Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

1-image207

oklah stop pasal lembu :D…jom kita mendamaikan jiwa pulak…

actually tujuan we all gi Melaka that day was to confirmed dengan
resort yang ada kat kampung halaman my dad…pasal our family
day on this coming May, insyaAllah…;)

nak booking dalam 10 bilik gitu so kenalah chop awal2, rite…?

2-image197

3-image183

and here we are…at Ismah Beach Resort…near Pengkalan Balak
…tmpt asal usul my dad, that’s why dia yang beriya ajak buat kat sini,
and jumpalah resort yang cute ini…hiksss

4-280320093401

walaupun sederhana luas kawasan dia…tapi sangat tenang n nyaman

5-image187

6-image192

posing itu wajib yer…hik hikk

7-image208

8-image223

pool bagi yang nak berendam2…

9-280320093397

10-image234

our spot for the bbq’s nite…just rm25 per head 😉

11-280320093398

anddd…menghadap pantai yang sungguh mengasyikkan!

12-image199

13-image202

14-image204

oh! rather than terjun pool baik terjun laut…!

15-image243

ok sangatlah, the resort ni plus the package yang diorang offer pun
sangat berbaloi…

16-image244

17-image211

dad jadi ‘chief’ for this year punya trip…so kepada keluarga ‘Nona’
( Nona tu nama arwah nenek i ) yang berkenaan, jangan risau yer…
everything will run smoothly…insyaAllah…

18-280320093405

harap maklum yer! mereka hanya menerima pasangan yang dah
bernikah sahaja…cewah…siap letak notis tau…kelas!

19-image196

after dah settle deposit semua…masa untuk baliklah! tak sabar nak
tunjuk the video kat my relatives yang akan join the trip…we had
the ‘meeting’ at my house last weekend…chaotic jadinya…nanti
I story mory yer…hehe

pic atas tu hero kecik takmo balik…dok lari nak gi kat laut…dah
tak hirau nmpak pool dah…dia nampak laut yang lagi besar!

fyi, package bilik diorang from rm110-rm160…murahkan…? and
bbq set rm25 per head…then bleh organize games segala bagai,
oklah untuk family day yang jauh dari hiruk pikuk town…resort
dalam kampung gitu…


*_the sweetest thing_*

Advertisements

Comments on: "the sweetest day is a Family Day ;)" (11)

  1. kat sini best… ada rezeki time mlm / subuh leh tgk penyu mendarat/bertelur…. i dah g sini sekali… lynan dia pun ok…

    *pu3mawar*
    ooo ye ke…tq for the info yer

  2. hehehhe selamat berpesta bila sampai masanya nanti! best!

    *nurul*
    tq dear!

  3. nnti jgn lupe amik gambar family day bnyk2, ek!

    *areleez*
    baik bos!

  4. sis, best ooooo buat family day… i loike coz family pun slalu organize benda2 cenggini…

    tis place looks interesting… tak sabar nak wait bulan mei nak tau outcome tempat tu…leh i cadangkan to my ‘big family’ bout tis place kalo nak gi outing nanti 😀

    *rasp*
    hehe…1st impression ni rasa ok…so tunggu harinya

    anyway, seronokkan ada family day every year gini

  5. cam best je kat situ
    murah pun murah ek
    leh ar g pas bernikah ti
    heheee..

    *zuris*
    wooo…leh honeymoon kat situ ekk!

  6. selalu bebenor ko gi melaka. every week ke ko gi sana???

    *izan*
    takdelah every week, kg. halaman parents aku kat sana maa…

  7. rasa cam penah sampai je sini, ntahle ingat2 lupa, ke dlm mimpi he he

    *Aleeya*
    syoknya kalau selalu dpt mimpi gi holiday kat resort…

  8. keluarga nenek nona..sy pun kenal keluarga nenek kan..leh ikut x? hahaha..saje je..cantik tempat tu lily..hopefully u oll enjoylah..tp pengkalan balak pya laut tu dh leh mandi ke..bkn dulu kecoh psl najis ba alif ba ya??

    *Dee*
    haa dee kenal arwah nenek nona kan…mmg cantik tmpt tu…laut situ dah ok utk mandi

  9. mmg canteq la tpt tu sis..blom tgk depan lagi ye?! huuhuh…mesti meriah nnt..tak sabar nk tggu story ‘chaotic’ tu!

    *mrs taj*
    mmg cantik…hehe…taktaulah se’chaotic’ mana jadinya nnti

  10. nice place la kak, blk die pn murah la.
    cm penah lalu cni je. erk. area klebang eh?

    ye ye, hero kecik, jom2 g terjun laut!

    *mar*
    mmg nice place
    …kat area pengkalan balak dear

  11. bg erin,
    resort yg best mcm nih la
    ada pool, laut, scenery, bbq place selain drpd bilik yg mendamaikan
    huhuhu…
    tak sbr plak rasa nk cari laut dan pantai bile blk nnt!

    *erin*
    yer betul tu! same tastelah kita…cewahhh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: