Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘raya’

sorg sana sorg sini…

ni kisah gi beraya kerumah yg kebaper utk bln raya ni pun aku
tak kira..hehe..yg aku nak citer pasal anak-anakku yg ‘dipisahkan’

baba tak ikut..kami 3 beranak plak kena gi naik keta mereka2 yg
sudi tumpangkan kami..ecehhh 😛

abg dok dgn aku n hero kecik dok dgn moksunya..terkesima kejap
hero kecik sbb jarang2 dipisahkan gini..ekekekee

dh tumpang keta org dok blkg jerlah yer..janggal plak rasa
jaga abg sorg jer dlm keta..selalu diorg berdua bercakaran
dlm keta n aku jadi tukang jerit ala2 cheerleaders..hahahaa
..eh aku suka tau cheerleaders masa kat skolah dulu..masuk
japlah pastu tobat..ekekekee..seksa banget deh pakaiannya 😛

back to the track..klau jln dkt2 oklah bg anak dok kat keta
asing2..tp klau jln jauh..sgtlah risau hati ini..lena kahh dia tido??
dh isap susu kahh?? kena silauan matahari kahh??

hehe..u tell me y I feel that way..lalalalaaa 😀


*_enjoy_*

ibu mertuaku

mak mertua kesayanganku..ecehhh..dtg all the way from perak
..pak mertua tak dpt ikut..byk kerja katanya..mak mertua dtg
pun ikut pakcik baba kebetulan jln beraya kat KL 😉

so..mak bawa adik ipar kembar aku tu n nenek baba..nenek aku
gaklah 😛

kecik molek jer nenek ni..asyiklah tersenyum dari mula dtg
smpi nak balik..hehe..sweet..umur pun pjg lagi..dh 90++ thn
..org tua2 ni byk petua awet muda kann..yerlah diorg mana main
calit2 mekap segala bagai..tu yg halus mulus secara natural
..baru bleh dipanggil pompuan melayu terakhir or pompuan
melayu sejati..wahh tetiba jer aku..

awal2 aku dh warning abg n hero kecik..jgn kaco aku sibuk
bersilat kat dapur..ahaiii 😛

cam biasa my lil’ sis laa tukang keep on eye kat diorg..tq yer

oklah ujung thn aku kasi bonus sket..pantang suh tolong jaga
sket..ko dulu kecik2 aku jaga takde pun minta duit kat mak!
wakakaa..tetiba jer aku ni gi skali 😛


*_enjoy_*

destinasi beraya : kg. kerinchi

ni citer kisah beraya on last Saturday..i went to raya2 kat umah
fela..one of my bestfren masa sekolah rendah kat mgskl brickfields
dulu..huhuhuu..i was in mgs 1 or mgs 2..lupa duhh!!

this time I kena jadi drebar..dad went outstation..baba kena keja
..so angkutlah my mom n lil’ sis..as well as the 2 heroes!
seb baiklah sgt tak jauh kinrara n kg. kerinchi ni kann..yg best
nya sbb lalu midvalley..konon bernapsu nak masuk..tp u know klau
bawa mak ni..sian plak nk kasi dia tour the complex kann..

batalkan hajat nak singgah..lagipun metrojaya punya sales for
deepavali start next week..halluuu baba..dgr tak??

sungguh superb lah cik kak ni memasak..mcm2 ado..tak terlarat
nak jamah..hehe..sume sedap yer cik fela 😉

tq again fela..sudi terima kami sbg tetamu..cewahhh 😛
dia ni dh kawen 5++ thn pun still berdua..honeymoon lagi gitu
..insyaAllah ada rezeki nnti bertambahlah ahli..yer dakk??

semoga hepi selalu yerr..oo yerr pic atas tu aku cilok dari hp N95
ko masa kita bluetooth gambar tu..ahakss 😛

haa..lg satu cik puan fela ni lah yg introduce mak andam kat I masa
nak kawen dulu..hik hikk..meh buh satu pic tgk 😛

pengantin tua 😛


*_enjoy_*

aksi2 ditgh bulan syawal

entry ni berkaitan dgn sesi beraya umah my maklong tu yerr..
just nak abadikan kenangan kami sekeluarga disini 😉

ikut sapelah abg n hero kecik tu suka berposing..hahahaa..tak
abis2 :P..pesal nmpk beza btul ketumbesaran abg n hero kecik?
padahal beza sethn jer..musykil2..susu n makanan sama jer..huehue

pejam celik pejam celik dh masuk stgh bln kita beraya..pic atas
tu kekonon terkejutlah kejap jer masa dh berlalu..tp yg sebenarnya
masa tu baru pas kena smash tgn dgn hero kecik..aku tgh baik
punya posing nak suh baba tangkap sekali cukup kira smpi 3 leh
dia bagi sebijik tgn dia suh aku tgk muka dia..adoiii

then snap lah pics dgn moksu diorg..shirah..kebetulan samalah
plak warna baju diorg..sape nak amik gambar dgn abg n hero
kecik mmg kena peluk erat gitu..klau tak rosak gambar…

ni aksi kesengalan baba amik pic guna self timer..kan dh dpt
half body jer..cehh..tp cantik gak angle camni..kuang kuanggg
..ape2 jerlah..kebosanan masa ni..bebudak sibuk main..my
parents sibuk sembang..so both of us?? buat bodoh jerlah..haha

my lil’ heroes..my lil’ sunshine..mama will alwizzz lep u!

Note: bleh tak klau skrg nak pk tema utk raya thn dpn??


*_enjoy_*

destinasi beraya : bangsar

balik keja semlm my parents ajak gi umah maklong (akak abah)
kat bangsar..berayalah ape lagi..dua jejaka kecik tu aku sarungkan
baju melayu raya diorg..baru pakai sekali jer masa pagi syawal
lepas 😀

yg berdiri pakai baju kuning tu lah my maklong..very the ‘garang’
tau..hik hikk..tapi bila buat lawak..hehe..tetiba mcm ada 2 watak
plak..

arwah paklong baru jer meninggal a few months ago..so raya kali
ni agak sedih gaklah for maklong’s family..

tgklah muka2 keletihan balik keja..tp semangat ziarah punya pasal
kami gagahi juga :P..kali ni I pakai baju raya yg ber’material’kan
kain sari..nnti I citerkan lg detail yer..

klau gi umah sedara..yg veteran2 layan bersembang..yg separa
muda sibuk bergambar..yg tak cukup umur layan gameslahh..
gitulah lumrah manusia..hik hikk..tetiba jer aku..

frankly, mmg abg n hero kecik tak penah dibelikan PS2 kahh..
PSP kahh..game boy biasa tu aderlah..adakah berbaloi utk umur
diorg?? laptop cinonet tu yg dpt masa besday haritu pun hampir2
tamat riwayat..ni kan plak nak invest utk brg yg mahal2 gitu
..baik aku shopping brg aku..wakakaka!

p/s: nntikan pics candid yg semenggah n tidak kat umah maklong
ni..gila beraya katakann


*_enjoy_*

qistina n naqib

entry ni berkaitan dgn family gath yg lps..i nak story mory pasal
my cousin yg cantik manis ni..kak norli..i sukaaa tgk rambut dia
..like I mentioned dia tgh preggy 5 months..klau tak badan dia
mak aihh..sgtlah comel loteh even dh beranak 2..

jejaka berbaju oren tu hubby kak norli..abg shahrul..

haa..ni lah puteri pertama kak norli..nur qaisarah qistina..
sgtlah petah bercakap..n sgtlah kecik molek orgnya..umur
dia lebih kurg abg..3++ yrs old..abg suka panggil dia cik tinaaa!

aiyokk..hero kecik ni rosakkan gambarlah..mana seluar dik
oii??

ni plak putera hati kak norli..mohd naqib..ada mcm Hindustan
look sket kan..hikss..ni pun sgtlah hyperactive n sgt petah
berckp n of cos lah badan lagi gagah perkasa from qistina..
dia ni pun sebaya hero kecik..2++ yrs old..

cuma anak kak norli yg bakal lahir ni jer aku takde anak yg
sebaya sbb aku tak pregnant..kahkahkahh..tp dia deliver on
next February..who knows aku pun ada rezki nx yr..amin!

kira anak2 aku n anak2 kak norli ni dua pupu lah kan sbb aku
sepupu dgn kak norli..hehe..semoga mereka2 sume membesar
dgn sihat n kuat n menjadi anak2 yg soleh n solehah..aminn


*_enjoy_*

family gath

lps bersakan kat besday cikah gebu..we rushed balik umah..my mom’s
sisters n anak2 mereka dh ada kat umah rupanya..sori guys tak dpt
sambut kedatangan u all..but at least I pecut blk okay..hehe 😛

pic atas tu..from left..ibu (adik bongsu mak)..then bonda terchenta..
then maklang the vogue (adik mak no.3)..then kak mimi (menantu
maklang)..then lily da’ green (akulahhh..haha)

next pic..tmpt aku direplace oleh kak norli yg shantek (anak maklang)
..she’s 5 months pregnant anak ke-3..tgk betul2 mcm anak dara jer
lagi..

mak ada 5 org beradik..adik lelaki mak..poksu dh blk ptg tu sbb ada
open house tmpt lain..n abg sulung mak..paklong..dh dtg on last
weekend..ohh klau paklong ada kitorg takleh laa nak huha huhaa
mcm syaitonnn..hahahaa!

kecoh betul..n aku rasa bersyukur dilahirkan dlm keluarga havoc
ini! makan..chit chat..makan..baring..makan..amik gambar..haha!

baju coklat tu my sis..tugas dia amik video utk ucapan hari raya
setiap org..so riuh rendah..ekekekee..byk aksi yg tak semenggah
..itulah kegilaan kami sume..

this sweet lady is..kak nor (anak sulung maklang) n her hubby
abg zam..anak dh 3 yerr..pun mcm anak dara..huhuhuu 😉
..klau ingat si ika yg slalu gak klua kat blog ni..kak nor tu lah
umi dia..she’s 14..mmg mcm ahkak n adik 😀

kak..video ucapan raya tu nak dkt 100MB..nnti kita burn kat
cd jerlah ekk..klau hantar kot email kang meletoppp plak pc
..kehkehkehh

haa ni lah..ika..anak sulung kak nor..mmg sgt teruja klau
bab2 pegang kamera ni..terikut badi aku kahh..hahahaa

abis jer buat rakaman video..sesi utk playback lah ape lagi!!
hahahaa..mmg mcm nk runtuh umah sakan punya gelakkan
mereka2 yg bg ucapan..aduhaiii..lotih makcik gelakk

anyway..tq sbb sudi meriahkan gathering kita yg tak cukup
korum thn ni..janji ada 😀

semoga hidup kami lebih diberkatiNya n dilimpahkan kebahagiaan
yg berpanjangan..aminn..


*_enjoy_*