Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘hero kecik’

terbang yukk..!

image2026

adik jangan sedih2 tau..nanti abang suruh mama bawa kita jalan2 😉
senyumlah sikit…(abang is very good at sesi pujuk memujuk)

image004

okay…kita dah sampai airport ni…mana mama n baba ni…?!
(dahsyat, siap daydreaming dah sampai airport u!)

image005

it’s ok it’s alright…kita tengok pemandangan aircraft tu dulu yer!
mama n baba will come in short while (wahh…terlampau sudah
imaginasi on behalf of abang :P)

ekekeke…best2 😉
and actually I yang dok berangan nak fly-off to somewhere yang
can’t reach with jalan darat or air (huhuhuu…mengada2 ayam itukan
free)

anyway anyhow, tak kira kemana pun destinasi anda on this weekend
…just enjoy ur trip or moment to the fullest!

note: to my colleague Jamuna n Clinton enjoy ur honeymoon trip to Bali!

********************


ok…I nak share dengan u guys link untuk buat semakan nama
blacklist or not kat Imigresen…bolehlah terbang ke mana saja
tanpa gusar!


*_selamat berhujung minggu_*

oh! kereta lembu…

1-130420093576

salam 😉

u guys pernah naik tak kereta lembu…? last nite I mimpi naik kereta
lembu tau…ni semua gara2 replika kereta lembu yang my dad bawa
balik ni haa! ekekeke…

2-130420093574

he never rides on the bullock cart…dia lari lintang pukang kot kalau
nampak lembu yang jadi ‘pilot’…apepun kena bawa gak dia naik one
day…

3-130420093578

ada sepasang…one for him and for abang…and I siap bet dengan
my mom berapa lama boleh tahan kesempurnaan kereta lembu tu…

4-130420093573

but all night dia kena main sendirian…

5-130420093579

cos abang tidur since I balik kerja petang tu sampai ke subuh esoknya!
dahsyat exhausted abang ni…aktif tak ingat dunia…sekarang ni dia
selalu refused to take up my call during daytime…call later katanya…!

apepun kasi settle baju yang tinggi menggunung tu haa 😀


*_kereta lembu warna cekelat_*

mari tambah kalori

1-110420093505

hero kecik: jom jalan…yukk!

abang: turn adik pangku abang pulak…

me: dear, pakai seatbelt tau…kang momok tarik klua!

abang n hero kecik: nak dok depan…huahuahua!

2-110420093509

3-110420093510

jalan2 tak jauh pun…just gi Awan Besar…merembat satay!
as usual baba lah yang mengidam, tak bagus yer makan benda2
bakar-panggang gini selalu…

to izan, sorry yer…terkeluar pulak lagi entry pasal satay 😛

4-110420093511

just wait here yer, biar baba jer yang q-up…

5-110420093513

cantik pulak tengok baju pengantin ni haa…sweet n elegant 😉

6-110420093514

yer…takde kojo carik kojo…eh senangkan kalau kat rumah ada
machine tu…kilat sentiasa lantai

7-110420093512

8-110420093515

baba ni order 1000 cucuk ke…? sian the kids tunggu lama…kali ni
kasi diorang jer enterframe…mama dok belakang camera jer 😀

9-110420093518

yeehaa..!! mari kita tambah kalori…

10-110420093519

sister da’ boom!

11-110420093521

hadap jangan tak hadap! kehkehkeh…jangan telan dengan lidi2 tu
sekali sudah…peace!


*_appetizer_*

note from hero kecik…;)

230320093333

salam and good day all!

I start my week dengan expose muka hero kecik yer…hehe

230320093337

to aunties and uncles out there…! jangan tension2 jangan moody2!

230320093338

let’s begin the week with a big smile and precious heart 😉

happy working and have a wonderful week…!


****************


…congrates to erra fazira n hubby…erra selamat bersalin baby girl
seberat 4.04kg pukul 11.30am tadi secara NORMAL…huhu besarnya
baby dia…can go for normal lagi…hehe…kompem secantik ibunya!
and their lil princess dinamakan Engku Aleesya Engku Emran…


*_cheer up your day_*

end-up our weekdays with warm-hearted..huhu :P

image1344

jangan jalan jauh2 adik botak!

image1351

abang kata jangan! sini abang peluk…


salam jumaat all 😉

the 2 pics up there adalah pic lama from my collection…I just love
the pics sebab naluri brotherhood abang can be seen since kecik lagi
…harap2 kekal sampai bila2…amin

time ngam ok sangatlah mood dia dengan hero kecik…cuba time
bercakaran! dialah jaguh WWF…hehe…bak kata orang, normal laa
tu…

*************************

so, how’s ur days sepanjang minggu ni?? let’s wipe-out all the stress
n hard time…enjoy ur weekend with ur friends n family! to those yang
support the Earth-hour esok…selamat bergelap…hehe…peace!


*_yang penting kita tak kacau hidup orang…so we deserved to
enjoy our life to the fullest!_*

flowers and hug for mama..;)

1-040320093066

mama..! ada flowers for mama..!

haa..baba pun dah lama tak bagi mama flowers..abang nak bagi mama
flowers?? how sweet…;)

2-040320093062

see..ni flowers untuk mama ( sambil tersipu2 senyum )

hehe..seronok ke tak?? for sure lah I suka! even the drawing was
so-so jer..but it means a lot to me..each flower yang abang lukis siap
ada mata and mulut yang tgh smile

bila I asked him kenapa batang nya panjang amat..abang said senang
mama nak ikat and form a bouquet of flower! oo ok..makes sense
jugak kan :P..romantiknya abang ni..tq dear

3-040320093063

and suddenly ini hero kecik menangis melalak beriya2..

4-040320093065a

mengados betul..haha..baru nak feeling2 dengan abang..rupanya
dia pun nak tunjuk yang dia ada lukis ‘orang’..haha..i yang tak dgr
dia dok jerit2 panggil suruh I datang kat dia

5-040320093069

see..! nampak tak ‘org kecil’ yang dia lukis..hehehee..ok2 bila tanya
siapa..hero kecik jawab itulah dia..tengah mendepakan tangan nak
minta hug..! hahahaa..ok2 hero kecik pun pandai lukis..mama suka 😉

aduhai..macam2 akal the kids kalau nak kita punya attention kan..
and that was so sweet..


*_art time_*

precious moment ;)

abg-hero-kecik1

aloha guys!

anak sapelah dlm pic tu..hehe..that’s abg n hero kecik..masa tu abg
was 1++ year and hero kecik was around 3 months..mmg berani mati
betul I amik risiko bg abg pangku hero kecik gitu..hehe

tgk reaksi muka hero kecik mcm cuak jer..sbb abg masa kecik2 suka
yg teramat nak dukung hero kecik..that was so sweet of him..tapi
tak bleh laa kan..a big risk! so abadikanlah kenangan gaya gini jer 😉


*************************


so, i nak wish u guys have a great n wonderful weekend! eh..next
weekend gonna be extra 1 day kan..9th march is a public holiday
sempena maulud nabi..so..happy planning for ur beloved family..spend
ur precious time for ur loversss!


*_live ur life to the fullest_*