Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘groceries’

groceries @ tesco

stok dapur dh hampir lupus..ekekekee bleh ke buat ayat camtu..jadi
mari terjah ke tesco! selalu nya tesco n giant lah jadi tmpt terjahan
kami utk beli brg dapur..

tp slalu nya sblm gi survey dulu kat site diorg apa yg diorg tgh offer
..sbb diorg kan suka ada kempen2 for certain period but continuously
lah..i like! so depends lah sape yg tgh offer brg yg kita nak..so we
go for it! camtu lah hidup nak bajet skrg ni..dgn stok anak2 lg kan..

cik abg tolak jer trolley tu yer..i’ll pick up the things..wahhh!

gedebak gedebuk..tak smpi 15 minit memcm brg aku terambik..
ekekekee..takde ape pun brg dapur biasa jer..kitorg jarang mkn kat
luar for dinner on weekdays..tu yg kena beli stok biar cukup..

bila part beras jer mesti round dkt 10 kali nak tgk mana yg harga sgt
berpatutan..kannn..tp yg capture attention aku mamat2 bangla ni..
diorg beli beras ‘royal umbrella’ yg 10kg harga rm61.00 tu..astaga..
kitorg pun cekau yg rm40.00 jer..dulu beras 10kg mostly
rm20-rm30++..but nowww..hmmm

tgh syok belek brg tetiba ada org panggil nama baba..erksss..rupanya
junior skolah dia dulu..ekekekee..terkejut tau..mamat tu keja kat
tesco..taktau lah sbg apa siap pakai tie bagai..bkn main dia kenal
baba..dulu baba ketua asrama kat skolah dia..kekonon lah org kenal
kan..

tp baba tak ingatlah pulak..sian mamat tu..smpi ke mlm baba dok pk
sape mamat tu..hahahaa..takpe lah sok2 blk kg gi selongkar majalah
skolah lelama..tp wujud kah lg..awal thn 90-an tu..huhuhu

byr jgn tak byr..eh pakcik yg tukang byr ni amik gambar plak..
hahahaa..aku tlg bg tesco card jer ok..dh cpt2 org blkg sondol kang
..hahaha

smpi jer umah hero kecik minta dukung..siap pegang tudung saji
kecik tu..hai perli mama tak masak ekk..hehehee..notty ek!

ok lah izinkan saya nak singsing lengan baju..daa!


*_cheers_*