Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

1-090220092819

redah jerlah tunggang terbalik entry ekk ๐Ÿ˜›
..rite after gi birthday party umah jaja tu we headed to The Mines
kat seri kembangan..windu nak tgk river n cruise kat situ..konon2 ๐Ÿ˜›

2-090220092820

3-090220092821

see..cantik2 they deco the cruise..taktaulah kot lain price klau naik
cruise yg cantik itu..sbb we just passed by tunjukkan kat abg n hero
kecik yang sgt2 super-duper excited..bkn naik pun ๐Ÿ˜›

4-090220092822

5-090220092823

6-090220092824

the main reason we dropped by sini sebab baba mengiau2 nak cari
barang pc dia..tu dah mmg aktiviti wajib dia tiap bln..ader jer brg
nk upgradelah..so try tengok market price kat sini plak..

nampak sgt dah lama tak menapak kat sini..if not mistaken last
jejak sini masa we just got married n sewa condo kat mount
karunmas yg sungguh creepy itu..huhu..mmg tak jauh dari mines ni

tp masa zaman mmu dulu mmg muka bersepah kat sini..hehe..ater
sini antara mall yg terdekat nak blk cyberjaya-tmpt-jin-bertendang tu ๐Ÿ˜€

7-090220092825

aksi abg yg bergoyang-tanpa-segan

8-090220092826

aksi hero kecik yg melompat-keriangan-dgr-lagu-fav.

ada satu one-stop-shop-for-IT-peripherals named challenger..sgtlah
besar n mcm2 adaaa..the price pun wasnโ€™t bad..kat situ diorg bleh
pasang lagu donโ€™t stop the music..wahh berdansa sakanlah abg n hero
kecik..

9-090220092827

10-090220092828

11-090220092830

kan dah kata dah lama tak jejak sini..n weโ€™re lost actually..haha..tgh2
round kedai2 IT bleh plak tersesat smpi ke sini..

12-090220092831

ok dah jmpa blk..n I was really tired+bored..hehe..bkn ape..baba klau
dh jmpa kedai jual software2 ciplak ni mmg smpi ke tua ko tunggu dia
belek ape yg dia nak :P..this kinda shop susah sket nak jmpa..yerlah
selalu kena serbukan..dah susah sket nak cari mkn..gilo apo nak
beli yg ori smpi riban2..ngeh ngehh..nak dload kat tenet?? kemsalam
..dgn virus2 yg bertenggek lagi..

13-090220092832

sementara baba berumahtangga kat kedai software tu..i grabbed them
bawa gi bowling centre kat opposite the shop..

14-090220092833

15-090220092836

sambil layan abg n hero kecik yg suka-sgt tgk org main bowling
i layanlah tv-yg-sakit-kepala-nak-tgk..the kids I tak pernah bagi
try main bowling lagi..nnti2lah ekk..

16-090220092839

17-090220092841

bila baba dah ada kesedaran yg anak bini dia takde kat sisi dia baru
we all dpt klua n hirup udara segar kat tepi tasik..peaceful..

18-090220092842

ok..he got what he wanted..last pose dgn ikan-yg-mcm-kempunan
..haha..abglah ni tanya kenapa fish tu melopong..i jawab dia
kempunan something before die..huahuahuaa..


*_tetiba mengidam fish n chips :P_*

Advertisements

Comments on: "from bkt a’bangsa to the mines" (10)

  1. salam ziarah..

    saya pon dok dkt area the mines gak..baru je pindah kat tmn sinaran tu..dulu dok karunmas eh..mmg creepy ler tpt tu kan ๐Ÿ˜‰

    btw x tau plak ada kedai software kat situ..x hbs explore lg kot..haruss pegi nnt utk gadgetยฒ pc ni kan hehe..

    *aqish*
    tq sudi singgah ๐Ÿ˜‰

    karunmas tu still creepy ke..ishk2..

  2. muka sama la…hihihi

    *kojah*
    muka sape ๐Ÿ˜€

  3. apa yg shirah duk nengung tu sis? tgh tggu org masuk minang ek? heheheh

    *mrs taj*
    haha..opsss! tak cukup umur lagi nak tunggu pinangan org..hehe..

  4. teringat aku zaman2 duk mmu…ni la tmpt outing selain kl..alamanda2 semua mana wujud lagi

    *edira*
    haha! betul tu..aku pun tak sangka jejak kat sini lagi siap bawa anak!

  5. i lama yg teramat tak jejak kaki ke mines…uish mcm2 ada ek situ…harus terjah nanti nie…

    *rasp*
    basically sama jer dlm dia cuma ada tmbh sesket..hehe..u gi lah tgk

  6. salam. nak tanya, ape yang creepy nya karunmas tu? ish, hubby baru nak beli kondo tu?

    *Lynn*
    oo ye ke…u pernah pergi masuk tgk tak kawasan dia…kan sunyi sepi
    gitu…n jauh ke dalam nak masuk…hadap bukit n hutan…that was
    masa i baru kawin 5 years ago…kot dah berubah skrg…then oklah

    yg scarynya mcm meremang jer bulu roma klau nk jalan dari lif ke
    rumah…jauh jer rasa…that time mmg byk umah kosong so dgr mcm2
    gaklah bunyi

  7. oh, mmglah. lynn dah pergi tgk, kat blok A. neibor depan & sebelah & oldewei nak ke lif ada org tggl, alhamdulillah. skrg bukit atas tu macam gondol sket, kot2 nak wat condo baru… sofar yg lynn pernah dgr pasal creepy ni kat pool je, katanya ada org suicide situ ek? prnh dgr ke? ker org juz nak kondem, eerrrkk…tataw lah.. so far sis pernah ke xprien kat rumah sndri masa tu? lynn ingat dlm bulan depan da bole masuk, lynn nak minta ustaz pagarkan rumah la…langkah berjaga-jaga…hehehehe.. thx ye sis…lap u!

    *lynn*
    hi lynn! glad to hear from u…hehe
    yes…itu langkah terbaik…minta ustaz pagarkan rumah…
    pasal pool tu tak pernah dgr…my experience takdelah apa sgt…hiks
    …just masa tu we all baru ada anak sorg umur 5-6 bln gitu…so hampir
    tetiap mlm nangis jer…n hubby akak selalu balik lmbt…akak selalu rasa
    seram jer…especially bila lalu kat koridor tu kan…tp u kuatkan
    semangat tau dear…stay kat mana pun sama jer…sebab yg
    penting kita cari alternatif utk ‘bersihkan’ rumah

    so, baper rate diorg jual umah kat situ skrg…

  8. ard RM75k, sbb dah omos kene lelong…lckly kitorg round2 area tu…hehehehe.. pasal pool tu hubby punya fwen yg citer, dia penah stay area karunmas, but not karunmas condolah… dia penah dgr pasal ada org bunuh diri by jump 2 de pool…tapi eh, kalo dah jump kat pool tu, bole berenang lagi wat…camane nak bunuh diri ni?…hehehehe..ni dia juz dgr frm orang2 je! minta2 takde ape2lah. yg hubby suka sgt sbb condo tu mentenen nya cuma RM100 je, compared to condo2 lain kat area cheras/kajang/balakong, mana nak dapat murah macam tu kan?! heheheheh… thx eh kak sebab cepat reply msg lynn… lap u (“,)

    *lynn*
    hi lynn dearie! hehe…murah betul u dpt beli condo tu…u dah ada anak ke??
    alaa…takde hal laa pasal pool tu…u jgnlah gi swim mlm2…hik hikk…mmg maintenance
    dia murahkan…tp semak2 besar yg on the way nak masuk ke condo tu still
    ada or diorg dah buat bangunan?? scary klau lalu situ dah laa masa tu itu jer
    laluan nak masuk ke condo…hehe…lap u too lah!

    klau buat house warming calling2 lah…ahaa tak malu ni…leh kenal2 gitukan!

  9. hahahah…insya’allah, apa salahnya kita kenal2.

    semak kiri-kanan tu stll ada…memang rasa sesuatu je bila lalu malam-malam…lynn siap pasang cd ngaji, manalah tauu…heheheheh

    anak lynn baru sorang, jun ni baru 2 tahun. kita tukar-tukar cerita yew… selamat menulis… lap u (^_^)

    *lynn*
    careful yer sis…semoga Allah lindungi hidup u sekeluarga ๐Ÿ˜‰

    kecik lagi ur kid…so u gi kerja siapa jaga dia…anyway tq sudi kongsu cerita

  10. mak jaga, dari umur dia 2 hari lagi… =)

    boleh tak i nak add u (blog)?

    *lynn*
    ic…laa u ada blog ke?? mestilah boleh kalau u nak add…i’ll add urs too k!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: