Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘lepak’

angin sepoi2 yg sempoi :P

1-140220092935

ok..i smbg lg story lps pergi visit along tu yer..mak ajak pergi jenguk
adik kembar baba kat boarding school nearby..tp bila smpi jer rupanya
diorg kat sekolah daa..ada aktiviti..so lepaking laa kejap kat jeti..
masyuk jer angin sepoi2 bertiup ๐Ÿ˜‰

2-140220092929

3-140220092937

that day I pergi lawatan-sambil-belajar naik motor ronda2 tgk
haiwan ternakan..kali ni pergi cuci mata tgk sg. perak plak..can
u feel my jiwa-yg-sungguh-tenang?? heheโ€ฆ

4-140220092931

5-140220092932

menurut kata anak jati perak iaitu baba..kawasan seberang tmpt ni
dulu adalah jalan penghubung utama org kg. nak ke bandar..ikut
jalan sungai! naik sampan! huhu..jalan darat takde lagi masa tu..
ok sila bayang sendiriโ€ฆ

6-140220092933

sambil layan2 angin yg suka menerpa2 kearah kami..i melayanlah
anak buah baba..nurul..sgt keletah bercakap..so I jadi a good listener
instead..jimat tenaga takyah berckp ๐Ÿ˜›

7-140220092939

geram betul tgk dia bercakap..mcm kak nam..yg pastinya dia asyik
citer pasal hantu! hahahaa..and sambil tu selit2 tanya nape abg 2
org tu tak dtg ( abg n hero kecik )..tp abg klau jmpa nurul ni kompem
lari sbb dia suka peluk abg! bila tanya kenapa dia kata abg tu
tinggi n kuat..hahahaa..sian hero kecik tau..dia bukan rendah tp
kurg tinggi ikut mama dia..bluwekkk ๐Ÿ˜›


*_jgn sangka air tenang takdak boyer :D_*

Advertisements

satu mlm sepi @ ofis baba

jeng jengg..hahahaa..wat saspen jerr ๐Ÿ˜›
ni entrance ofis baba..last nite dia on nite shift..kebetulan tak
driving so aku pun gedik2 gi lepak opis dia kul 11pm!

ater..nnti aku gak kena amik dia balik..n lps roger2..baba
kata takde org kat dept. dia..yg ada pun team call-center tu pun
nun kat belah lain..

bila dh pastikan abg n hero kecik slmt berdengkur..aku rembat
sweater n cap..chowww!

see..bukti ni takde org lain kat dept. baba..ada nampak apa2 misteri
kahh??

taraaa..! hehe..alaa I berdua jer dgn baba..sarung sweater n cap
jerlah..nak naik opis baba tadi pun ikut staircase..tak lalu main
entrance kat tmpt security2 lepak tu..

baba suh aku dok kat pc cabuk sblh dia..hahahaa ๐Ÿ˜›
wat pe lagi..layan blog lahh..kehkehkehh..tadi kat umah tgh online
baba kaco suh dtg..smbg balik lah sini

kebosanan melanda..pose sini pose sana..kaco baba tak dilayan
..disakat adalah..

BABA: amiklah bebyk gambar kat opis ni..byk โ€˜bendaโ€™ lain dlm
ni..klau appear dlm pics kang jgn pengsan lak..

ME: huaaaaa..kejam betul baba ni..mulut takde insurans..huhh!

dh kena sound camtu..tetiba meremang lak bulu roma aku..nak
dok atas riba baba kang kena flying kick..hahahaa..bersimpuh
jerlah kat bawah..hahah tau takotttt ๐Ÿ˜›

kojap jer..pastu melompat blk gi dpn pc..ekekekee..malas
betul ler..ngantuk pun ada..lapar pun ada..tp tetap maintain
senyum yer ๐Ÿ˜€

takde keja..aku belek lah sepit rambut yg ke-598 aku beli sejak
awal thn haritu..haha..blame abg n hero kecik!

ok2 shutdown pc..baba dh settle keja..sejukkk wooo..hehe
..abaikan muka pucatku tu yer..takder calit ape pun..klua
menonong gitu jer td..

huhuhuu..baba yg sgt kurg asam..dia lari tinggalkan daku..pastu
siap jerit..cepat2!! ampeh..

masa aku nak upload pics ni sume..aku baca mcm2 ayat ok..
takutlah nmpk benda lain ke..kehkehkehh..tu lahh sape suh
gatal2 capture2 pastu takottt nak tgk ๐Ÿ˜›

*_enjoy_*

lepaking umah bro.

lama tak gi umah my bro..masa stay kat nilai dulu selalu lepak
umah dia bila tour2 KL..since dh pindah sini..takde motif plak
nak lepak umah dia..hik hikk

ok2..aku gurau jer ngah oii..bkn ape umah dia byk koleksi keta
mainan..robot2..even blm ada anak..tau2 jer lah abg n hero kecik
tu camne ๐Ÿ˜€

sorg godek handbag aku..sorg godek keta mainan angah..

the shame2 guy..hik hikk..ngade lah abg ni..

hiiyaaahh!! hahahaa..terkezut tapir aku bila my bro kluakan
patung hulk dia..kus semangat tau! yg tak tahan tu siap ada
sound effect klau kita kepit kaki dia..bunyi dia mengamuk
gitu..siap merah2 lagi mata..ishk2..tak takut ke tgh2 mlm dia
bunyi sendiri..waaahhh!

koleksi robot yg sekor haram aku taktau nama dia..ada sekotak
robot camni..tp bila tau abg n hero kecik nak dtg..wajib simpann!

unik..pernah tgk tak?? apa nak panggil ekk..pasu ekk..bleh
letak bunga plastic dlm dia..dibuat dari suratkhabarโ€ฆ

replica Ferrari..yg ni pun kena sorok

and Lamborghini..ni yg latest version..jgn tanya model apa..
nak sebut perkataan Lamborghini tu pun bleh parkinson..
anyway sape2 nak import Lamborghini..calling2 my dad thru
me yerr..duty import yg million2 tu bleh direduce seafdalnya!


*_enjoy_*

tgh2 mlm buta lepak umah cousin

cak! hehehee..lilโ€™ boy ni anak my cousin..dia tinggal kat tmn sebelah kitorg
ni jer..chubby btul baby dia ni..baru jer lps hari..kira nak dekat 3 bln lah..
tp berat dia dh 7kg camtu..huhuhuu!

gambar ni masa my cousin dtg umah so tonight kitorg plak bertandang ke
umah dia..katanya tgh mlm pun takpe..ater dkt kann..jom!

jeng jengg! tepat kul 12 tgh mlm kitorg smpi umah dia..hahahaa! td suh
dtg tgh mlm kann..:P

tetamu tgh mlm dihidangkan dgn keropok goreng cicah dgn sos cili..huhuhu!
ala2 supper gitu walaupun mata dh terbyg katil jer..

masuk jer umah dia nmpk menda ni..gila bagak besar..tah ape panggil
instrument tu aku dh lupa..my cousin ada mention..menda tu belongs to her
husband..dia org orkestra RTM..so kesana kesini usunglah menda ni ๐Ÿ˜€

mcm biasa mestilah the kids teruja tgk benda ni..ekekee..dgn mata tgh
layu pun smpt nak posing tu..

masa nak dtg td bkn main suka..nak keluar katakan..tak smpi 10 minit dh
tumbang..abg siap whisper ajak blk..pastu kata takut hantu..hahahaa ๐Ÿ˜€
takde kaitan langsung..

oklah tuan rumah pun dh menguap2 bagai..tak reti2 nak chow chin chau??
pic bwh tu my cousin tgh susukan baby chubby dia..hehe..tak ingat full
name dia..aku panggil aduka jer..melayu klasik gitu!


*_cheers_*

lepak time

balik jer dari hantar along my family singgah umah mertuaku..
sedih2 jugakkan..tp life has go on..kitorg pun layan2 laa
sembang sambil cabut daun pokok inai..ahaks..perang2 laa
rambut lps nihh..halal pun halal dari gi color kan rambut
kat kedai yg tak tau halal haramnya kann..

sambil tu my FIL gi kait buah kelapa muda..yummyyy..sedapnya
makan isi kelapa n hirup air kelapa muda di tgh panas tu kan
..hehe..lps je kait tu my FIL terus amik parang n naik motor gi
kebun dia amik sayur ni sayur tu nak bg kat my family..yerlah
dok kat KL bknnya dpt sayur2 fresh free..ehehee..

mentang2 dh baik demam..bkn main seronok dia main kat tgh
panas ni ekk..blk kang mmg gelap gelita kulit anak2 aku nih..
end of our sad & hepi weekend…

^_cheers_^