Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘kerja’

pekerja setia on weekend

last sunday was a working day for baba..turn dia lah kena shift on
weekend..bangla pun tau cuti tau! ahaksssā€¦

the nite before dia blk keja kul 1am..but on the early morning sunday
dia kena masuk shift blk..aiyokkk redtone ni mmg tak kesian kat laki
I lah..huhuhu!

dgn tahap sleepy nya yg dewa dewi..he asked me to drove him off to
his ofis..luckily just 10mins from the house kan..klau tak mau aktif
gak angin malas ku pepagi gitu..

dh pandai hantar kenalah pandai fetch back kan..hehe..so angkut lah
bebudak sume..tp tercepat plak smpi..ingatkan jem gile ke sbb
weekend kan..rupanya jem sket jer lah tu pun dh abis slow bawa
60km/j..haha..ngamuk lah bebudak bawa lembab..eh save minyak pe
..tak gerak pun meter minyak keta tau! seb baik tak off air-cond
skali klau tak lg jimat..huehuee..ada yg terjun keta kang šŸ˜›

hero kecik ni memanjang baca fatihah..tiap2 kali lps nenek dia solat 2
cucu kecik ni yg mmg standby dok tepi sejadah akan ikut nenek dia
baca fatihah & surah 3-kul..

mlm plak sblm tido mmg aku latih dari kecik baca sesame fatihah &
3-kul & ayat kursi..memula dulu diorg tukang amin jer..tp
alhamdulillah skrg dh bleh tangkap sket2 :D..walaupun pelat budak
umur sethn lebih..tp bleh gak lah tangkap bait2 ayat tu..sejuk hati
dgr kanā€¦

bkn apa harta dah lah tak seberapa jadi apa lagi benda yg paling
bernilai nak ditinggalkan utk anak2 ?? ilmu di dada..bkn sekadar
ilmu duniawi tp ilmu akhirat pun kena seimbangā€¦berceramah lah plak
ā€¦hehe..just my 2 cents!


*_cheers_*