Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘gelagat’

breathe in their imagination…gitu :P

1-100420093490

salam and good day all 😉

hari ni kita mula dengan aksi abang yang merajuk dan taknak dipujuk
…bak kata hero kecik  ‘…nak kena smash dengan hanger…??!’

2-100420093473

entah apa yang direbutnya budak berdua ni…yang tak dapat merajuk,
yang dapat mengajuk orang yang merajuk, nak kena babab dedua ni…

3-100420093481

nak taknak I keluarkanlah stok coloring book yang baru…yang lama2
ada lagi tapi budakkan…kalau dapat yang baru semangat lain sikit…

4-100420093474

tak senang duduk jadinya…rambang mata semua nak color!

5-100420093485

6-100420093482

…mama, see…abang draw cat!

…napelah so small gitu?

…ini kitten lah yang dalam tummy mummy dia! mama takde baby
so abang takleh draw baby dalam tummy mama…

…ohh?! menusuk kalbu gitu 😀

8-100420093487

7-100420093479

…adik draw apa tu?

…ini ghost yang tengah diri kat gate depan rumah!

…wahlaaaaaaa! (sambil kaki tendang daun pintu rumah…bagi tutup)

moral of the story, mental anda harus sentiasa bersedia kalau nak
bermain dengan imagination your kids…peace!


*_stranded!_*

flowers and hug for mama..;)

1-040320093066

mama..! ada flowers for mama..!

haa..baba pun dah lama tak bagi mama flowers..abang nak bagi mama
flowers?? how sweet…;)

2-040320093062

see..ni flowers untuk mama ( sambil tersipu2 senyum )

hehe..seronok ke tak?? for sure lah I suka! even the drawing was
so-so jer..but it means a lot to me..each flower yang abang lukis siap
ada mata and mulut yang tgh smile

bila I asked him kenapa batang nya panjang amat..abang said senang
mama nak ikat and form a bouquet of flower! oo ok..makes sense
jugak kan :P..romantiknya abang ni..tq dear

3-040320093063

and suddenly ini hero kecik menangis melalak beriya2..

4-040320093065a

mengados betul..haha..baru nak feeling2 dengan abang..rupanya
dia pun nak tunjuk yang dia ada lukis ‘orang’..haha..i yang tak dgr
dia dok jerit2 panggil suruh I datang kat dia

5-040320093069

see..! nampak tak ‘org kecil’ yang dia lukis..hehehee..ok2 bila tanya
siapa..hero kecik jawab itulah dia..tengah mendepakan tangan nak
minta hug..! hahahaa..ok2 hero kecik pun pandai lukis..mama suka 😉

aduhai..macam2 akal the kids kalau nak kita punya attention kan..
and that was so sweet..


*_art time_*

morning cupcakes!

1-040220092649

morning! haha..sori ekk..masa I posted this entry waktu ptg..tp ucapan
morning tu related dgn the first pic.

lps I dah sesiap nak gi kerja..i turun bawah n nmpk the kids tgh sedap
mamam choc cupcakes! yummyyy..mama nak jugak..muahaha 😛

2-040220092650

cupcakes ni my sis yg stay kat seremban tu yg bawa..she’s back at home
semlm..so bawa ole2 gitu..penghuni umah ni mmg hantu kek coklat..end!

3-040220092652

ini hero kecik ada hati mau suap mama nya yg dh siap2 nak gedik2
gi opis..kehkehkeh..oh tidaklah nak korbankan kekotoran yg akan
dialami..next time yer dear 😉

4-040220092653

and abg..i blm ckp apa2 dia dah sound..ok2 pasnih abg mandi n brush
teeth..hehe..pandai pun..then I grabbed 4 kek-cawan-yg-yummy itu
..bawa bekal gi opis maa..pekena plak dgn hot-choc..wuiii segunung
lah kalori..takpe2..coklat itukan tajamkan otak..dan yg penting
menghindarkan sakit jantung!


*_besides shopping..choc cakes is the best therapy!_*

PA mama kat sume ‘division’

1-290120092583

entry ni adalah salah satu adegan masa I jadi fulltime housewife
sementara during cuti panjang CNY haritu 😀

every morning lps mandikan anak n bg bfast..i hadap pc..online maa..
sblm berperang kat dapur..so abg n hero kecik pun I angkut dok dlm
bilik..angkut together satu beg mainan diorg n lambak atas katil..

2-290120092584

tapi hero kecik tak puashati I tak join sama golek2 atas katil main
dgn toys diorg sekali..bila dia panggil I dtg kat dia suh tgk apa dia
lukis..dia lari gi kat pc n siap kosongkan meja sblh tu..seb baik
dah siap simpan laptop..tinggal cooler tu jer..klau tak ada yg kedebum
..ditolak dek hero kecik bertuah ni..

between desktop n laptop I prefer guna desktop..klau dah terdesak
yg hamat baru guna laptop..bkn pe tak puas dehh..melainkan Apple
iMac jatuh atas riba i..kompem tak pegang desktop dah..haha

3-290120092585

then I know nape dia emptykan the table..dia nak duk atas tu rupanya
..sabar jerlah..so bila I round2 blog org punyalah byk soklan I kena
jawab..sbb dia pun go thru skali..adehh

4-290120092587

pastu abg join the group..haha..sblm meja tu runtuh better I off-hand
kat pc dulu..and ajak diorg berperang kat dapur plak..memandangkan
I takde ‘lagi’ anak pompuan..so kena train 2 hero ni kat dapur..

good..jadi PA mama kat pc pun bleh..kat dapur pun bleh..kat laman
sidai baju pun bleh..kat hall lipatkan baju pun bleh..haaaa biar
smpi besar yer..kot nak ngelat kang bleh tunjuk bukti yg ada kat blog
ni..wahh gitulah power ada blog ni..hehe..


*_adapt good things_*

ragam melawat baby baru

1-310120092614

ok..i sambung lagi entry pasal masa I gi visit my cousin n her newborn
baby that day..my aunty adalah buat makan2 sket and baca doa slmt
..walaupun bukit jalil ke bangsar hanya sedepa..hahahaa..tp kami
adalah tetamu terakhir yg sampai..then mcm biasa baik punya perli
kami kena..tapi kami suka..pecah perut gelak!

2-310120092611

3-310120092604

abg n hero kecik kejap jer dok kat I minta makanan..then ilang cari
port tmpt main..i’ve to get used dgn situation camni..they’re no longer
small kids yg I kena kepit sepjg masa..so dlm membebaskan mereka
I still have to alert dimana mereka berada..

4-310120092605

lama tak citer pasal ika kat sini..ok ketinggian dia semakin bertambah
menyebabkan I lebih selesa berckp dgn dia sambil duduk..hahaha..
anyway gudluck for ur PMR this year..

manalah ko dpt patung ala2 mr. bean punya tu..

5-310120092620

next..kita tukar jadi b/w plak ekk..i’m with my beloved cousin jugak
..kak mimi..dia adalah seorg pompuan yer..tp agak brutal sket…hehe
..saja berkongsi duka dgn dia yg baru kehilangan keta n berjaya jmpa
blk tp mcm keta yg dah kena ‘noda’..kurg ajar punya penyangak!

6-image001

shirah cilok my pink scarf..hahahaa..cilok kearah kebaikan takpe..
wah dh macam robinhood plak…

7-image003a

next..beside me tu my mom lah..sblh dia lagi tu my cousin punya wife
..kak mimi juga namanya..dh 5 thn kawen tp blm ada anak..dah ada
sebenarnya tp keguguran 2 kali and sorg lg meninggal sbb lahir
tak cukup bln..sungguh hebat dugaan Allah..semoga rezeki dia akan
tiba juga satu hari nanti..insyaAllah..anak2 yg dah pergi dulu tu
akan menunggu mereka disyurga..aminnn

8-310120092608

9-310120092632

10-310120092633

11-310120092630

dah penat bergossip I baru perasan my kids n baba ilang..skali I masuk
bilik jahit my aunty tgk diorg tgh layan baik punya PS2..sabar jerlah!

12-310120092637

abg yg tetiba lari kat i..windu gamaknya..wahh..hehe..bkn pe I asyik
tanya dia..nak baby baru tak?? dia jawab dgn penuh excited..nak2!
tp lain plak kes hero kecik..geleng2 ckp taknak smpi nangis2!
hahahaa..

13-310120092607

to naqib..jgn notty2 kaco baby yer..tlg ibu selalu tau..good boy!

14-310120092622

to qistina..slmt menjadi akak yg baik to 2 hero yg gagah yer..good girl!


*_sinari hidup dengan cahaya keriangan_*

penyinggahan di bengkel

holaaa! I’m back at work :P..so officially I dah resign jadi temporary
housewife..and back jadi ‘tea-lady’ kat ofis..ahaks..apepun I really
had a wonderful experience even suara dah jadi mcm ella sbb asyik
terpekik2 marahkan abg n hero kecik..wahh gitu! smpi abg tanya..
mama taknak gi work?? abg nak gi worklah..haha..itu kes perli sbb
I lama sgt dok umah…

1-240120092554

ok back to the track..sabtu haritu my dad ajak gi klang..nak dijadikan
citer masa nak start engine keta pagi tu..tgk ada minyak leaking..
aisehh problem lagilah ni..actually our car baru jer klua dari ICU
bengkel after 3-4 days admitted..gearbox rosak dehh..

so berumahtangga laa kejap kat bengkel..dah laa keta byk..en. kereta
kena q up jap kat luar ditemani en. forklift..comel plak tgk dari dekat
forklift ni ekk

2-240120092549

kepanasannya tahap suhu sg. canyon di US yerrr..huhu..takpe2 sabar..
yg penting kaloriku terbakar 😛

3-240120092551

tadi dah kata en. forklift ni comelkan..hehe..wajiblah minta abg n hero
kecik yg tgh jakun tu berposing..hik hikk

4-240120092552

5-240120092553

seb baik anak2 lelakiku ini sgt sukakan situasi bengkel..lagi2 si abg
..gatal2 tgn dia tgk screwdriver n spana yg tersergam indah dlm bengkel
tu..haha..


*_kuatkan semangat..jgn mengeluh :P_*

chipmunks n sate

1-2501200925691

the 2 heroes berkepit watching ‘alvin n the chipmunks’…at first I
membebel gak tah ape2 punya citer..skali tgk mcm comel giler jer
citer ni! u guys tgk tak citer ni kat star movie last weekend??

2-2501200925731

cute gile chipmunks ni..

3-2501200925721

4-250120092571

tu reaction tuan umah bila terkejut chipmunks tu bleh berckp..kena
halau lah plak..yg tak tahan diorg nyanyi lagu sedih terus mamat tu
tangkap lentok n kesian..

5-250120092574

and diorg diberi tmpt berteduh..ecehh..klau laa jmpa bebetul kat alam
nyata ni mau pengsan 48 kali!

6-250120092581

siap pakai baju lagi..kehkehkehh..

7-250120092575

8-250120092576

sambil nonton kita makan sate yukk! wahh..sate lagi..berkilo2 lah
kalori acik ni haa..haha..rezeki jgn ditolak..

9-250120092578

jemput makan yer! hero kecik klau dpt sate..chipmunks yg cute tu
dibelakangkan..hehe..


*_precious moment_*