Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

1-010120063328

Salam and good day all 😉

before I shoot off story pasal the Hot-Air-Balloon yang dah agak basi 😛
…I would like to wish…happy exploring the new month of April!

I know I’d dragged almost a week pasal this story, but can’t help laa
guys…been quite bz lately, bangun pagi gi kerja the kids still
sleeping…balik kerja diorang dah tidur *sigh*

2-220320093257

ok back to the track, memang dah budget nak pergi petang as the
balloon fun fly will only start on that time, pagi pun ada but too
early laa plak 😀

so, bila sampai memang dah ramai gila manusia kat situ, we parked
jauh sikit as senang nak dapat tempat…then kena jalan sikitlah,
which I was looking forward lah kan…nak burnt calories kononnya 😛

3-220320093261

penat jalan, stop a while n pose!

4-220320093268

‘bakul’ hot-air-balloon…

5-220320093271

jenguk dalam pulak…gila kukuh ok pemegang yang ikat benda alah ni

6-220320093272

haa…! kalau takde benda ni tak ber-awangan laa the balloon, ni lah
tempat api bersembur nak naikkan balloon…tarik2 pemegang tu
bersemburlah api klua, huhu!

7-220320093278

dibawah sinaran mentari yg mencucuk2 kehangatan…perghh!

8-220320093287

the crowds yang setia menanti bilalah balloon ni nak bangun…

9-220320093290

10-220320093291

so do the 2 botak-boys…haha! perasan tak diorang dah botak, kerja
baba lah ni…

11-image0071

ok2…jom tengok the balloons dah bangun dari tidur…yokk!

12-220320093312

13-220320093315

14-220320093317

fly..flyyy! gayatnyaaaaa…! but really fun watching it live 😉

15-220320093322

posing itu wajib…

16-image027

mms to my family members…bg jeles siapa suruh taknak ikut 😀

17-image002

18-image028

byeee….!

19-image031

20-image043

21-image051

an elephant flying up the sky…

22-image032

more and moreee…

23-image009

balik ni kompem kulit cam montot kuali 😛

24-image034

just about to fly…orang dalam tu nampak so tiny!

25-image036

26-image039

awesome…! wonderful…! interesting…! exciting…!

27-image048

hehe…tengkuk dah sakit n the show pun was about to end, we all
chow dulu sebelum bersesak2 nak keluar nanti…

and that was the scenery on daytime…let’s take a look at the scenery
on nite time ( credit to nani )

28-hot-air-balloon2

nani went the nite before…and it was tremendously wonderful!

29-hot-air-balloon3

still crowded even the balloon wasn’t flying…

30-hot-air-balloon-1

superb!

ok, end of the story 😛

so, how…? kalau u guys diberi peluang berani tak naik balloon tu,
huhuhu…! then we can talk about the real fear-factor…peace 😉


*_unforgettable moment_*

Advertisements

Comments on: "the excitement on Hot-Air-Ballonn…;)" (12)

  1. mula2 tu ingat nak gi
    tapi disebbkan panas, terus tak jadi
    sbb si kecik i nie tak tahan panas
    nanti habis naik rashes satu badan….

    neway, kalo i dpt naik, mmg i nak naik sis, suka aaaa

    *rasp*
    memang panas terik sis…seb baik u tak pergi

    berani u nak naik ekk..tabiklah!

  2. hye there…bestnye tgk belon panas eh..
    salam kenal..baru je menyinggah ni..=)

    *oneyani*
    hye! mmg best tgk event ni..pegi tak..?
    anyway salam kenal n tq for dropping by…

  3. wah.. best nyer.. sampai ke malam. sungguh cantik..
    kat mana derang wat ni.. aku tak perasan if ko da mentioned kat atas….=)

    *izan*
    event ni kat putrajaya…aku mentioned kat entry sblm2 ni

  4. bestnya.. igt nak pegi gak.. tp mggu tu blk kg la pulak.. hermm…ada event best2 mcm ni inform lg ek? tq

    *pinky*
    ok dear! nnti i’ll inform klau ada lg ala2 gini…

  5. saya nak naikkkkkkkkkk!!suke sgtttttttt!!tp aritu busy la…btw, kena byr ke x kalau nak naik sis???

    *kojah*
    huhu…berani ko ekk, good2!
    kena byr few hundres tak silap…

  6. best.
    teringin nk naek.
    tp mahal kan.

    *miluvia*
    mmg best…akak takut nak naik…mahal dik nunn

  7. wahh…besh gilerr sis…N x pnh tgk dkat2..nk nek apetah lg kann…

    *princess_N*
    best tau! tp akak tak naiklah…gayat n mahal plak tu

  8. akakk!!
    ur gambars are soo pwetttyy laa..
    sukee tgk..
    clear smacammm!!
    hehehe..
    hmm jelesnyeee boleh keluar berpanas2..
    sini sejuk like ice lagik..
    patut da spring tp..
    haih no sign of spring pun!

    *gedikx*
    tq dear! akak guna hp camera jer 3.2MP jer pun 😀
    anyway bestnya dh nk spring, amik pics bebyk yer!

  9. lily,
    nih ada pertandingan hot ballon ke..
    atau sesapa nak naik kene byr ke
    atau tiada apa2 pertandingan
    just display hot ballon b4 ianya terbang?

    teringin la nk naik hot ballon tp cuma takut gayat je!

    *erin*
    event ni pertunjukan kat putrajaya…nak naik pun bleh tp kena
    few hundreds bugs…i pun gayatsss…!

  10. salam akak,
    wah bestnya,
    lagi best kalau wanie pergi kan,
    huk huk huk,
    tapi nak buat mcm mana kan,
    x der rezeki nak pegi,
    huk huk huk…

    bila nak jumpa nie?
    hik hik hik

    *cik wanie*
    mmg best wanie…ada rezeki nanti kita jumpa yer!
    teringin sgt nak jumpa wanie comel ni…

  11. bestnyer..ur hubby okey je kan gi tmpt ramai2 org ni..kalo my hubby rimas katanya..hehehe..budak2 sure excited abis nengokkan..mak budak pun excited..hahaha…tp kalo i diberi peluang naik..i naik kot tp dok tgh2..tepi2 gayat..hahaha..

    *Dee*
    aah my hubby yg over-excited ajak gi tgk…tabik springlah u berani naik..hehe

  12. alamak bestnya rugi tak pergi. padahal 20 minit je dari rumah…

    pssttt….laki kita tak minat mende2 ni.. kesiannnkan

    *Mommy Lily*
    dekatnya rumah…rugi tak pergi, tp kalau hubby tak minat nak wat camnekan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: