Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘mak’

manja2 gitu :P

haha..mak ni mmg mcm aku pemalu gitu..hahahaa gi skali πŸ˜›
..tapi bila part gelak mmg syaitonnn pun terkedu..hahahaa gila
jahat ayat!

sejak aku kecik smpi aku kecik lagi skrg..hahahhaa..pehal aku
ni?? ok2 balik ke jln yg benar..hik hikk..mak n abah ni mmg
sgtlah kuat chemistry diorg..

abah ni tegas tapi bila dia buat lawak..terkengkang2 ko gelak..
mak pulak mmg suka buat org gelak dgn aksi spontan dia ;)..
so selalunya klau abah nak marah sbb apa2 ke..mesti tak jadi
sbb mak buat kann abah tergelak dgn cara dia..itulah antara
rencah utama idop bahagia berumahtangga kot..aminn

back to sesi potong kek comel anniversary tu..for surelah kena
potong together2 kann..then wajiblah suap each other..alaa
aku gigil2 tahan gelak..smpi tak smpt snap mak suap abah kek
tu!

haa..yg ni smpt sbb aku berjaya halau syaitonnn gelak dlm diriku!
ekekekee..so sweet..manja2 gitu..

baba..agak2 klau kita dh 25 thn kawen nnti ada lg tak aksi2 manja
gitu..euwwww..hahahaa..frankly to say..baba mmg seorg yg sgtlah
tidak romantic..sian aku kann..takpelah..tak romantic pun anak
2 hokeyyy..hahahaa..ape kahh kaitan?? ok2 correction..baba ni
romantic bertmpt..wahh bleh gitu..yerlah ada tu dpn org ramai
pun nak beramas mesra..adoiii..behave lahh kann πŸ˜›

whatever it is..kita kena byk belajar dgn mereka2 yg dh lama kawen
ni..segala dugaan yg diorg hadapi kita jadikan pengajaran dan
tak perlulah canang2 satu dunia yg suami kita atau isteri kita yg
paling sempurna..sesungguhnya hanya Dia maha mengetahui..
cukup sekadar bersyukur dikurniakan pasangan hidup yg sanggup
menyayangi kita dan keluarga..terima baik dan buruk kita πŸ˜‰


*_enjoy_*

selamat hari ulangtahun – bonda terchenta ;)

20hb Oktober 1951..tarikh kelahiran bondaku..

harini genap umur mak ke-57 tahun…
alhamdulillah masih sihat sejahtera dan masih dipanjangkan usia
untuk terus menikmati kehidupan yang bahagia disamping suami,
anak2 dan cucu2 tersayang..

cucu2 mak ada 2 jer..abg n hero kecik..diorglah permata hati
terkini mak πŸ˜‰

semoga mak terus diberkati hidup olehNya..dimurahkan rezeki..
dipanjangkan umur dan bahagia sentiasa..aminn

Love–@ abah, along, angah, me-hairil-zarif-hasif, adik, shirah



for mom: ebene bio-ray

besides cari keperluan2 raya..we came here to buy the knee guard
for mom..memandangkan sunway pyramid bagaklah besarnya..
so tak berapa nak senanglah cari guardian πŸ˜›

cam biasa carilah kat score board ni..tu pun naik juling mata
cari..haha

fuhh..at last jumpa gak..sian mak kena jln jauh2..hehe..takpe
exercise tu..so this is the product..ebene bio-ray..knee guard..utk
mereka2 yg selalu sakit2 lutut..nak smyg pun azab..bleh laa try
menda ni..promotion price dia rm142.00

b4 that kena ukur dulu size ape yg fit dgn kaki..n lagi satu klau
within 14 days takde apa2 kesan bleh pulang blk n diorg bg blk
duit!

oo by the way..baru realized yg kitorg sume ni gi sana all-in-red!
aku pun tak perasan masa amik baju utk abg n hero kecik..main
sambar jer apa dlm wardrobe diorg..nak cptkan sbb gi lps
berbuka..n kebetulan aku n baba pun tersarung baju merah n so
do my lil’ sis..hikssss

ok time to balik! lenggang kangkong baba ekk..my dad was not
with us..dia gi amik along! yeahh..rindu dong sama along..hehehee..
nnti I update pasal citer dia ekk

haha..aku gelak sakan ok tgk patung ni! ekekekee..aku dh
terlajak jauh bleh patah blk nak amik pic ni! rugged tak hengat
dressing dia..amacam?? ada berani dress up camtu pagi raya??


*_enjoy_*