Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

anak bongsu…

1-170420093612

salam 😉

sepenat mana pun kita lepas balik kerja harus sentiasa maintain
ceria especially bila disuruh berposing (disuruh katanya…!)

yer…that was me yesterday dengan vangganya pose kat entrance
giant kinrara…baba and I kena ‘forced’ dengan my dad suruh
pick up shirah at school and send her here…sabaw jer lah

itu yang kena angkut dengan segala mak nenek lappy…tak sempat
nak hantar balik rumah dehh…

2-170420093613a

hp minah ni dah nazak networknya…tak bisa dibaiki…so sebagai anak
bongsu manja yang mengada2 (ayat jeles) dia bakal dapatlah hp baru…

3-170420093615

sebagai ahkak yang mithali, tolonglah pilih mana yang patutkan…my
dad dah pening jap dia nak ni jap dia nak tu…smash dengan hanger
kang (bak kata hero kecik)

4-170420093618

then, baba pulak masuk port…abang ipar yang mithali…kuang kuang kuang!

5-170420093616

malas nak layan…hahahaa…ayat menjeles lagi 😀

dulu time sekolah takde pun dapat hp gini…gigih cari public phone
masa dok hostel…semata-mata nak tanya khabar FAMILY 😛
masa kat mmu jer baru merasa pakai hp…awal tahun 2000…gila
jakun ok…hahaah

masa zaman abang n hero kecik secondary school esok apa plak
trend diorang dapat…adapt jer lah

6-170420093621

last2 shirah tertawan dengan sony ericsson yang W series tu…tak
kuasa nak ingat nombor siri…hahahaa…lebih kepada walkman punya
features lah…n malas jugak nak capture pic…keskeskes! yang
penting camera dia megapixel hanya 2.0…tak best!

last but not least, have a great day ahead!


*_penangan anak bongsu_*

Advertisements

Comments on: "anak bongsu…" (8)

  1. myasefia said:

    untung budak2 skrang.. 🙂

    *myasefia*
    klau zaman kita susah nak dpt gini kan

  2. HEHEHE..kes akak menjeles la ni..
    tp betulkan budak2x skang bukan men..semua dapat..
    jeles….dari sek ren dah ada hp..cisssssss

    *munirah*
    hehe…jeles itukan free…tapi takdelah sampai ada hasad dengki melampau segala

  3. anak bongsu memang menjadi kesayangan…hoyeeeee..
    tapi saya anak sulung…

    *juelee*
    erk…hoyeee plak…tak jeles ke kat anak bongsu…hehe

  4. hahahahaha.. entry ni ada unsur2 jeles… hahahahahaha… sabo jer la.. budak2 zaman skang. skolah rendah pun da ada hp. kita dulu masuk U baru la ada hanphone. tu pun ang jenis besar gabak. maklumla teknologi tak canggih lagi kan… =)

    *izan*
    aah…kelakar bila kenang balik…punyalah besar gedabak hp dedulu!

  5. tapi.. saya sayang anak sulong saya to the max..

    mcm ramai anak je kan? huehehehe..

    *saya*
    hik hikk…sabar jer lah…klau ada anak2 lain syg to the max juger tau

  6. tul tu sis..kalo anak bongsu mesti special kes kan..
    cam my sis lah..tapi salah siblings gak aaa melayan..
    sampai now dah tawin pun, still w’ouls manjakan..camne tu?
    tapi suka aaaa asalkan tak spoilt tak pe kan kan kan 😀

    *rasp*
    bertuah ur sis…hehe

  7. Nowdays tak leh compare dgn time kita dulu2… rasanya kids that was born in late 70’s and 80’s lebih banyak belajar survival in real life.. compared nowdays… sedikit kurang… semua nak di explain dan di beritahu 100%… baru laa dia orang paham bahasa… anyway..all this happen pun part of it sebab kita jugak.. coz kita tak nak anak2 kita have the same treatment like us… yo laa dulu2 kan susah now bila kita dah senang… we pampered our chilren to the max….

    *aliah*
    yes..always think positive..saja nak buat bahan blog..bukan jeles tahap serius pun..peace!

  8. sama la dgn kite
    biasanya yg bongsu sure dpt lbh perhatian
    huhuhu…
    skrg budak tadika pon dh pakei hp
    alasan diberikan..? utk keselamatan dan panggilan kecemasan..
    kite terima je la trend terkini gitu kan..?

    *erin*
    so anak2 kita nnti pastikan yg bongsu dpt sama jer perhatian mcm yg lain
    …mmg kena terima trend gitu..kang kata anak ketinggalan zaman plak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: