Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

241220082082

hari ni pupus lagi satu brg milik umah ni..remote astro!

takyah laa bgtau sape punya keja..inilah dugaan nakal yg perlu
dihadapi klau ada anak2 yg suka buat eksperimen keatas brg2 yg
sedia ada depan mata…klau gini gayanya bila laa I bleh wat umah
ala2 casa impian tu..huhuhuu!

241220082083

abis ‘naked’…kehkehkehh..the thing is that haritu remote ni mmg
mcm dah weng sket..censor dia mcm dh lemau gitu..kena press byk2
kali baru ada respond..so I talked to baba kot dia bleh repair..then
kebetulan abg tgh baik punya dgr our conversation..

rupanya dia lagi advance dari baba!

241220082084

this is the boy..abg..for once..dgrlah ckp mama berenti jap wat eksperimen
bleh?? haritu tombol pintu umah I nmpk dia tgh unscrew..ok smpt tegur
..then rak tv plak..smpt gak tegur..then katil nenek dia..smpt gak tegur..tp
yg bagusnya once kita dah tegur dia takkan usik dah..tp kena ckp masa
dia tgh wat..klau ckp awal2 mcm angin lalu jer..

we started to realize abg ni kaki ‘unscrew’ brg2 ni since dia pandai
merangkak..and mangsa pertama adalah buaian dia sendiri..abis sume
batang2 buai dia tercabut and sejak tu juga dia tak pakai buai..even
hero kecik pun kitorg tak ajar tido buai takut abg unscrew bila hero
kecik tgh tido 😀

skrg segala screwdriver ‘diharamkan’ utk dipaparkan dimana2..toolbox
sume kena hide..rasa mcm nak hantar abg kat Institut Kemahiran
Belia Negara jer laa ni! kahkahkahh 😛


*_donno what to say..speechless dah..hahahaa_*

Advertisements

Comments on: "remote astro pun khatam sudah!" (9)

  1. dont worry…. future engineers in the making nie…:)

    *mama belian & cengal*
    aminnn 😉

  2. sis, mmg lah kkdg tu hangen kan bila tgk benda2 di’unsrew’nye tu…tapi seriously i rasa abg nie very intelligent! mmg cerdik tau… very curious boy!

    *rasp*
    berkorban jerlah perasaan ekk 😀

  3. salam ziarah.. wah cekcinye pakwe hehehe

    *mama mya*
    tq sudi singgah 😉

  4. hehe.
    xpela kak lily.

    remote tu 10 ringgt dpt dh yg baru. keh3!!

    wahh! dr pass merangkak.

    very talented person la!!
    kecik2 dh jd engineer~


    *mar*
    seb baik remote murah 😛

  5. sbnrnye abg ni dh tnjuk skil kreatif dan innovative dia tau
    since kecik lagi
    mudah2an galakan drpd mama n baba dia
    dh besar sok leh la jadi seorg engineer mechanical kaaaa
    itu pon kalo mama dan baba suka….
    hehehheh

    *erin*
    aminnn..klau itu minat dia we as a parent sokong n doakan yg terbaik utk dia 😉

  6. mac gyver kecik eh…
    sabor jela..

    *eiza*
    hehe..dh tinggi tahap kesabaran ni

  7. astaga..abis drg kerjakan..hehe

    *ita.itu*
    sabarkan jerlah

  8. wahh..creative2…support dia luly…supporrtt taauuu!!~

    *hainey*
    hikss..insyaAllah..tq dear!

  9. eh silap lily*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: