Keluarga| Gambar | Info | Aktiviti | Sebagainya

groceries @ tesco

stok dapur dh hampir lupus..ekekekee bleh ke buat ayat camtu..jadi
mari terjah ke tesco! selalu nya tesco n giant lah jadi tmpt terjahan
kami utk beli brg dapur..

tp slalu nya sblm gi survey dulu kat site diorg apa yg diorg tgh offer
..sbb diorg kan suka ada kempen2 for certain period but continuously
lah..i like! so depends lah sape yg tgh offer brg yg kita nak..so we
go for it! camtu lah hidup nak bajet skrg ni..dgn stok anak2 lg kan..

cik abg tolak jer trolley tu yer..i’ll pick up the things..wahhh!

gedebak gedebuk..tak smpi 15 minit memcm brg aku terambik..
ekekekee..takde ape pun brg dapur biasa jer..kitorg jarang mkn kat
luar for dinner on weekdays..tu yg kena beli stok biar cukup..

bila part beras jer mesti round dkt 10 kali nak tgk mana yg harga sgt
berpatutan..kannn..tp yg capture attention aku mamat2 bangla ni..
diorg beli beras ‘royal umbrella’ yg 10kg harga rm61.00 tu..astaga..
kitorg pun cekau yg rm40.00 jer..dulu beras 10kg mostly
rm20-rm30++..but nowww..hmmm

tgh syok belek brg tetiba ada org panggil nama baba..erksss..rupanya
junior skolah dia dulu..ekekekee..terkejut tau..mamat tu keja kat
tesco..taktau lah sbg apa siap pakai tie bagai..bkn main dia kenal
baba..dulu baba ketua asrama kat skolah dia..kekonon lah org kenal
kan..

tp baba tak ingatlah pulak..sian mamat tu..smpi ke mlm baba dok pk
sape mamat tu..hahahaa..takpe lah sok2 blk kg gi selongkar majalah
skolah lelama..tp wujud kah lg..awal thn 90-an tu..huhuhu

byr jgn tak byr..eh pakcik yg tukang byr ni amik gambar plak..
hahahaa..aku tlg bg tesco card jer ok..dh cpt2 org blkg sondol kang
..hahaha

smpi jer umah hero kecik minta dukung..siap pegang tudung saji
kecik tu..hai perli mama tak masak ekk..hehehee..notty ek!

ok lah izinkan saya nak singsing lengan baju..daa!


*_cheers_*

Advertisements

Comments on: "groceries @ tesco" (8)

  1. hehe..akak nk masak utk sayep ek 😛

  2. hai lily…
    salam perkenalan gak link u key…

    byk beli brg

  3. ish… semalam pun kitorang shopping barang2 dapur gak. tp tak sempat nk bergambar bab kamera bateri kong la plak. huhuhuhuhuh

    p/s:sama la kita tukang bagi kad je… tukang bayarnya org lain. hahahahah. dlm purse mcm2 kad supermarket ada. maklumla tak shopping tempat yg sama.

  4. haaa kelakar la posing pegang tudung saji nak oiii… aduhh sakit perut mami gelak

    byk borong tuu

  5. ihiks… hero akak ajak msuk dapur ek..
    meh nak tolong.. (^_^)

  6. hehe…model tudung saji baru 😉

  7. tesco mana nie ek?
    aritu kiter shopping gak kat tesco ampang..
    hik~

  8. *izza*
    aah..mana tau ni..bleh bau ekk?

    *idashah*
    hi..tq for dropping by 😉
    aah laa..beli brg dapur

    *izan*
    wahh..mesi byk ‘euro’ notes yg terbang..hehe..mahal tak groceries sana..of course lah kan..tp tak terasa kot sbb org lain yg byr..huehuehue

    *Mommy Lily*
    tu lah baik punya perli..hehe..beli brg dapur jer..takleh budget lebih2..hehe

    *are_t*
    aah laa.dia dh bg hint..bagusnya klau are_t dkt..:P

    *is*
    yeah..duta tudung saji

    *Reen*
    tesco puchong tu..rajin shopping kat tesco gak ekk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: