Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Posts tagged ‘family’

ai.oo.ai mall

1-031220081668

paham tak tajuk entry tu..ioi mall daa 😛

storynya last nite shirah gedik2 ajak gi popular bookstore kat ioi mall
ni haa..nak cari buku rujukan utk folio dia katanya..wahh ter’extra’
rajinlah plak cuti2 skolah ko ni shirah (niat nak bodek my dad bawa
dia gi bercuti..haha)

2-image002a

3-image003a

4-image004a

5-031220081671

angkutlah askar2 sume menonong gi..tujuan nak beli buku cinonet tu
jer..mmg saja jer ko kan..seb baik dpt kakak ‘ringan kaki’ (bkn ringan
terajang org tp ringan tuk berjalan)..btw diorg nak besarkan ioi mall
ni lagi ekk..nmpk dh bersambung gila gah..yg ada ni pun tak baper nak
happening..muahahaha..just wait and see!

6-0312200816721

7-image006a

8-031220081673

9-image007a

pastu terloncat2 turun bawah gi kat merry round2 tu..haha..sesuka jer..
abg n hero kecik nak tunggang kuda ‘mati’ tu..kanak2 kena rm2 sorg..
tp dewasa yg temankan free..haha..dgn tak malu I n shirah joinlah 😀

tp menda ni pusing2 byk sgt round..fenin paler ngalahkan org pregnant
..takyahlah aihh naik lagi!

10-031220081674

11-031220081675

12-031220081677

kat centre court tu siap ada bapak pokok krismas..haha..bolehlah
deco tu dari takde..tp kalah abis dgn MV punya deco..nnti I showing2
yerrr…

*_berbaktilah kepada adik-beradik_*

dinner at ‘sup matsirat’

1-281120081513

last nite pas beli brg dapur kat giant niat dihati nak gi makan kat ‘mee jawa’ jln klang lama tu..sekali tutup daa..operation dia till 9pm jer..tah ape2 😛

dlm frust2 tu kitorg tourlah satu bandar kinrara (haha..tipu) n nmpk plak ‘sup matsirat’..teringat padang matsirat kat langkawi 😀

2-281120081497

3-281120081500

4-281120081501

5-281120081504

muka2 kelaparan..haha..mcm takleh blk umah makan..baba laa ni..nak jugak cari sup..ngalahkan org ngidam..tinggal laa my dad sesorg dinner kat umah..td ajak gi takmo ikut..

6-281120081505

kitorg tak masuk dlm pun..just dok kat area luar tu jer..sbb nmpk mcm sesak nafas jer nak mkn kat dlm..dgn deco dia dgn lampu yg ala2 strike kat anak mata tu..hehe..tp oklah cantik n romantic utk
pasangan kekasih..

7-281120081506

8-281120081507

the kids I just bg french fries..diorg lebih nak memain dari makan…so ni makanan paling suitable for them..

9-281120081509

nasi kosong n sup campur..for baba

10-281120081510

mee kungfu..for me

11-281120081511

mee bandung..for mom n shirah
…and sirap bandung utk setiap org…blurppp! alhamdulillah…

12-281120081512

done with dinner…masa utk pulang! sesak nafas tak korg tgk deco dia..huhu..seb baik makanan dia bleh tahan..


*_dinnerlah dgn family selalu_*

disney’s photo frame (cont.)

1-291120081574

ingat tak kupon yg kitorg purchase masa nak masuk Disney street ni..
taktaulah nak beli apa..rupanya diorg ada tawarkan servis amik
pic dgn patung2 tu n printout 5R siap dgn photo frame Disney lagi!
tp harganya mcm tak masuk akal..2 kupon rm10 = rm20..huhu

2-291120081582

then kena tunggu 20mins nak dptkan pic tu..silalah q up yer 😉

3-291120081584

baba sorg jer beratur..the kids n I jadi patung tambahan kat booth tu
..haha..abg n hero kecik berlari2 nak gi kat patung2 lain..aiyooo very
the susah nak kawal korg without baba..so dok dediam dulu 😛

4-291120081589

pastu tetiba teringat ada lg 2 kupon rm5..gasaklah beli popcorn..hehe..
kat sini mmg harga tak masuk akal..popcorn cinonet tu pun rm5 satu..
haha..gilo!

5-291120081585

6-291120081587

yeahh..dh dpt pic! hehe..tak perasan plak hero kecik nangis kat tepi
tu..dia berebut nak pegang photo frame tu..situasi kat situ mmg sgt
bingit n hingar bingar..ko kena jerit kekuat nak ckp dgn org lain..

7-301120081595

8-301120081596

cute kan 😛

9-untitleda

taraaa..hehe..ni lah pic yg kitorg amik tu..diorg buh palang kat sepanjang
depan patung2 tu sume..so klau nak guna servis diorg amik pic they will
allow u to stand betul2 kat stage patung tu..means diorg bukaklah palang
tu..kena q yer..sbb sume nak amik pic kat stage kartun2 tu..

this event diorg buka till 8th dec. ni..from 11am – 12midnight..so klau nak
rasa syurga sinaran lampu dtglah mlm..oklah time to balik 😉

to be continue…


*_enjoy_*

on the way to ‘Disney Street’ (cont.)

1-291120081556

jom smbg jalan2 kat street ni..byk sgt kedai2 yg jual brg2 mcm2 lah..
haha..tetapi mostly brg cenderahati..perhiasan rumah..pakaian..
ala2 pasar mlm tp cantik sketlah n very the grand..huhu!

2-image074

pose kat stage..tp masa kitorg smpi takde nyanyi2 plak..dia ada list out
schedule tp dtg main terjahkan..tak kena timinglah nk tgk konsert 😛

3-291120081554

then we stopped by kat satu english style restaurant..very the ‘suci’
warna dia..hik hikk..siap ada mini car kat entrance kedai tu…

4-image078

5-291120081555

sume white-based..sejuk mata memandang..tak mkn pun kat situ..mana
lah Disney street tak jmpa2 lg ni..jln lagi ke depannn

6-image075

opsss..haha tetiba nmpk payung comel tu dlm mini car..grabbed laa kejap
siap pose camtu..org lalu lalang tersengih2..haha..korg segan takyah amik
camtu..:P

6-291120081559

yehaa dh nmpk org reramai kat situ..dh smpi laa ni kat Disney street
..cari entrance laa moh!

7-291120081579

see..shantek kann..very the mengerlips gitu..mlm tu mmg berpinar2
mata kitorg dgn cahaya lampu yg meriah tu..abg n hero kecik dari
tadi dok speechless..haha..feeling Disneyland laa konon 😛

8-291120081562

masuk kena ada kupon..adult rm10 n kids rm5..tp kupon tu leh pakai
klau nak beli apa2 kat Disney street tu..

9-291120081564

kupon dh dpt..jomlah masuk!

to be continue…


*_enjoy_*

nite spot at Disney Festive Fun-tasy

1-291120081540

good day all 😉
ok harini I nak update pasal our nite spot on last saturday…
Disney Festive Fun-tasy!

2-291120081543

location dia kat area Ara Damansara..tp sbb super duper punya excited
bleh terbabas smpi ke Lembah Subang..lg sket nak smpi Subang Airport
..haha..klua umah kul 9pm++..smpi kul 10.30pm..mcm nak blk Melaka
..ekekekee..itu namanya sesat!

pic atas tu baba tgh tanya kat sorg mamat tu the exact location..sbb we
did found the banner tapiii cuma tulis nama cina punya street..huk aloss
..bravo baba at last smpi gak! and lega gak sbb the event ended at
12 midnight..luckily!

3-291120081544

4-291120081545

5-291120081560

dari jauh dh nmpk lampu lip lap yg bersinar2 panggil org dtg 😛

rupanya kat sblh tmpt maintenance LRT tu jer..astaga..padan muka dh
nmpk ads kat paper haritu takmo potong..hik hikk :P..lgpun tmpt ni baru
maa..masa zaman bercinta dulu..baba keja kat area tropicana
golf tu n I kat mont kiara..mmg laluan kitorg laa sgt..hehe..nak blame
sape??

6-291120081547

sblm masuk wajib pose dulu ;)..semangat tau kitorg pakai baju mickey 😛

7-291120081549

baru leh start jalan…yokk!

8-291120081550

9-291120081553

dh masuk tgh sket baru nmpk all the banners n decorations pasal
event ni..tp tak jmpa2 lg Disney Street tu..sabarrr!

10-291120081552

pose lagi sblm continue the tour..hik hikk..:D

to be continue…


*_enjoy_*

my lil’ sunshine

1-111120081112

harini I balik keja..abg n hero kecik tak sambut..thot diorg sleeping
ke..rupanya diorg kat atas tgh bergumpal…sabar jerlahhh…

inilah akibatnya layan ‘little einteins’..meroketkan diri jer kerjanya
..apepun I rasa byk good influence gak kartun tu..train the kids to
think wisely 😉

2-111120081113

baba blk keja..ngadap pc dulu..ok takpe dia tgh buat duit..just let him
..sok2 I gak yg tlg belanjakan..hikss 😛

sila abaikan kesepahan tragic tu yer..pepaham jerlah klau anak2
main kat bilik tanpa pengawasan org dewasa..ecehhh!

3-111120081115

kata isteri n ibu mithali kan..kenalah wat keja umah..i berjaya lipat
2 bakul baju sambil layan the two heroes! I tak minta diorg tlg pun..
cos I know lain yg jadi kang..

4-111120081117

hahahaa..abg really make my day laa..dia wat muka funny camtu..bila
I suh dia wat I gelak! cos I’m so bored + sleepy..nak tgk tv malas..nk
online malas..bergumpal dgn anak jerlah..baba tumpang jeling jer from
meja pc..elehhh nak joinlah tu..haha..don’t waste ur time baba..just
concentrate on ur making-money-byk2-utk-family..aminn

5-111120081116

6-111120081118

ok guys..i end up this entry dgn pics from abg n hero kecik…
enjoy ur weekends!!…jgn notty2 ok..klau smpt I terjah blog u all
ujung2 minggu nnti ekk..i cuba smptkan diri..hiksss 😛


*_enjoy_*

my precious time

1-121120081135

muka senyum terpaksa sbb jam dh kul 5pm and bos baru handover
proposal utk wat checklist..huhu..sungguh letih laa otak..

2-121120081131

saat menerkam pintu bilik..yeahh! bleh balik sbb bos baru inform
the thing can be submitted within 2 days ;)..tq for ur kindness..

3-121120081137

4-121120081138

ok2..ni masa I dh smpi umah..mmg sgt kepenatan..berlonggok anak
beranak atas katil..abg n hero kecik taknak landing kat katil diorg
so I mengalah landing kat ujung katil..katil tu queen size jer 😀

baba wat pose camtu sbb nak suh hero kecik urut dia..tp lain plak
jadinya..dia leh baca magazine kat blkg baba..sabar jerlah..

5-121120081139

lenguh laa empunya badan kena duduk dek anaknya..so servis
bertukar tmpt laa..btw hero kecik baca majalah intrend yg I baru
beli..yer..dia suka tgk wajah pompuan cantik2 dlm tu..hahahaa..
tp yg bestnya sambil tunjuk pic pompuan cantik dlm mag. tu dia
jerit..ni mama..ni mama!!! hahaahahaa..ok I know I perasan..tp
kids don’t lie kan..lalalalaa..

6-121120081141

7-121120081154

cak! hik hikk..malu I tau :P..see baju kerja pun tak salin lagi..huhu
..bedsheet pun tarak pasang lg..selalunya the kids dh tido baru i
pasang..klau tak cam kapal karam..i landing betul2 ujung katil..klau
diorg tersepak mmg slmt kedebomm lah..

teringat zaman anak dara blk keja leh terus boommm..dh kawen ni..
blk kena layan anak layan laki..huhu..tu pun dpt landing kejap jer..
nak dkt maghrib dh kena bgn berperanggg!


*_enjoy_*