Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

melaka river cruise

1-281220082236

2-281220082232

ptg tu cuaca suam2 kuku..sgt sesuai utk sight-seeing naik bot 😛
..so here we are..ditgh2 bandar Melaka..masa kitorg smpi blm ada
bot berenti lg..q kat tmpt beli tiket punyalah pjg..we’re so lucky sbb
hotel tmpt menginap ada jualkan tiket for the cruise 😉

3-281220082237

ok2 bot dh smpi..tunggu org2 kat dlm bot keluar dululah woiii…hahahaa
..klako plak rasa masa ni..kelam kelibut sume cam hape..yg tukang pandu
bot ni pun satu tgh2 camtu dia mainkan lagu dondang sayang..wakakaka

4-281220082239

5-image351

6-image350

tadaaa! ok dh slmt naik..excited ni lama tak naik bot..last naik masa
gi pangkor last year kot 😀

7-281220082240

‘sila pakai jaket keselamatan’..nan ado pun diorg suh takkan memandai
nak gi amik..klau tertenggelam kang tawakal jerlah..so far takdelah

8-281220082243

9-281220082244

abg and hero kecik langsung tak layan bila I panggil nak suh amik pic
..even ngam2 paras kepala bila diorg diri..still kena pegang yer kot kang
dtg angin ketegaq kang..gi lompat plak..oh no! no!

10-281220082253

11-281220082254

12-281220082255

13-281220082259

14-281220082261

cantik pemandangan sepanjang perjalanan tu..oklah..bila lalu bawah
jambatan..berangan lalu bawah ‘london bridge’..haha..takpe berangan
itu free 😛

15-281220082260

16-281220082263

nak beromantika takleh..anak 2 tu sape nak tgk?? huehuehuee..
main tenung2 mata kejap2 bleh laa…bluwekkk :P..haha..

17-281220082266

18-281220082268

kincir air zaman kesultanan melayu melaka

19-281220082271

muzium maritim..pameran dlm kapal besar tu

20-281220082272

menara tamingsari

21-image367

tembok apetah 😀

22-image357

tiap kali berselisih dgn bot lain kompem air percikan maha hebat punya
masuk dlm bot kitorg..sape dok belah ujung selamat basahlah..haha..
padan muka

23-image355

ecehh..main landing2 plak..tolak lam sungai tu kang..haha!

24-image361

tuuu..tgk tuuu! hehe..dah nak smpi kat hentian maa..

25-image349

salam cruising from rillys family 😉

26-281220082275

haa..i nak end-up this entry dgn my selipar..tragik sungguh sbb selipar
ni jatuh dlm sungai masa I nak angkat hero kecik from bot to jeti..
kehkehkehh..i jerit..ehh! alamak! selipar lemas! wakakaka..org2 situ
gelak n pakcik pilot bot tu suh I ketepi n dia seluk tgn dia amik sbb
selipar I terapung tepi bot tu..seb baik..pastu I kena bantai gelak dgn
my family smpi balik hotel..ampeh! selipar tu bawak ong lah!


*_cruising together_*

Advertisements

Comments on: "melaka river cruise" (15)

  1. melaka sgtt byk tmpt tuk jalan2…

  2. kalo erin ada kt sana
    pon dh bantai gelak kt lily
    gelak sbb dialog tuh la..
    hahahhah

  3. anis pun dah naik masa trip sekolah dia aritu.

    tapi dia komplen sungai tu busuk..hehehe.
    betul ke?

  4. selipar lemas..kuikuikui…kelako..brp tiket cruise ye..x citer pun…

  5. *princess_N*
    betul..betull..betulll 😀

    *erin*
    ekekee..dialog tu spontan klua..then ly gelak balik tp dlm hati risau tak dpt balik selipar tu..kaki ayam ler jawabnya..

  6. dah naik dah.. dah naik!! (angkat tangan).hehe..

    Murah je, RM5 sorang. dapat naik 40 minit bot tu. Menarik, tp time saya naik tu ramai sgt org dia sumbat. tak brapa nak selesa sgt.

    best gak ek cruise tu? Rasa mcm ala2 Venice je. hehe.. Tp dgr cerita air kat Venice tu busuk. hehe.. (kalo salah sori la. tak pernah sampai lg)

    Melaka dah cantik skang. Mmg best jalan2 kat sana.

  7. selalu jalan2 gak kat melaka..tp idak la jalan betul…nmpk best gak ek…

  8. sakan yer berjalan…best yer

    hahahaha….lawak lak selipar lemas ;p

  9. aritu masuk berita tajuk utama, “selipar lemas di Melaka” oooo tu u yg empunya lah iye kihkihkihkih

  10. wah…sronoknye gi river cruise..tingin la plak nk naik..

  11. cntik la selipar tu.. sib baik pakcik tu tlg amikkan 😉 beli kat melaka gak ke?

  12. *ungkunor*
    aah kak..sungai dia ada bau..huhu

    *dee*
    ekekekee..spontan jer dialog tu 😛
    btw lily beli tiket tu kat hotel so takyah q pjg kat jeti..tp harga rm10..klau beli kat jeti rm5..

    *pinky*
    hikss! mmg ada feeling venice kann..syokkk

    *ita.itu*
    tak jln betul kak?? huehuehuee..lenkali jln betul2 ekk 😛

    *is*
    sesekali bercuti..hehe..selipar tu saja cari nahas

  13. *rasp*
    kahkahkahh!! suka suki jer u ni sis..glamor i kejap 😛

    *iliyana*
    hehe..gi naik jgn tak naik

    *zeti*
    huehuehuee..pakcik tu takut i jatuh sekali masa amik kot..selipar tu lama punya mmg bawa dari KL

  14. *sitie bum bum*
    lucky! bkn senang org nak slmtkan selipar yg lemas dlm sungai..haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: