Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

Archive for the ‘Info Terkini’ Category

Event Gempaq!!!!

Event Community youthsay yang menggemparkan….. dapatkan Pass Masuk PERCUMA…. mari2 daftar  kat sini… ada masa lagi ni

klik jer maner2 event yang berkenan… dan daftar untuk dapatkan Pass Masuk PERCUMA….. jom serbu ramai2 ke youthsays even ni…

YOUTH'09 - Malaysia's Largest Youth Lifestyle Festival

The National Youth Entrepreneur Convention 2009

1 vs 1 Caged Futsal

3 vs 3 Basketball Challenge

Animax Cosplay Competition

Battle of the Bands 2

Career Attack

Extreme Street Dance Challenge 2

Modern Fitness

Youth Designer Festival

YOUTH'09 Expression Photography Challenge

YOUTH'09 Foosball Challenge

Euro 2008 keputusan rasmi…..

Akhirnyaaaaa….

New Update…Rillys Share

Share Sesame……

Untuk semua yang melawat blog nie….sekiranya nak share gambar2 ke, file2 kee….gunakan saiz2 yang kecik je erk…so please reffer kat sidebar ada box yang tertulis Rillys Share tu…so leh aa letak pic ke…document kee kat situ untuk memudahkan share file antara kiter….ialah selain dari sms dengan email…untuk memudah dan mempercepatkan..pengurusan…ekekekeke…enjoy….

Ni Folder Rillys Share tu…

Sedikit info cara nak gunakannya……

Klik pada anak panah tu pastu pilih laa maner2 options…yang pastinya kalau nak hantar aper2 pic ke dokumen ke, gunakan folder upload….

………dan kalau nak download aper2 pic ke file kee dari box ni…klik pada file yang tertera tu…dan klik laa download….so mudah dan senang…tapi maybe kena register kot nak guna menda nie…alaa free jek…just untuk memudahkan pengurusan….

terima kasih pada:

box.net

lalalaaa..i’ve been tagged!

Okay..i got extra ‘work’ today
I’ve been tagged by 2 persons
isteri solehah
atie comel
..huehuehue..

memandangkan skrg ni tgh giler kira budget &
tensen tahap taufan nargis sbb petrol naik..
so I better stop that tense n head up for the
tagging task..hiksss

1st of all..the tag ada a few conditions:

a) Each blogger must post these rules first.
b) Each blogger starts with eight random facts/habits about

themselves.
c) Bloggers that are tagged need to write on their own blog

about their eight things and post these rules. At the end of
your blog, you need to choose eight people to get tagged and
list their names.
d) Don’t forget to leave them a comment telling them they’ve

been tagged, and to read your blog.

So, here it goes..8 facts/habits about me and only me LiLy!

# Love babyyyy / kidsssss
suka sgt baby especially yg tembam2
n notty2..hiksss..suka tgk gelagat diorg n now I’m
a momma to 2 kids..so diorg mmg selalu sgt kena cubit2,
gigit2, cium2 dgn mama nya..peace *_*

# Jln2 cuti mesia
jom gi vacation! Yess..i adore those words pretty much!
tp bercuti2an dgn budget yg mencukupi jer lah..janji
dpt spend sweet moment with my beloved family..

# Turun naik tangga kat umah
taktaulah tabiat aper nih..tp mmg start bgn pg suka
sgt jap turun naik tangga..jap naik bilik jap turun gi
hall ke dapur ke..even my kids pun takdelah
addicted camtu..one kind of exercise kot..tu sbb
dulu senang je nk deliver baby..otot2 kaki kuat n sihat!!

# play online games
i can’t miss this one laa..klau tak rasa tak lengkap je hariku
..huhuhu..i prefer games from Reflexive or Grandmatrix..
kan ada crack so dload je for free trial version n crack
crock crick laa..dh dpt full version!

# conteng2 kertas
despite my kids..i oso suka tau! I like to conteng2 kertas
especially when dgr org berceloteh or dgr org berceramah
or tgh talk2 dgn geng..then bleh framekan the kertas
contengan..huahuahuaaa..

# diary book since std 3
yes..i own a diary book since std 3..very the flowery2
cutey2 kind of book..hehe..very childish laa that time..
starting from form 1 then it starts to become more
matured laa..so till now I still have diary..a reality
diary book..not in blog only..it’s one of my dearest
fren eva..

# numbersss
haa! Mmg suka sgt dgn numbers..suka nak play
around with numbers..i can remember many fon
nos..otak ni mmg dh dimatematikkan..even skrg
keja skolah maths my lil’ sis..i did! Hehe..no lah..
she did n I did at the same time then compare lah
..if diff then start the argue part..i love that part!

# watch cartoooooonn with my kids
this is the best thing on weekends lahh..barney,
pocoyo,mickey,pooh,dora,etc..my kids will
happily sing me the theme song..i’m enjoying
the moment..indeed! they even tell me wut’s gonna
happen on the next scene..wallaahhh..

Ok! Done with my tagging part 😉

So here it goes the 8 ppl I wanna tag…

1-Angrianiworld
2-Zana
3-Umimia
4-Izza
5-Reen
6-Honey baby
7-Tijah
8-Mar


hepi tagging!

*_cheers_*

minyakkk lagi….

Peh ari nie kalau gi keluar sesak betul…pasalnya harga minyak dah naik…pehhh..parahh…tapi aper kan daya terima sajalah kenyataan….Rata -rata semua isi minyak penuh ari nie…pasal esok dah kena bayar lebih….kekeke…tapi laa kan, bukan ke esok minyak dah habis kat tangki keta ke motor keee…kena gak bayar…ish biarlah memasing punyerr cara…aper nak kecoh…jadi memasing lepas nie kenalah lebih berjimat cermat….yang berkahwin pulak…isteri ingatkan le laki tu jangan nak melaram entah aper2…yang lakinya lak ingatkan isteri tu lak…..cam biasalahhhh…isteri…shopinggg pehhh tak ingat…kekeke..sorry erk isteri – isteri orang…kekeke…Petrol naik ke RM 2.70sen seliter dan Diesel naik ke RM 2.58 sen seliter.

Sumber Berita Harian Online

Euro2008 hangat…

Rasai demam bola sepak Euro2008:

euro2008

http://www.euro2008.uefa.com/

Panduan Buat Blog guna blog percuma..

Rata rata segelintir rakan -rakan yang membaca di blog ni ataupun di blog – blog yang lain berminat nak buat blog sendiri. Tapi masih kurang faham macam mana nak buat blog. jadi kalau teringin ke…teruja kee..aper lagi yang ter..ter..ter tu….kat sini saya linkkan ke laman yang boleh membantu rakan -rakan yang memerlukannya. Diharap dapat manfaat daripadanya.

Untuk yang ingin gunakan WordPress.com: Panduan KLIK SINI

Untuk yang ingin gunakan Blogspot atau dikenali dengan Blogger.com: Panduan KLIK SINI

Selamat Mencuba dan Semoga Berjaya.