Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

ronda2 jenguk ternakan :P

1-130220092867

yer..anak2 semua..mari kita meronda naik motor masuk kebun n hutan
belukar melawat tanaman n binatang2 ternakan yer 😛

ini adalah aktiviti masa my-2days-without-the-kids kat hometown baba
recently..and sudah semestinya baba yg bawa..yer I mengaku tak
reti sungguh bawa motor..huahuahuaa..kaki kurang sampaikah??

2-130220092864

inilah dia kambing yer..hahahaa..teringat zaman kanak2 ribena dulu
..bila blk kg. kitorg adik beradik suka sgt ‘tunggang’ atas kambing..
ohh tetiba rasa kejam plak skrg..jgn diamalkan yer..hazab kambing
tu tampung berat badan manusia..hehe

3-130220092868

then ada lembu..moooo..lembu yg berwarna putih..i suruh baba pecut
sket sbb both of us pakai baju merah! betul ke mitos lembu akan kejar
apa jer yg warna merah..tp kami terselamat disitu 😉

4-130220092871

see..lembu hitam yg disisihkan..sian tau yg putih2 tu taknak join yg
sekor ni..hehe..touching plak disitu..baba gi stop suh I turun n
temankan lembu hitam tu..haha..siut jer

5-130220092872

binatang ternakan terakhir yang kami lawati..muhibbah sungguh ayat 😛
..itik ke angsa..huahuahuaa..yg pasti masa kami lalu tu dia kejar!
kahkahkahh..dah jadi mcm mat rempit n minah rempit plak kitorg..
adehh..

smpi ke mlm gelak tak sudah..seb baik tak bawa the kids..klau
tak melompat diorg dari motor! phewww..baba ckp kecik2 dulu dia
selalu jer kena patuk dgn itik/angsa ni..’diorg’ ni takleh terperanjat
gamaknya sbb baba gi hon kekuat masa lalu blkg ‘diorg’..mangkuk
tingkat betul! lalalalaa…


*_lawatan sambil belajar_*

Advertisements

Comments on: "ronda2 jenguk ternakan :P" (9)

  1. tgk binatang2 ternakan tu, teringat cite geng upin ipin tu pulak

    😀

    *vp*
    ekekekee..ye ke..lily blm tgk lagilahhh

  2. heheh seronokk yee lawatan sambil blajarr… nak itot jgak!

    *miowzzy*
    haha! teringat zaman2 sekolah dulu buat lawatan..bkn main kecoh!

  3. best nengok gambor tu, rasa nyaman sangat nengok kampung tu, winduu lah kat kampung

    *crazybeautiful88*
    hehe..ada peluang nnti balik kg yer..tenangkan jiwa 😉

  4. picca yg last tuh mmg cantik….mcm angsa pulang petang..hikss

    *masviona*
    hehe..shaking tgn masa amik pic tu..atas motorkan

  5. haha!! lawak2.. kena kejar angsa.. buka itik la. itik kecik agi..

    *sitie bum bum*
    kahkahkah! kan dah kena angsa dgn itik pun tak kenal…

  6. wah…nak ikut..nak ikut

    *are_t*
    hik hikk..meh mehh!

  7. ish..tol la angsa ke itik tu
    mmg takleh terkejut
    erin kt kg pon pernah kene kejar
    tapi masalahnye tak bg dia terkejut pon
    dia nk kejar jugak
    apalagi langkah seribu la!!

    *erin*
    tu lagi dahsyat..dia tgh bengang kat something kot..ekekekee

  8. wah! zaman skrg ni, dah tak payah susah2 gi zoo…. next time, expand lagi lawatan tu ek biar meliputi segala macam jenis haiwan… hahahhahaha

    *mylife*
    biar smpi abes minyak motor ekk..ekekekek

  9. wow..wow!!
    bestnye kg!!
    mmg btoll2 kampung ni kak lily.fresh air!!
    bestnye. mcm2 haiwan ade.ari2 dok kg pn x bosan punye la.
    sonok org ade kg ni. kte nye kg kat bandar diraja klang nun!
    ekeke;) mmg mkn asap la.

    *mar*
    hehe..oklah kg. tu mmg penuh dgn hutan belukar n kebun
    ..kat klang mmg penuh dgn lori2 jer kan..so carilah hubby yg ada kg. 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: