en. forklift ni comelkan..hehe..wajiblah minta abg n hero
kecik yg tgh jakun tu berposing..hik hikk

4-240120092552

5-240120092553

seb baik anak2 lelakiku ini sgt sukakan situasi bengkel..lagi2 si abg
..gatal2 tgn dia tgk screwdriver n spana yg tersergam indah dlm bengkel
tu..haha..


*_kuatkan semangat..jgn mengeluh :P_*

chipmunks n sate

1-2501200925691

the 2 heroes berkepit watching ‘alvin n the chipmunks’…at first I
membebel gak tah ape2 punya citer..skali tgk mcm comel giler jer
citer ni! u guys tgk tak citer ni kat star movie last weekend??

2-2501200925731

cute gile chipmunks ni..

3-2501200925721

4-250120092571

tu reaction tuan umah bila terkejut chipmunks tu bleh berckp..kena
halau lah plak..yg tak tahan diorg nyanyi lagu sedih terus mamat tu
tangkap lentok n kesian..

5-250120092574

and diorg diberi tmpt berteduh..ecehh..klau laa jmpa bebetul kat alam
nyata ni mau pengsan 48 kali!

6-250120092581

siap pakai baju lagi..kehkehkehh..

7-250120092575

8-250120092576

sambil nonton kita makan sate yukk! wahh..sate lagi..berkilo2 lah
kalori acik ni haa..haha..rezeki jgn ditolak..

9-250120092578

jemput makan yer! hero kecik klau dpt sate..chipmunks yg cute tu
dibelakangkan..hehe..


*_precious moment_*

mari makan sate!

1-271120081452

2-271120081444

3-271120081451

sate ni selalunya masuk dlm kategori bila I suka mengidam2..huhu..klau
dtg time tak mengidam sate..belilah baper byk cucuk pun..tak lalu gak
kat tekak ni..(ngado!)

tp I bkn mengidam sbb preggy :P..org tak ber’isi’ pun bleh mengidamkan
..tp klau takleh pun I wanna break the rules..ngehngehngehh!

4-271120081456

5-271120081458

6-271120081460

we just bought kat ‘sate samuri’ located at hentian awan besar..tak koser
nak gi smpi kajang nun..tak kisahlah janji nama dia sate n kat situ punya
mmg sedap yer..telah diakui..

7-271120081457

8-271120081459

and hero kecik mmg ‘hantu’ sate..maybe masa I ngandungkan dia terlalu
‘selalu’ mengidamkan sate kot..muahahaha..n abg layan 2-3 cucuk jer…

so ada sape ngidam sate pas baca entry ni?? hehe..lu pk lahh sendiri…
gi belilah dear! nyum nyummm…


*_kalau pakai susuk jangan makan sate..hahahahaa_*