Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

kampungku nan indah :D

1-image246

cuti2 jugak..hepi2 jugak..tp jgn lupa atok di kg..hikss 😀
..so memandangkan our holiday destination ke melaka..so we dropped
by kat umah atok b4 check-in hotel

2-image247

3-image265

‘..assalammualaikum..selamat datang..’

4-image248

jemput masuk umah atok saya..hj haron bin hj husin

5-image252

6-image253

jom kita jalan2 sekeliling umah..kat sini atok tinggal dgn makcik n
suami dia..arwah nenek dh sethn meninggal..so makcik ni mmg suka
sgt dgn tanaman berbunga2 ni..

7-image241

haa..nmpk tak umah kecik ni..unikkan..tu cth umah melaka 😀
baba buat2 nak masuk tp takleh maa..nak tunjukkan betapa kecik
n comelnya umah replika tu

8-image242

9-image249

10-image251

so, sume nak jadi model umah kecil…hero kecik meraung nak masuk
memula..jenuh nak explain tak muat nak masuk

11-image267

tgk betul2..siap ada meja makan n lampu kelip2 sekeliling umah tu

12-image244

ni hiasan kat pintu masuk umah..siap ada flamingo yg kena ‘sumpah’
jadi batu..hikss

13-image259

ni model tak bertauliah ditepi tangga..kahkahkahh..sabar jerlah baba
ni…

14-image260

haa..penah tgk kipas terbuang dijadikan hiasan?? Kehkehkehh..kat
umah my atok ada 😀

15-image256

16-image258

jom gi tepi umah..ada buaian citer ‘bawang merah bawang putih’..haha
..pic atas ni ‘hero’ yg hajatnya tak kesampaian..frust smpi keras kat
buai tu..

17-image238

ok..the last part..jom lepak kat pondok kecil ni..seronok klau dok
santai2..angin sepoi2 bahasa gitu..masyuk jer layannn

18-image274

mom dgn posing vogue abes ni..haha..dgn topi berkebun lagi..

19-image276

20-image282

syokkk abes..mmg tenang jiwa raga klau balik kg ni..rasa taknak
blk KL..cewahh 😛

21-image262

kedamaian yang mengasyikkan…


*_happy n sweet moment_*

Advertisements

Comments on: "kampungku nan indah :D" (21)

  1. beshhnyerr kg tu…

  2. dah dkt kena la singgah ek umah atok..sure atok ridnu nye..hehe

  3. wow…cantiknye pokok2 dan rumah mini kt kampung. tenang dan damai jer kan. leh jadik taman rekreasi dah ni.

  4. wah… kalau tak bgtau ni kat melaka, aku tgk umah pun da tau ni umah kat melaka. heheheheh. maklumla dulu 3thn kat melaka. kat uitm lendu alor gajah. rumah kat melaka cantik2 kan. bagus arr derang decorate rumah. rumah atok ko pun cantik sgt. kemas gitu…

  5. cntik kg lily.. tenang & aman jer.. msti penah dpt anugerah umah cntik? sbb cntik kemas lak tu 🙂 kat area mana ni ek? kg zt pun kat melaka gak 😉

  6. wah cantiknyer rumah kg ni..tp yg xleh thn tuh..ada spenda sederet dijemur di pagar rumah..hahaha..

  7. love it lah sis, indah nyer suasana kampung ni kan, tak macam kiter yg duk kat bandar ni …

  8. bestnye. landskap nye menarik…

  9. woooiiyo…
    sangat cantik dan mempersonakan!!!

  10. *princess_N*
    hehe..tenang jer jiwakann

    *ita.itu*
    tu lah kang dia tau kita kat melaka tak singgah tgk dia kecik plak hati

    *linn*
    haha..tmn rekreasi ekk..takpe FOC jer

    *izan*
    umah atok aku kat alor gajah..hehe..

    *zeti*
    wahh..pandai teka..aah penah menang anugerah..pertandingan dlm kg jer..kat alor gajah ni

    *dee*
    wakakaka..malunyaaa baru perasan!!

    *moralle*
    kat spore ada camni tak

    *aan*
    hehe..done by arkitek landskap yg sek. kg jer

  11. wah..nyamanya nampak…best ek ada kampung nih… geram tengok replika rumah melaka tu… keliling laman rumah mesti cantik kalau tgk live….. 🙂

  12. a’aah..cantikla kg atok lily
    mcm2 ada
    especially pondok tuh
    dpt buat bbq kt sana best giler tak ingat!
    btw, sape yg bina umah kecik melaka tuh?

  13. cantiknya rumah atok..
    er..gambau atok tade ke?

  14. huishh!
    bessnye kg akak!

    nampak bersihh sgt!
    aman je. sdp je mate memandang.
    sonoknyeee ade kg cmtu lg skrg.
    susah mau carik.

    wuhuuuuuuuuu~
    bestnye holiday.!

  15. *idza*
    hehe..tq

    *aliah*
    my kids pun mmg geram abes dgn umah tu gak

    *erin*
    hehe..umah tu upah org buatkan..teliti betul kerja dia

  16. sonok tgk..semua gambo.tuh..
    walupun mil org melaka..selalu gak balik ..tp takde masa..nak.. g jalan2

  17. suka ar tgk umah mini tu…
    sgt kreatif..
    leh angkat tak umah tu? hehe

  18. *ungkunor*
    erkk..gambar atok ada kat entry masa ly gi JB sblm gi melaka ni..masa ni atok tido berehat 😀

    *mar*
    hehe..ni yg rasa nak pindah kg..tp tunggu bila takde hati nak keja kat KL 😉

    *attyfir*
    oo ye ke MIL org melaka..hehe..klau ada peluang gi lah teroka melaka

    *eiza*
    hik hikk..bleh angkat umah tu yang..senang nak pindah randah 😛

  19. bestnya rumah atok lily. meriah je tgk. tapi siapa yg mengemas???? waduh… tak sanggup plak tang kemas tu. ekekeke…

  20. lom ade kesempatan nak naik lai..nieh..

  21. *zana*
    huhu..makcik n pakcik lily yg tinggal atok mmg rajin berkemas..hiasan2 kat dpn tu sume diorg yg buat 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: