Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Gambo(179)

woooooooooooo…korang tau tak ape kejadahnya dalam pic ni????

hahahha…yer itu adalah ular daun…euwww I wanna type the word
pun geli geleman u :P..yer I can passed out kalau ditunjukkan pic
ular yang besar n clear..n sebab tu I ask baba to make this pic small
n tak berapa nampak binatang tu

Gambo(180)

nak tau kat mana terletaknya binatang ni??

haaaaa…this is baba’s officemate…abg ross effendy..n he’s the one
yang menggemparkan ofis memelihara binatang tersebut dalam bilik
dia kat ofis…and letak betul2 kat sebelah kanan meja dia tu…nampak
tak bekas bertutup tu?? huhuhu…

his secretary tiap kali nak masuk bilik dia…nak hantar air ke..nak
hantar file ke..meremang jer bulu roma..tak kiralah siapa yang nak
masuk his room akan usha binatang tu, in it’s place ke tak..buatnya
empty bekas tu..haaaaa cabutlah keluar opis..hahahaa!!

ok lagi lama I type this entry lagi tinggi bulu roma I stand up!
fullstop.

Advertisements

05112008902

senyuman manis-masam-pahit

05112008909

peace yo! ehh…peace ke tu??

salam friday 😉

wahhh…happy2 nampak semua harini…yer lah dah nak weekend kan
…plus awal bulan plak tu…hehehhee…pepaham laa ekk!

05112008901

so, sudah ada planning baik punya ke u all??

as for me, saturday nite ada family gath…nak tonton tayangan
perdana sempena family day haritu…hiksss…seronok dapat jumpa
balik reramai! kompem havoc!

and on sunday…mahu terjah shopping mall! hellooooo…carnival
megasales will start tomorrowww till 31st august…fuh fuhh fuhhh…
kan dah nak raya ni…eh puasa pun belum ekk…hiksss…takpe
early preparation…bulan Ramadhan nanti boleh tumpu buat ibadat
jer…aminnnn…cewahhhhh!


NOTE: sila jangan buat2 lupa ganti puasa yer…siapa yang berpantang
masa bulan puasa lepas…uiii sebulan u nak ganti…lalalaaaa


have a pleasure weekend 😉



*_senyum seindah suria_*

penangan Borders

1-Gambo(192)

salam thursday guys…

uiii manyaknya robottt…hero kecik menjerit…haha…dia peduli apa
gamaknya…janji dia jumpa benda yang dia super-excited nak
tengok

2-Gambo(198)

we’re still in Borders…saja dok melayan the kids reading plus we’re
not rushing to anywhere else…so lepaking here is a great idea

3-Gambo(203)

huargghhh!! gilo lah ehh kalau preggy mom tengok ni…mahu kembang
kecut perut…haha…ni lah kerja baba…dok cari buku yang ada ala2
collage timbul gini pastu sergah kat I…apa kes laa laki aku ni 😀

4-Gambo(204)

mama nya yang terlebih pok pek…hik hik…haaaa take another book
lah abang…this one tak interesting….no no nooo adikk…take that
one…this one not suit for u…blablablaaa…

5-Gambo(205)

till this sweet lady…shop assistant I guess…came towards us n
approach suruh buat puzzle bee ni haa…looks like interesting so I
follow jer lah

6-Gambo(206)

kononnya bagi abang buat…mama assist jer lah yer…take out satu2
anggota bee tu n match ikut number…gitu…

ok2 mama…I know…

7-Gambo(208)

8-Gambo(209)

like this lah abang…then combine camni…haaaa

yer mama…I know…mama do jer lah

uikkkk…?


10-Gambo(215)

taraaaa!! ok mama…done! iyo lah…tu ko yang buatkan…hehehhe
…abang adalah tolong buat sekali jugak tapi hero kecik??

9-Gambo(214)

taknakkk! hahaha…dia tengok bee tu lelama jadi besau dia plak naik
cuak…aisehhh tak rock lah adik ni

11-Gambo(216)

cehh…muka puashati dapat nyakat adiknya…siap buat bunyi lagi

12-Gambo(217)

sampai ke sudah ditutupnya mata…hehe…memula sebelum siap dia
suka sebab dia dok jerit kata yeahhh…nak buat……………

‘blalerfly’…kata hero kecik which means butterfly…sigh

hehe…funny kejap disitu…so the shop girl said abang can take the
bee home…for free…ouhh many thanks then, erkk…lupalah nak
tanya her name…but she’s so sweet…


have a wonderful day dearies!



*_new lesson_*

raga ayam yang comel

1-210620094571

salam new month guys 😉

time really flies…sekejap jer dah half a year 2009…dah ada tak wishlist
u guys yang dah tercapai…? work harder n pray hard as well…

ok I continue balik story pasal survey2 laptop that day…dah puas hati
baba dok collect semua brochure n flyers, baru dia ajak gi makan…
kijammm…huehuehuee 😛

2-210620094575

we had lunch at The Chicken Rice Shop…

hero kecik dari mula masuk sampai nak balik mengendeng2 minta
permission nak bring back raga ayam comel tu…hahahaa…sabau
jer lah ko ni dik

3-210620094573

alaa…bolehlah mamaaaaa…siap bagi wink2 lagi

4-210620094576

alololooo…sedih sangatlah tu…kat mana plak lah jual menatang tu

5-210620094577

6-210620094578

apa2 hal finish ur meal first yer…

7-Gambo(191)

then, we all melompat gi The Gardens…mahu gegar itu Borders…
hehe…bukan nak cari apepun tapi nak terjah my cousin yang jaga
starbucks dalam tu

9-Gambo(194)

taraaa…!! hehehe…this is my cousin kak mimi…ala2 brutal sket…
she’s asst. manager kat branch sini…pok pek pok pek a bit…takleh
lelama maa dia tengah kerja…plus the kids dok terpekik2 ajak gi
kat kids section dalam Borders tu…uiii korang ni

10-Gambo(195)

11-Gambo(196)

ok2 dah jom…aishhh nak try africa’s flavour baru pun tak sempat
…lain kali lah ekk sis…glad to meet u!

before that dah expose kat the kids pasal the IT thingy kan…so now
kita terjah ke ruangan membaca plak…challoooo 😉


enjoy ur day guys…



*_jalan2 cari macam2_*

1-210620094584

salam guys!

euwwww…menggigil satu badan tengok sony vaio ni…main reason
adalah kerana it’s pink!! huaaa…nangis tau tengok harga dia…
hik hik 😛

2-210620094585

see…aduhai manalah hatiku tak cair…very the menyentuh perasaan
…hello baba…ada rasa apa2 tak…hahahaa

3-210620094586

tgklah beg dia plak…adoiii gi skali

hehe…actually last weekend we went to midvalley…baba nak survey
for his new laptop sebelum ke low yat in 2-3 days lagi…
laptop dell lamanya sudah veteran…hik hik

tapi I dah jatuh chenta dgn sony vaio pink itu! lalallaa…takpe
berangan itu free

4-210620094588

then, dengan tak kuasa nak round sana sini ngekor baba…the kids
n I duduk jerk at centre shop ni haa…layan LCD super besar ni
lagi bagus…

5-210620094587

LCD 70’ ada berani?? baper puluh ribu ntah harganya…

6-210620094582

dropped by plak Mac shop…uiii desktop dia bapak mahal harganya
…n sungguh putih lagi suci jer the look

7-210620094583

MacBook pun usha dari jauh jer…haha…kalaulahhh uishh takpe
berangan itu free

8-210620094581

bagpack yg sungguh kalerful…

9-210620094589

cenonet jer mini laptop ni…tabik springlah pada yang boleh guna
gadget ni…kalau I memang juling mata…hehe…hello baba agak2
faham tak 😛

10-210620094592

nampak tak ATX tower yang super besar ni…haha…amboi suka
yang besaq2 jer nooo…hahahaha…

so dah boleh budget baper harga nak diinvest kat low yat sok…

11-210620094590

kalau bab2 survey gadget2 IT ni memang kitorang akan bawa the kids
along…bagi expose apa2 yg patut…kids umur 3-4 tahun mcm abg n
hero kecik sekarangkan sangat cepat pick up kalau kita ajar guna
gadget2 IT ni kan…

skrg ni abg rutinnya on pc…on modem…on speaker…click mozilla…
gi kat bookmarks under folder nama dia n browse website2 kartun n kids
activity untuk dia…n kalau jumpa apa2 yg dia suka dia save kat folder
dia…I ada create satu kat desktop…pastu kalau rasa nak color dia
printout lah…pastu dah letih dia shutdown n off sume…tapi ada limit
lah cannot more than baper hour…baba dok monitor kat log apa
yang dia buat bila on pc…gasak ko lah dapat bapa orang IT

he’s just 4 years old…kalau I dulu masa umur tu tengah gedik2 main
dengan anak patung lah, main masak2 lah, hahaha…itulah penangan
world’s evolution!


enjoy ur day guys…daa 😉



*_think one step forward_*

don’t play-play :P

1-1230

salam new week guys 😉

soalan wajib…how’s ur weekend?? hope u guys had a splendid one!
…and fresh up our mind for the new week…perhapsss

so limit ur play2 time haa…it’s working time maa…hiksss…

2-08052008410

kerja yer hero kecik jgn tak kerja…

091420081110

sharpen ur skill yer…practice makes perfect…gitu…

10102008279

last but not least…kerja2 jugak tapi jangan lupa yang tersayang
kay…balik kerja jangan lupa kissing2 sikit…hehehee…yang penting
hilangkan ketegangan n nikmati ketenangan…daaa 😉



*_start ur day with big heart_*

berhappy2 itu penting!

1039

salam weekend all!

aiii…gumbiranya dalam hati weekend menjelma kembali…ececehh!!
takde apa exciting planning pun…hehe…cuma bestnya dapat qada’
balik sesi bersantai2 n bersenang lenang hidup dengan family…

1042

so, kepada yang berduka lara marilah kita girangkan kembali hati
…setiap yang berlaku pasti ada hikmah…Dia lebih bijak mengatur
perjalanan hidup kita

kepada yang sedang berbunga2 hati n bergumbira sewenang2 nya
…wahh ada ke ayat camtu…hahahaa…ok2…selamat menikmati
kebahagiaan yang dikecapi…semoga berkekalan yer!

1050

last but not least…happy weekend guys!

jalan lek lok…drive carefully…makan berpada2…tidur jgn lebih2
…gelak jgn over2…hahahaa…yang penting kita happy!

daaaaa 😉



*_nikmati hidup_*