Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

time to visit along..

taraaa..haa..inilah dia tmpt jagaan along..fyi along is my big bro n
he’s down sindrom a.k.a hilang keupayaan akal

since last april we started to send him here sbb umur dia pun dh 30++
n my mom dh tak berapa sihat nak jaga dia..but that doesn’t mean
we don’t love him..we do love him so much..in fact since he was
born mmg kitorg sekeluarga jaga dia 😉

we sent him here pun bkn free..we’ve to pay rm400 per month sbb
tmpt jagaan ni a.k.a Rumah Titian Ashraful Rohaniah bkn under govt.

my dad yg selalu tgk dia bila gi outstation..so terubatlah rindu kann..
klau kitorg blk kg. baba pun ini tmpt wajib yg we shud go first..

punyalah dia melonjak kegirangan masa nmpk kitorg dtg..hehe..
bergenang ok airmataku..hik hikk..yerlah klau kat umah mmg dia yg
suka buat kelakar..duhh masa tulis entry ni pun nak meleleh airmata 😦

he looks so happy..indeed! lega tgk perubahan dia..nmpk mcm dh
mmg bleh sesuaikan diri kat sini..tp yg sedihnya dia asyik tanya
mak aner??..duhh..my mom lagilah tak smpi hati nak tgk tinggalkan
dia kat sini..aku dh menangis ok skrg ni 😦

selalunya kitorg akan wat video call bg kat my mom sembang dgn
dia..n sgtlah touching moment..huhuu..emo dah ni 😛

n the gud news is..kitorg akan amik dia blk utk beraya..yeahh!
tp kena hantar blk..sbb kat sini dia dh terikat dgn jadual latihan
intensif utk dia..n rawatan doctor as well..

so..to u guys yg sgt baik hati..tlg lah doakan semoga along akan terus
sihat n hepi tinggal kat tmpt jagaan tu..tq 😉

we miss u along..miss u badly 😦

p/s: klau ada sesapa yg sudi nak hulurkan derma utk Rumah Titian
Ashraful Rohaniah ni..bleh laa contact me..i’ll give the acc. no.
..kena minta from my dad..

Advertisements

Comments on: "time to visit along.." (25)

  1. aku pun bc sedih ko..mak ko dah x larat ek..x pela itu yg terbaik utk dia kan

  2. huhu…ko ni wat aku sedih la…sian abg ko…mesti dia rindu mak ko kan…so touching…

  3. jgn sedeh2…ni sume utk kebaikan dia…at least dia bleh belaja uruskan diri sendirik….jgn sedey sangat kay..

  4. sedey i baca tau..tapi demi untuk kebaikan dia kan.. i doa2kan dia sentiasa sihat & hepi2 sokmo!!

  5. alaaa, kan org dah rasa nak nanges sama… tsk tsk tsk tsk tsk…

    akan mendoakan agar along sentiasa hapi and sihat kat situ…

  6. touching story la..
    rasa nk nangis lak
    tatau plak ur big bro jadi cmtuh since kecik..
    syurga la tempatnya nanti..

  7. sedih… jgn risau,allah sentiasa ada dgn org yg sabar

  8. Sedih eedany baca entry lily ni…

    Semoga along sentiasa sihat walafiat duduk tempat tu. Lily jangan sedih2 ok. Mesti along happy selalu bersama kawan-kawan dan pelatih kat situ.

    Raya nanti boleh beraya dengan along kan? yay!

    🙂

  9. waaa…mencik ar..lily pi buat entri sesedey cenggini.
    tengok akak dah nangeh!!
    waaa..

    lily, meh sini akak nak bitau.
    Along awak, ialah manusia istimewa yang dipilih Tuhan dari kalangan hambanya, okeh.

    Dan awak sekeluarga, juga dipilih Tuhan untuk menerima anugerah seistimewa Along..
    bukan sebarangan orang yang mendapat anugerah sedemikian hebat, okeh bebeh..muahss.

  10. kadang2 org ata kite zalim bile hantar ahli keluarga OKU ke tempat mcm ni…but for me..this is the best because at this place they have specialist to take care of them…diorg ada cara2 yg lebih baik to develop perkembangan yg sihat untuk OKU mcm nih….bagus sgt!!!! na dall the OKUs akan jadik lebih bijak, indipendent…….seronok bile tgk they can survive on their own eventhough they r disabled

    insyaAllah…my prayers n doa will always be with ur along n ur family as well kakak…

  11. terharu la plak baca entry ni. sedih la part dia tanya mak mana. ni yang nak nagis ni. semoga dia happy selalu dan dpt menyesuaikan diri…

  12. Yr along is a special gift from god dearie, dia anak yg istimewa, dan istimewa to all his family, wah mesti best dapat raya bersama2 kan, moralle doakan agar yr along sentiasa sihat dah bahagia at that place 🙂

  13. he’s a special gift from Allah SWT.
    definitely.

    untuk kebaikan i dont think ppl akan judge ur family blablabla.

    semoga ur along sentiasa sihat dan dirahmati Allah SWT.
    and i wish ur mom is in a good health too.
    pray for him and her.

    🙂

  14. moge2 along trus hepi walau di mane dia b’ade.. aminn..

  15. *ita.itu*
    mmg mak dh tak larat kak..kitorg pun mmg rasa tu yg terbaik utk dia..

    *mieza*
    sorilah buat mieza sedih..touching plak masa wat entry ni..mmg dia nmpk sedih bila tanya pasal mak

    *maz*
    tu lah yg diharapkan..dia bleh blaja uruskan diri sendiri n kitorg bleh amik dia blk

    *rasp*
    sori wat u sedih skali..tq for the doa too..

    *mylife*
    hehe..takyah laa nangis..lily dh ok ;)..anyway tq for the doa..

  16. *erin*
    :)..aminn

    *ayu alonso*
    tq ayu..

    *eedany*
    tu yg semangat tu..dpt beraya dgn dia..anyway tq for the doa..

    *ungku nor*
    tq sis! sgt touching ok ur comment 😉
    anyway..mmg dia sgt istimewa dihati kami!

    *lilred799*
    tq so much dear! i appreciate it..tuhan jer yg balas jasamu

    *izan*
    mmg sedih masa dia tanya mak mana..terus kitorg wat video call n lg lah sedih 😦

    *moralle*
    mmg best dpt raya sesama..bcos we used to it..
    tq for ur doa..

    *chadachada*
    tq so much dear 😉
    tq for all the prayers..aminn

    *areleez*
    aminn..tq

  17. it’s good to know that u all treat him really well…
    he’s really a gift from God…
    it’s occay, ur Along mesti taw how much the family care for him… ur mom dah tak sihat ekk, hope she can get a lil rest and gain back sum energy…

    mesti tak saba2 tunggu raya kan sbb nak berkumpul and jumpe ngan along… shieda pon tumpang heppi nie…

  18. hhuhu~sedey sungguh bace,meleleh juge la~
    be strong sis!

    yg penting die pn hepi d sane.org2 situ pn treat him well~
    that’s the bess for him.
    tp sy tabik la kt sis punye family. sgt tabah dgn dugaan yg hebat ni.

    semoga sis n family d beri kekuatan terus.insyaalah.

  19. lily!!~

    nanti hainey linkkan blog lily k… btw nanti nak minta no account rumah titian ni k…tq dear!!~

  20. huhuu… jgn sedih2 yer yang… bagus juga along tinggal disitu, sbb disitu dia diberi mcm2 latihankann…

  21. Lily,

    Kita buat & doakan yang terbaik buat Along…. dan jangan lupa selalu gi jenguk dia…mesti dia hepi….

  22. oow. alamak, sorry lambat bace daah. hehhe.
    anyway, kite doakan utk along awak keh. even hntr dia dkt stu, bkn mkne org tanak jage dia, tp masing2 ada tanggungjawab sndri.
    I think its very for your parents to send him there, at least he is provided with full care attention and he is well observed my the doctors.
    so, dont be sad okay. Its for his own good 🙂

  23. *tiffany*
    tq dr. shieda 😉
    that was so sweet of u dear..

    *mar*
    aminn..tq dear!

    *hainey*
    aii..tq sudi singgah sini 😉
    i’ll get u the acc. no. kay..

    *EJ*
    hehe..aah kat sana diberi byk training..so gud for him

    *Lila*
    ya betul..insyaAllah kami akan selalu visit dia

    *amira*
    😉 tq dear..

  24. lama tak jumpa along…:((

    sejak dia pergi umah tu, ini 1st time akak nampak dia..
    akak pong meleleh ayaq mata, idung bila along tanya mak ko..mesti lah weii..dari kecik mak ko jaga, 30 tahun, lama tuu..ya allah, sudah tentu syurga tempat tuk along dan mak ko, insyaallah..

    Jgn risau pasal along, kita kan ramai sedara, sepupu..kita sekeluarga kan selalu bersatu..insyaallah kita sama2 doakan untuk kebahagian along dan berikan kasih sayang pada dia selagi hayat kita ada..

  25. *kak nor*
    :(..tq akak for the support..nnti raya kita jmpa dia ekk..insyaAllah..aminn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: