Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘event’

our day at MIHAS

1-090520094250

salam weds guys ;)…tq for all the birthday wishes for baba…!
(counting for my day pulak in 10 days times…hehe)

ok, I nak story pasal our day at MIHAS exhibition on last weekend
…a very hot n spicy day! luckily diorang buat dalam khemah
besar yang ber-aircond…hehe…kalau tak banjir peluhlah kat situ

2-090520094249

3-090520094248

we parked at Masjid Wilayah and hop-in to the free shuttle yang
disediakan…jauh gila ko kalau nak menapak…agak2 lah kalau nak
bakar kalorikan…sian the kids…cewahhh

4-090520094251

register dulu cik kak!

5-090520094313

and u’ll get this entrance sticker…masuk yuk!

6-010120064264

7-010120064260

8-010120064265

jalan…jalan dan jalan…setiap booth kitorang stop…mostly nak merasa
makanan yang diorang promote…pastu gi cari booth air…free maa
nak merasa segala dalam ni…hehe…pastu kepala pusing dah
memacam rasa ditelan…haha

9-010120064280

stop jap kat café…ada 4-5 big halls kat situ…menapak habis…hik hik
…tak sangka abang n hero kecik pun maintain stamina diorang…
saja test tahun ni boleh bawa tak pergi to this kind of exhibition…
book fair at pwtc lulushomedec at klcc pun lulusmihas pun lulus!
good boys…

10-010120064266

kambing halal…segedabak gitu dipamerkan

11-010120064267

12-010120064295

13-010120064268

bir halal yang dikatakan menkonpiuskan umat Islam…

14-010120064271

mari2…rempah turki…

15-010120064299

minyak2 segala angin pun ada…mari2

16-010120064275

seni khat…agak2 kalau sergah dia terkejut tak?? haha

17-090520094258

chef competition pun ada…ambil bau jer lah yer

18-010120064274

we don’t have maid…but she rela…haha

19-010120064294

sila buat macam rumah sendiri yer!

20-010120064287

the only car yang dipamerkan…

21-010120064277

22-010120064304

muka2 menahan kepanasan yang teramat sangat…

baju esprit belang2 yang I pakai tu ada banyak kenangan…masa
zaman bercintan cintun dengan baba dulu…baba jadi members
kelab kereta mazda killerbees…so gath ke konvoi ke mana ke
mesti pakai baju ala2 belang bees gitu…oh rindunya nak layan
drag n drift dgn baba…haha…dah2 insaf yer dah ada anak ni!

…tapi macam ada bau2 enjin turbo jer kat hidung ni…makin lama
makin dekat baunya…hik hik…mama nak bawalah baba…haha
…tunggu2 dengan penuh kesabaran…

23-010120064290

back to the track! we really enjoyed our day at MIHAS…adalah
beli sesket…mana yang tak pernah rasa ditekak kan…so tahun
depan kita jumpa lagi…

24-010120064307

till then, take care guys…from rillys 😉


*_hot n spicy_*

Advertisements

disney’s photo frame (cont.)

1-291120081574

ingat tak kupon yg kitorg purchase masa nak masuk Disney street ni..
taktaulah nak beli apa..rupanya diorg ada tawarkan servis amik
pic dgn patung2 tu n printout 5R siap dgn photo frame Disney lagi!
tp harganya mcm tak masuk akal..2 kupon rm10 = rm20..huhu

2-291120081582

then kena tunggu 20mins nak dptkan pic tu..silalah q up yer 😉

3-291120081584

baba sorg jer beratur..the kids n I jadi patung tambahan kat booth tu
..haha..abg n hero kecik berlari2 nak gi kat patung2 lain..aiyooo very
the susah nak kawal korg without baba..so dok dediam dulu 😛

4-291120081589

pastu tetiba teringat ada lg 2 kupon rm5..gasaklah beli popcorn..hehe..
kat sini mmg harga tak masuk akal..popcorn cinonet tu pun rm5 satu..
haha..gilo!

5-291120081585

6-291120081587

yeahh..dh dpt pic! hehe..tak perasan plak hero kecik nangis kat tepi
tu..dia berebut nak pegang photo frame tu..situasi kat situ mmg sgt
bingit n hingar bingar..ko kena jerit kekuat nak ckp dgn org lain..

7-301120081595

8-301120081596

cute kan 😛

9-untitleda

taraaa..hehe..ni lah pic yg kitorg amik tu..diorg buh palang kat sepanjang
depan patung2 tu sume..so klau nak guna servis diorg amik pic they will
allow u to stand betul2 kat stage patung tu..means diorg bukaklah palang
tu..kena q yer..sbb sume nak amik pic kat stage kartun2 tu..

this event diorg buka till 8th dec. ni..from 11am – 12midnight..so klau nak
rasa syurga sinaran lampu dtglah mlm..oklah time to balik 😉

to be continue…


*_enjoy_*

on the way to ‘Disney Street’ (cont.)

1-291120081556

jom smbg jalan2 kat street ni..byk sgt kedai2 yg jual brg2 mcm2 lah..
haha..tetapi mostly brg cenderahati..perhiasan rumah..pakaian..
ala2 pasar mlm tp cantik sketlah n very the grand..huhu!

2-image074

pose kat stage..tp masa kitorg smpi takde nyanyi2 plak..dia ada list out
schedule tp dtg main terjahkan..tak kena timinglah nk tgk konsert 😛

3-291120081554

then we stopped by kat satu english style restaurant..very the ‘suci’
warna dia..hik hikk..siap ada mini car kat entrance kedai tu…

4-image078

5-291120081555

sume white-based..sejuk mata memandang..tak mkn pun kat situ..mana
lah Disney street tak jmpa2 lg ni..jln lagi ke depannn

6-image075

opsss..haha tetiba nmpk payung comel tu dlm mini car..grabbed laa kejap
siap pose camtu..org lalu lalang tersengih2..haha..korg segan takyah amik
camtu..:P

6-291120081559

yehaa dh nmpk org reramai kat situ..dh smpi laa ni kat Disney street
..cari entrance laa moh!

7-291120081579

see..shantek kann..very the mengerlips gitu..mlm tu mmg berpinar2
mata kitorg dgn cahaya lampu yg meriah tu..abg n hero kecik dari
tadi dok speechless..haha..feeling Disneyland laa konon 😛

8-291120081562

masuk kena ada kupon..adult rm10 n kids rm5..tp kupon tu leh pakai
klau nak beli apa2 kat Disney street tu..

9-291120081564

kupon dh dpt..jomlah masuk!

to be continue…


*_enjoy_*

nite spot at Disney Festive Fun-tasy

1-291120081540

good day all 😉
ok harini I nak update pasal our nite spot on last saturday…
Disney Festive Fun-tasy!

2-291120081543

location dia kat area Ara Damansara..tp sbb super duper punya excited
bleh terbabas smpi ke Lembah Subang..lg sket nak smpi Subang Airport
..haha..klua umah kul 9pm++..smpi kul 10.30pm..mcm nak blk Melaka
..ekekekee..itu namanya sesat!

pic atas tu baba tgh tanya kat sorg mamat tu the exact location..sbb we
did found the banner tapiii cuma tulis nama cina punya street..huk aloss
..bravo baba at last smpi gak! and lega gak sbb the event ended at
12 midnight..luckily!

3-291120081544

4-291120081545

5-291120081560

dari jauh dh nmpk lampu lip lap yg bersinar2 panggil org dtg 😛

rupanya kat sblh tmpt maintenance LRT tu jer..astaga..padan muka dh
nmpk ads kat paper haritu takmo potong..hik hikk :P..lgpun tmpt ni baru
maa..masa zaman bercinta dulu..baba keja kat area tropicana
golf tu n I kat mont kiara..mmg laluan kitorg laa sgt..hehe..nak blame
sape??

6-291120081547

sblm masuk wajib pose dulu ;)..semangat tau kitorg pakai baju mickey 😛

7-291120081549

baru leh start jalan…yokk!

8-291120081550

9-291120081553

dh masuk tgh sket baru nmpk all the banners n decorations pasal
event ni..tp tak jmpa2 lg Disney Street tu..sabarrr!

10-291120081552

pose lagi sblm continue the tour..hik hikk..:D

to be continue…


*_enjoy_*